- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 787
- 123
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
yani sütün içine falan koymuyruz direk yiyoruz . Ben süte koydun dün bal bide zencefil bana mısın demedibir tatlı kaşığı bala bi çay kaşığı zencefili macun yapıp yutun.. içine bir iki damla limon ve bir gıdım karabiberde koyabilirsiniz..
yani sütün içine falan koymuyruz direk yiyoruz . Ben süte koydun dün bal bide zencefil bana mısın demedi
teşekkür ederim canımbala karıştırılıyo canım geçmiş olsun
hmmm tamam canım çok sağol akşama senin dediğin gibi denicemyok canım süte koyma.. bildiğin ikisini karıştırıp macun yap.
hmmm zencefil sana iyi gelmedi yani .Tamam önce bi zencfili denim olmazsa senin dediğinni yaparım artık :SSana tavsiyem keten tohumunu ez bal ile karıştır birebir 4 ay öksürdüm denemediğim kalmadı turptan tut zencefile kadar en son bi arkadaş tavsiye etti sabah aç karnına yedim tupla balı bilirsin ona da devam ettim sonuç eser yok tık demiyorum şükğr
teşekkür ederim canım . Ben ölçüyü ayarlayamıyorum yanlız takriben ölçü verebilir misin?Bal + toz zencefil + karabiberi karıştırıyorum
bol bol tabi
Böyle boğazın yanıyo, kulaklarından duman çıkacak gibi oluyosan
Hah tam kararındadır
Bişey hissetmiyosan az koymuşsundur, elini korkak alıştırmadök karbiberi zencefili bolca
Bi de ardına su içme hemen, biraz zaman geçsin boğazını yaksın biraz
Hadi geçmiş olsun
yok toz halde aldım aktardan onu çaya karıştırsam olur mu?Taze halde kullaniyorsan eğer rendele limon ve balla macun yapip ye çayda yapabilirsin ben özellikle soğuk alginligi yasadigimda ihlamurun içine rendeleyip bir beş dakika daha kaynatiyorum bardağa alinca limon bal çubuk tarcinda koyup iciyorum tavsiye ederim istersen kaynayan suyun icinede karistirip icebilirsin siviyla tüketmek öksürük için daha etkili olur ayrıca gicik seklinde tutan kuru öksürük varsa tuz ye krizi kesiyor
1 tatlı kaşığı balteşekkür ederim canım . Ben ölçüyü ayarlayamıyorum yanlız takriben ölçü verebilir misin?
eyvah eyvah deli gibi yanar o boğaz :) tamam denicem akşama çok sağol:)1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı dolusu zencefil
1 çay kaşığı karabiber
Tahmini ama
Zor katıştırıyosun mesela her yanı baharatla doluyo çünkü, macuna dönüyo
O kadar olacak artık : )eyvah eyvah deli gibi yanar o boğaz :) tamam denicem akşama çok sağol:)
Olur tabi neden olmasin?yok toz halde aldım aktardan onu çaya karıştırsam olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?