Okb

snn12

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Mart 2023
3
2
1
28
Arkadaşlar merhaba benim ciddi okb rahatsızlığım var kafamda çok saçma istenmeyen düşünce istekler var asla yaşantıma devam edemiyorum içim daralıyor sürekli dr citoles verdi ama kullanmaya başlamadım daha kullanan varmı acaba

İlacı kullanın semptomları azaltacaktır okb kolay aşılan bir şey değil ilerlememesi için ilacı kullanın daha çabuk atlatmak için terapi ve ilaç desteğini şiddetle tavsiye ederim.

İlacı kullanın semptomları azaltacaktır okb kolay aşılan bir şey değil ilerlememesi için ilacı kullanın daha çabuk atlatmak için terapi ve ilaç desteğini şiddetle tavsiye ederim.
Depremden sonra böyle oldum oğlum var 1.5 yaşında ilk başta ya ona bişey olursa naparım diye düşünüyodum sanki düşüncelerim mutasyona uğramış gibi daha sonra oğlum için ölsün demeye başladım ama asla istediğimden değil ve beynim sürekli bu ve bunun gibi şeyleri sürekli söylüyo ve inanılmaz bi vicdan azabı suçluluk deliricem

Hastalıklı bir zihne sahipken neden ilacı kullanmıyorsunuz? Bu gidişle yatarak tedaviye ihtiyacınız olacaktır

Neden kullanmaya baslamadiniz

Ilacsiz iyilesecek olsaniz vermezlerdi di mi? Bir an once baslayin ilaca

Doktorun verdigi ilaci kullanin mutlaka. Dusunceniz su sekilde galiba "hep olum korkusu ile yasayacagima sevdiklerim simdiden ölsün" seklinde dusunuyorsunuz anladigim kadariyla. Kendinizi mutlu edecek basit aktiviteler bulun. Komik filmler, acik havada yuruyus gibi. Ilaciniza kesinlikle baslayin

Psikiyatrik ilaçları kullanmamak için direnen insanlar fiziksel hastalıklar yasarken ne yapıyor merak ediyorum. İlaçları şeker gibi yutuyor musunuz yoksa acılar, ateşler içinde iyileşmeyi mi bekliyorsunuz?

Yani doktor bir teşhis koymuş, ilaç vermiş. Zaten takipte olacaksınız. O ilaç size iyi gelmezse ya da kötü gelirse söylersiniz, doktorunuz başka ilaç verir.
Ben de okb tedavisi gördüm seneler önce. İlaçlarımı aksatmadan kullandım ve hafifledim gerçekten.
Çözülebilecek bir sorunu çözmeyi erteleyip kendinize eziyet etmeyin.

Geçmiş olsun korkmayın o düşünceler gerçekleşmiyor ama sizi yer bitirir
Bence hemen kullanmaya başlayın ilerleyince baş etmesi inanın daha zor oluyor depresyon vs eklenebiliyor okb nin üzerine
Sizi çok iyi anlıyorum ilaca başlamak bile korkutuyor insanı doktorunuza güvenin teslim edin kendinizi
Ben 4 senedir ilaç kullanıyorum bi ömür kullanmaya razıyım

Bedeniniz nasıl ki hastalığında örneğin bir idrar yolu enfeksiyonu olduğunuzda nasıl antibiyotik kullanıyorsanız psikolojik hastalıklar da bu şekilde ruhunuz hasta oluyor ve ilacı diğer ilaçlar gibi düşünüp kullanılmalı üstelik fayda sağlayan ilaçlar

20 yıllık OKB hastasıyım. Çok şükür iyiyim. İlaclarinizi düzenli kullanın ve imkan varsa terapi ile destekleyin. Tamamen geçmeyecek ama takıntı ve zorlantilar minimuma inecek.

Bahar ayları biraz sıkıntılı oluyor ama telkin yöntemlerini öğrenince bu kadar zorlanmayacaksiniz. Rabbim şifa versin.

Çocuğunuz var mı?

Hayır canım çocuğum yok. Fakat 2 yaşında yeğenim var, aklım hep onda.
Aslında şu yüzden sordum. Gebelik düşününce doktorlar antidepresanı bırak diyor mu? Ben de gebelik düşünüyorum ama antidepresansız yapabilir miyim emin değilim.

Aslında şu yüzden sordum. Gebelik düşününce doktorlar antidepresanı bırak diyor mu? Ben de gebelik düşünüyorum ama antidepresansız yapabilir miyim emin değilim.
Gebelikte kullanmıyorsun canım. Gebelik düşünüyorsan bunu doktorunla paylaş, ona gore ilaçlarını azaltarak bıraktırır.

Merhaba bende de aynı sorun vardi benimkide ya ona zarar verirsem dusuncesiydi ilaç ve terapiyle azaldı

Ne gibi düşünceler sadece bedduamı yoksa başka şeylerde varmı azda olsa yardımcı olabilirim

Merhabalar sizinkidemi düşunceyle alakalı OKB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…