Merhabalar... Forumu uzun zamandır takip etsem de üye olmayı düşünmemiştim, taa ki bu bölümü görene kadar :) Eh anlatmazsam ölürüm diyebilirim, o derece :))
Şuradan başlayayım, 90larda ilk gençlik yıllarını yaşayıp tipex ile oje sürmeyi deneyen nesilden geliyorum :) Ama ne yaparsanız yapın o saçma yuvarlak fırça ile bir türlü olumlu sonuç alamazsınız! Bi de neden bilmem bizim en büyük eğlencelerimizden biri de elimize uhu sürüp el izimizi çıkartmaktı. Çok ince sürersen bi türlü olmaz, kalın sürersen kurumaz, arayı tutturmak ustalık isterdi :) Bir gün yine tipex sürmeye niyetlendiğimde tırnak kenarlarıma uhu sürüp kurumasını beklemiş, sonra tipex sürüp o da kuruyunca uhuyu çıkartmıştım ve nihayet muhteşem bir sonuç vardı! Muhteşem dediysem tırnaktaki dalgalı ve çıkmayan ojelerim hazırdı :)))
Bu nail art olayına da hiç yabancılık çekmedim bu nedenle, çocukluk günlerim geri döndü diye seviniyorum bile :))) Ben ilk denemelerimi hep uhu ile yaptım ama beyaz tutkal hem maliyet açısından hem kolaylık açısından daha mantıklı geliyor. Tek sıkıntı onu oje şişesine doldurmak. İlk postta verilen formül aynen doğru ama başka ip uçlarım da var size... Öncelikle normal bir oje değil cila şişesi tercih edin ki neyi ne kadar doldurduğunuzu net olarak görün. Oje şişesinden cilayı tamamen boşaltın ve hatta en son biraz aseton döküp ağzını kapatip iyice çalkalayın ki tertemiz olsun. Sonra çeyrek ölçü su koyun. Sıra geldi beyaz tutkalı (kırtasiyelerde baya büyük bir şişesi ortalama 5tl civarı) şişeye doldurma kısmına. Biraz zor oluyor ve bunun için ben (eczaneden ya da veterinerden temin ettiğim) damlalıkları kullanıyorum. Bir miktar tutkalı şişeye doldurduktan sonra koyu ve rengini sevdiğiniz bir ojeden 2~3 damla damlatıp tekrar şişeye tutkal doldurun. Şişenin ağzını kapatıp oje gibi elinizde iyice çalkalayın ve homojen bir karışım elde edin. Hepsi bu! Ha içine neden oje koyduk derseniz onun da cevabı basit... Oje koymazsanız kuruyunca şeffaf olur ve nereye sürdüğünüzü görmeniz zorlaşır. Renk için koyu olması zaten tutkal ile açılacak olmasından kaynaklı. Uygulama yaparken de ne çok ince sürün ki pul pul olmasın, ne çok kalın sürüp yarım saat kurumasını bekleyin. Ve tutkal tamamen kurumadan asla oje sürmeye başlamayın! Bir not daha, olur da ince sürerseniz de sorun değil, sonuçta beyaz tutkal su bazlıdır. Gidip elinizi ılık suyla yıkayın, kazımanıza gerek yok
Eh hepsi bu kadar kolay...
Bir de ombre yapabilmek için sünger sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem var... Bulaşık süngeri ya da pudura süngeri ile olmaz, çok geniş gözenekleri var onların. Daha gözeneksiz ve içine emmeyecek bir sünger kullanmanız gerek. Bu sebeple fondoten süngerlerini deneyin. Emin olun sonuç çok daha başarılı olacak
Benden şimdilik bu kadar... Umarım yardımcı olabilmişimdir....