Öksürük için zencefil

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.649
787
123
Arkadaşlar öksürüğe iyi geldiğini duyduğum zencefil uygulamasını nasıl yapıyorsunuz. Ne ile beraber içiyorsunuz ya da ne yapıyorsunuz? Aşırı derecede öksürüyorum gripten sonra hala geçmedi delirecem

bir tatlı kaşığı bala bi çay kaşığı zencefili macun yapıp yutun.. içine bir iki damla limon ve bir gıdım karabiberde koyabilirsiniz..

Sana tavsiyem keten tohumunu ez bal ile karıştır birebir 4 ay öksürdüm denemediğim kalmadı turptan tut zencefile kadar en son bi arkadaş tavsiye etti sabah aç karnına yedim tupla balı bilirsin ona da devam ettim sonuç eser yok tık demiyorum şükğr

bir tatlı kaşığı bala bi çay kaşığı zencefili macun yapıp yutun.. içine bir iki damla limon ve bir gıdım karabiberde koyabilirsiniz..
yani sütün içine falan koymuyruz direk yiyoruz . Ben süte koydun dün bal bide zencefil bana mısın demedi

hmmm zencefil sana iyi gelmedi yani .Tamam önce bi zencfili denim olmazsa senin dediğinni yaparım artık :S

Taze halde kullaniyorsan eğer rendele limon ve balla macun yapip ye çayda yapabilirsin ben özellikle soğuk alginligi yasadigimda ihlamurun içine rendeleyip bir beş dakika daha kaynatiyorum bardağa alinca limon bal çubuk tarcinda koyup iciyorum tavsiye ederim istersen kaynayan suyun icinede karistirip icebilirsin siviyla tüketmek öksürük için daha etkili olur ayrıca gicik seklinde tutan kuru öksürük varsa tuz ye krizi kesiyor

Bal + toz zencefil + karabiberi karıştırıyorum
bol bol tabi
Böyle boğazın yanıyo, kulaklarından duman çıkacak gibi oluyosan
Hah tam kararındadır
Bişey hissetmiyosan az koymuşsundur, elini korkak alıştırma dök karbiberi zencefili bolca
Bi de ardına su içme hemen, biraz zaman geçsin boğazını yaksın biraz
Hadi geçmiş olsun

teşekkür ederim canım . Ben ölçüyü ayarlayamıyorum yanlız takriben ölçü verebilir misin?

yok toz halde aldım aktardan onu çaya karıştırsam olur mu?

teşekkür ederim canım . Ben ölçüyü ayarlayamıyorum yanlız takriben ölçü verebilir misin?
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı dolusu zencefil
1 çay kaşığı karabiber

Tahmini ama
Zor katıştırıyosun mesela her yanı baharatla doluyo çünkü, macuna dönüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…