• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Öksürük

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
Slm arkadaşlar 5,5 aylık bebeğimi sanırım üşüttük öksürüyor,ve nefes alırkan hırıltı oluyor,açıkcası hemen dr götürüp ilaç alsında istemiyorum bu aydaki bebege ne tavsiye edersiniz ilaç almadan tedavi görsün,evde yapabilceğim şeyler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu aydaki bebeği sadece doktora götürebilirsiniz.Bağışıklığını yeni kazanmaya çalışıyorken sizi doktora götürmeyip ilaç almasını istememeniz daha da hastalığını tetikler.
Doktor zaten bakacaktır kontrol edecektir,ciğerlerinde bir şey varsa yani hırıltıyı ciğer yaptırıyorsa size daha çok öksürsün diye öksürük şurubu verecektir.Balgamıda çıkarır bu yöntemle.
Bence gidin derim..Ben şahsen 5.5 aylıkkken kızım sürekli doktorda alırdım soluğu.1 yaşından sonra o bağışıklığını kazanmış oldu,ben daha tecrübe edindim.

canım geçmiş olsun.evde yapılması gereken bol bol sıvı alması gerek.bol bol emzirmenin yanında su içirmeye çalış özellikle ıhlamur içir yumaşatsın ..
cigelerine inmeden doktora gitmelisin.öksürük hırıltı daha sonra cigerlre iner o yüzden hemen götür derim.

canım benim oğlum da 3.5 aylıkken bronşoilt diye bir hastalığa yakalanmıştı yani halk dilinde üşütmek..belirtileri öksürük-hırıltı ve hapşırıktı.Öksürüğün arttığı zaman sabah ve akşam saatleriydi.Tabiki -hemen doktoruna götürdük, hastalığa hızlı tesiri olacak iğne önerdi bunun için alerji testi yapıldı biraz kızarıklık görüldüğü içim vazgeçti doktoru iğne tedavisinden.Öksürük ve balgam açıcı şurup,antibiyorik ve burun damlası verdi.Şükür ki tam 1 haftada bebeğim kendini toparladı.bebişinde hırıltı varsa eğer hastalık ciğerlere inmiş demekki o yüzden hiç beklemeden doktoruna mutlaka götür derim ben..inşallah en kısa zamanda bebişin sağlığına kavuşur.

geçmiş olsun bizde şimdi öksürükle uğraşıyoruz hemen dr a götüremedik oda iyice çoğaldı ilaçlar felan biraz azaldı derken tekrar çoğaldı ne yapacağımı şaşırdım

Teşekkürler arkadaşlar kuzum bir öksürük olmuş derken malesef bronşoilt olmuş,antibiyotik falan kullanıyoruz,hafta başı geçmezse solunum cihazı takılacak,yavrumu çok üşütmüşüm kötü anneyim sanırım :( aslında arabanın kliması yaptı dikkatli olun arkadaşlar..

çok gemiş olsun canım..kendini suçlama canım her anne gibi sende çok iyi bakıyorsundur eminim.
bu sıcaklar malesef insanları hasta ediyor ter ter..geceleri iki kızım ve ben atlet değişmeyle baş edemiyoruz.ve yine ister istemez hasta da oluyorlar..değiş iki dakka sonra yine ter.hiç uyumayıp sürekli değişmekde imkansız .beyin beden yoruluyor sonuçda..

geçmiş olsun kendinizi suçlamayın ne kadar uğraşırsak uğraşalım illaki bi yerde bişey oluyor şifayı kapıyolar

Sağolun arkadaşlar hala geçmedi hastalığı bugün tekrar doktora götürcez bakalım ne durumda ateşi de hiç düşmüyor,nedendir bilmem üstüne titredikçe hasta oluyorlar,ilgi görmeyen çocuklarda hiç hastalanmaz nedense....

Back