Okuduğum kitaplarla ilgili yorumlarım

Sweeney - Linda Howard :a015:

Konusunu okuduğumda çok daha farklı, heyecanlı ve sürükleyici bir kitap bekliyordum. Ancak sıradışı bir konu olmasına rağmen çok vasat işlenmişti. Kitabı almasam bir şey kaybetmezmişim dedirtecek türdendi.

Fanny - Erica Jong :a015:

Kitabın eğlenceli bir kitap olduğunu düşünerek almıştım ancak beklediğim gibi bir kitap değildi. Bol vakti olan ve okumadığım kitap kalmadı diye düşünenlere tavsiye edebilirim. Ama benim gibi vakti değerli olanlar için çok daha güzel kitapların olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Esrarlı Ada - Jules Verne alkisalkisalkis

Yaşım neredeyse 40 ve bu kitapları gençlik dönemlerimde okumuştum. Bir kaç ay önce tekrar okuma gereği hissettim ve ne iyi etmişim tekrar okumakla dedirtti. Jules Verne kaç yaşında olursanız olun heyecanla okuyacağınız bir yazar bence.

Madam Kovacs Artık Dönmeyecek - Şule Ersin CADIARZU

Yazarın ilk kitabı. 1950 li yılların Samsun'ununda yaşayan zengin kesimi anlatan bir kitap. Bir çok birbirini tanıyan ailelerin yaşamlarından günlük hayat kesitleri ve yasak aşkları anlatılıyor. (bazı yerleri o döneme göre fazla abartılı gelmedi desem yalan olur) Ben çok sürükleyici bulmadım kitabı ama okunduğunda hoş bir tat bırakıyor insanda o başka.

Üç Kader Tanrıçası - Nora Roberts alkisalkisalkis

Yazım hataları var. Ancak benim gibi yazım hatalarına takılmam diyorsanız oldukça sürükleyici bir kitap. Ben keyifle okudum.

Beylerbeyi'nden Yükselirken Hüzün - Zühal İzmirli alkisalkisalkis

Kitap sitelerindeki yorumlarla aldığım bir kitaptı. Bir kadının hayat mücadelesini anlatan romanın kurgusu çok güzel. Bazen kendinizi o kadının yerine koyup ben ne yapardım acaba diye sormadan edemiyorsunuz? Kitap ne kadar gerçek birinin hayatını anlatmadığını söylüyorsa da eski zamanlarda bu tarz bir hayatı yaşamış insanların sayısının az olmadığını düşünüyorum. Tavsiye ederim

Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü - Julia Quinn alkisalkisalkis

Tereddüt ederek aldığım bir kitaptı (internette fazla yorum bulamadığımdan) Ancak aldığıma pişman olmadım. Güzel olmayan ancak herşeyin güzellik olmadığını öğrenmesi gereken bir kız ve içindeki çocukluk aşkıyla yetişkin bir kadınlığa yolculuğu. Aşk üzerine kurulu bu kitabı severek okuyacağınıza inanıyorum

Bölünme - Müge Serin Öztürk CADIARZU

Okuduktan sonra kalıcı özelliği olmayan bir roman bence. Evet çok kısa sürede bitiyor kitap ve merak uyandırıyor ancak konunun işlenişi bence vasattı. Açıkcası okumasam pek bir şey kaybetmezmişim.

Aşk Meleği - Nurgün Sipahi alkisalkisalkis

Tutkulu bir şekilde başlayan, aşklarını her fırsatta taclandıran iki yüreğin bir fırtınayla birbirinden kopuşunu, ihanetin acısını ve sonrasında bambaşka bir aşkın bir yürekte var oluşunu okuyacaksınız. Tavsiye ederim

Patasana- Ahmet Ümit alkisalkisalkis

Güneydoğuda yapılan bir kazı çalışmasında kazı yapanlar arasında yaşanan birtakım olaylar ve kazıdan çıkan tabletlerdeki öykü bir arada anlatılmaktadır. Bir bölüm güncel zamanı diğer bölüm tabletlerdeki geçmiş zamanı anlatarak giden kitap gerçekten sürükleyici. Sonuda tam Ahmet Ümit'ten bekleneceği gibi bir süprizle bitiyor ve sizi şaşırtmayı başarabiliyor.

Semiramis - Alain Paris alkisalkisalkis

Kitap tanıtım yorumu ; Alain Paris, üç bin yıl önce rahipler, katipler ve hizmetkarlardan oluşan bir halkın bütün hayatını geçirdiği bir metropolün ve Babil'in göbeğine asma bahçeler yaptırmış bir kraliçenin öyküsünü, günlük biçiminde, Semiramis'in ağzından anlatıyor...

