Onkoloji - Kanser ve Türevleri ok korkuyorum Ne olur cevap yazn!

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinize iyi ki varsınız dmek istiyorum. Sonra da derdimi paylaşmak... 26 yaşında bir bayanım. Son zamanlarda sol göğüs ucumda hassasiyet var. ayrıca göğsüme zaman zaman çok şiddetli olmayan bir iki dakika aralıklarla ağrılar giriyor. Bu ağrılar 15 dk gibi bir süre devam edip sonra geçiyor. göğsümü inceledim. bir kitleye rastlamadım. bu arada göğüs uçlarım çok büyük. her iki göğüs ucum da kendimi bildim bileli içe çökük. acaba bu ağrılar kötü bir hastalığın belirtisi olabilir mi? ve bu konuda nasıl net bir bilgi sahibi olabilirim. bu hastalığa karşı mücadele veren arkadaşlar acaba böyle bir belirtiyle karşılaşan oldu mu? yaşımdan ötürü mamografi olmayacağını tahmin ediyorum. meme ultrasonu yeterince aydınlatıcı olur mu acaba? ne olur cevap yazın çok merak ediyorum. şimdiden teşekkür ederim.

canım benim geçmiş olsun... Korkulacak şeylerin tek çaresi bu kokunun üstüne gitmek bu sorularla yaşama biran önce doktora git... her türlü tetkiki yaptır... burdaki insanlar tabbiki tecrübelrini paylaşırlar ama bu durumlar kişiye göre değişir... üüzülme ve doktora git sakın erteleme sorularının cevabı orda..tekrer geçmiş olsun... Allaha emanet ol..

cnm korkma kimi zaman gögüsteki kitleler elle hissedilmeye bilir iç tarafta olabilir..gögüs ucunun içe dönük olması normal bşy çogu kadında görülebiliyor..
benimde gögsümde kitle var elle geliyor agrıda yapıyor normla bşy dedi doktor kontrollere gitmem gerekiyor senede 2 kere...sen bi doktora görünki için rahat etsin...

çok teşekkürler arkadaşlar. cevap yazan tüm arkadşlara teşekkür ediyorum. yazacak olanlara da şimdiden tşk ediyorum.

geçmiş olsun canım inşallah bişey yoktur
göğüs ucunun çöküklüğü sonradan oluşmamışki normali öyleymiş hiç korkma
en güzeli doktora gitmek en iyi sonucu öyle alırsın

korkmana gerek yok canım. korktuğun şey olduğunu sanmıyorum. ama yinede doktora git muhakkak aksatma. hiç bir hastalık korkuyla iyileşmez :)
hiçbirşey olmsa bile her yıl kontrol ettirmek gerekir. aynı şeyler bende de vardı. benim ucunda kitletede var. ama yağ bezesi. ultrasona giriyorum bakıyorlar . teyzemde de meme kanseri olduğu için risk altındayım yılda bir kere baktırıyorum. adetinde bir değişiklik oldumu, kilo kaybın oldumu bunlarada bakıyorlar korkma ama ihmalde etme fıstıkım

korkulcak birsey yok canım bir genel cer. muayne olmanı tavsye ederim.sana mme usg çekılebilir.
içini ferah tut
çokn geçmiş olsun

canim benim boyle olumsuz dusunme hemen,her agri sizi kanser olacak demek degilki,yapma boyle,fakat yinede bi doktora gorun,umarim ,haberler cok iyi olacaktir,,,

2 ay önce bendede aynı durum vardı. sağ göğsüme koltuk altına doğru acaip bi ağrı giriyordu, dediğin gibi 15-20 dk sürüyordu bu ağrı, elleyince bişey yoktu. sonra sol göğsümde fındık büyüklüğünde bi şişlik hissettim. 1 hafta kadar gitmedim doktora ama baktım geçmiyor, gittim mecburen. her ikisinide muayene etti doktor, sonra ultrasona yolladı. teşhiside her iki memedede ufak ufak kistler oluşmuş.en büyüğüde ağrı giren sağ göğsümdeymiş. tehlikeli değil, aşırı derece kafeinden (çay, kahve, kola, çikolata vs.) tüketiminden olur dedi. bir ilaç ve bir vitamin verdi, kafeinli şeylerden olabildiğince uzak dur dedi bide. 3 ay kullanıp tekrar gelmemi istedi, 2 aydayım şimdi, eylül gibi tekrar gidicem. sende bir görün bence, korkutma kendini boşuna, ne olduğunu öğrenirsin, için rahat eder. geçmiş olsun...

bu arada bende 25 yaşındayım, istanbulda bahçelievlerdeki medical park'a gittim doktora, mamografi istermi senden bilmiyorum ama benden ultrason istedi.

geçmiş olsun canım ister istemez korkuyoruz ama kisttir büyük ihtimalle
dr git canım

X