Bu kitaptan sonra o dönemleri merak edip internetten araştırma yapmaya başlıyorsunuz. Gerçekten güzeldi kitap. Tavsiye ederim

Kiralık Nişanlı - Amanda Quick alkisalkisalkis

Eğlenceli , pembe dizi gibi bir kitap arıyorsanız bence kaçırmayın. Özellikle ağır kitaplardan sonra çok iyi geliyor böyle kitaplar. Ben keyifle okudum. Kitabı seks konusunu ele alış nedeniyle belli bir yaş üstündekilerin okumasını ve hediye edecekseniz bu konuyu dikkate almanızı tavsiye edebilirim.

Gece Sesleri - Ayşe Kulin CADIARZU

Anne kız ilişkilerini anlatan ancak diğer kitaplarından aldığım hazzı alamadığım bu kitabı kesinlikle okuyun diyemiyorum. Her ne kadar olaylar sürükleyici gibi görünsede çarpık ilişkiler rahatsız edici.

Angela'nın Külleri - Frank McCourt :lepi:
Angela'nın Külleri 2 Umuda Doğru - Frank McCourt

Frank Mccourt kendi çocukluğunu kaleme almış. Çocuk gözüyle yaşadıklarını anlatmış. Aslında yaşadıkları insanı hüzne boğacak şeyler ancak o çocuk diliyle bunu anlattığında gülüyorsunuz. Ben kendime inanamamıştım anlatılan konuya nasıl bu kadar gülebildiğime. Düşünsenize süt yerine şekerli su içip büyüyen çocuklar... Düşününce insanın içi sızlıyor ama kitabı okuduğunuzda buna rağmen sizi gülümseten yazara TEŞEKKÜR...

Kelebek - Henri Charrière :lepi:

Bir kürek mahkumunun kaçışının anlattıldığı bu kitabı okumamış olmak büyük bir kayıp. Sürükleyici olduğu kadar, sizi kitabın bir parçasıymış gibi hissettirmesi büyüleyiciydi. Sanki onun yaşadıklarına şahit olmuşsunuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz ve hayran kalıyorsunuz. Çok güzel bir anlatım. Bu arada kitabın devamı BANKO yuda okumanızı tavsiye ederim.

( Normalde bu hikayesi Henri Charriere’nin gerçek yaşam öyküsü olarak bilinir. Son zamanlarda bunun doğru olmadığı söylenmektedir. Gerçi doğru olup olmaması bu kitaptan alacağınız hazzı kesinlikle aza indirmiyor. )

Sevgili John - Nicholas Sparks alkisalkisalkis

Bu kitabı yapılan yorumlar üzerine almıştım. Hiç pişmam olmadım. Anlatım çok iyi. Konuda iyi olunca bir solukta okuyorsunuz.

Bir Prense Aşık Oldum - Sabrina Jeffries alkisalkisalkis

O kadar çok kitap okuyorum ki bazen aralarda masalsı şeyler okumak tam bir mola gibi oluyor. İşte bu kitapta öyle bir şey. Çok keyif aldım okurken ve gerçekten bir masal diyarına düşmüş gibi oldum. Çok güzel bir anlatım ve okuyanı saran bir konu. Okursanız bana hakvereeğinize eminim.

Veda - Ayşe Kulin
Umut Hayat Akan Bir Sudur - Ayşe Kulin alkisalkisalkis

Veda’ya ilk başladığımda özellikle ortalarına kadar durağan ve birazda sıkıcı gidiyordu. Ancak kitabın ortalarından sonra soluksuz okumaya başlıyorsunuz. Kitabın devamı niteliğinde olan UMUT ise baştan sona sizi etkisine alıyor ve elinizden bırakamıyorsunuz.

Ayşe Kulin’in annesinin dedesi ve ailesi ile başlayan bu kitap serisi Ayşe Kulin’in doğumuna kadar geliyor. Yani gerçek yaşam öyküleri..

Nefes Nefese - Ayşe Kulin alkisalkisalkis

UMUT kitabını okuyanlar kitabın sonunda Sabahat ile Aram'ın aşkını ve sonlarını çok merak etmiş olmalılar. Aslında Ayşe Kulin’in daha önce yazdığı NEFES NEFESE kitabı Sabahat ve Aram’ı anlatmaktadır. Sabahat’ın çocuklarının tepkisinden korkan Ayşe Kulin isimleri ve kişileri biraz değiştirerek anlatmış onların hikayasini. Önce Veda , Umut okuyun ve göreceksiniz merakınız bu kitabı almaya zorlayacak. Okumaktan büyük keyif aldığım bir kitap

Yankılar - Danielle Steel alkisalkisalkis

Danielle Steel kitaplarından bir kaçını okumama rağmen bu kitabın yerini tutan olmadı. Bu yazarı beğenerek okuyorsanız mutlaka bu kitabınıda okumalısınız.

Kitaba gelince. Anlatım dili çok güzel ve konuda etkileyici. Daha doğrusu sürükleyici. Biraz aksiyon, biraz aşk, biraz duygusallık, yaşanmış gerçek bir dönem (musevi katliamı) gibi etmenler birleşmiş ve güzel bir kitap ortaya çıkmış. Okunmasını tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…