Ohss ile ilgili yardım :(

fz_d

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2012
58
1
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar... Ben 4 Nisan da tüp bebek tedavisine başladım... Pko hastasıyım ayrıyetten üç kez düşük yaptım genetik olarak resiprokal translokasyon taşıyıcısı olduğum öğrenildi ve pgt yaptırmam gerektiği söylendi... Tedavi sürecinde pko den dolayı yumurtalar çok oluştu... Toplama da 33 adet yumurta toplandı 31 i döllendi 25 i hayata devam etti 10 tanesi beşinci güne geldi 6 tanesine pgt yapıldı ve üç tane sağlıklı bulundu... Tedavi süresince doktor sürekli ohss riskinden dolayı dondurmaktan söz ediyordu fakat hamdolsun ki toplamadan sonra bekledikleri gibi kötü olmadım ... E2 değerim 2500 lerden 1300 lere düştü... Karnımda da aşırı şişkinlik vs olmadı... Nihayetinde bu ayın 20 sinde geçtiğimiz pazar günü yani bana bir adet embriyo yüklendi... 29 unda da tahlil yaptırmam gerektiği söylendi... Benim size sormak istediğim 29 u tahlil için erken değil mi 12 gün geçmesi gerekmiyor muydu? Bide tutunmuş olsaydı illa ohss olmam gerekir miydi artması mı lazımdı illa? Bende şişkinlikte bi artma yok ama azalma da yok aynı... Artması gerekiyorsa kaçıncı günde artması gerekiyordu transferden sonra? Şu an için kasıklarımdaki batmalar dışında her hangi bir belirti yok pozitif adına umutlanabilmem için... Ohss olmayım diye korkarken şimdi de olmuyorum diye üzülüyorum... Tutunmadı mı yani bu yavrucak? böyle benim gibi hiç ohss olmayıp da tutunanlar var mı ki desteklerinize çok ihtiyacım var

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

3 günlük embriyolarda 12 gün bekleniyor ama 5 günlük embriyolarda 10 gün yeterli oluyor. Eğer transfer olan embriyonuz 5 günlük ise azda olda değer görünür diye düşünüyorum. Bana 5 günlük 2 tane yerleştirilmişti, değerim 7. gün 70 civarı çıkmıştı. Ohss herkes olmaz, tutunması için olacaksınız diye bişey yok.
Allah embriyonuza can versin, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

Evet beşinci gün embriyosu idi... Hatta pgt sonuçlarını beklerken nerdeyse altıncı güne girecektik...
Tutunmuş olması için illa ohss olmam gerekmiyor öyle mi diyorsunuz? İniallah dediğiniz gibi olur çok ümitsizliğe kapılmaya başladım resmen ohss olup sıkıntı çeksem sevineceğim o duruma geldim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ark bende pcoluyum hemen hemen durumumuz aynı bende üç tane düşük yaptım sonrasında genetik test yaptırdım herşey normal dediler sonrasında tüp bebek yaptırdım tutmadı ve senin dediğin gibi ohss denilen şey beni mahvetti tahlil günü geldiğinde bile karnım acıyordu daha sonrasında başka bir merkeze başladım ve yapılan tahliller sonrası bana kesinlikle normal tüp bebek yapılayamayacağını eğer tüp bebekte kullanılan iğneleri kullanırsam patlama riski var dediler ve sonrasında bana metformine diye hap verip ivm yani ilaçsız tüp bebek yaptılar ve hiç bir şikayetim olmadı ve hamile kaldım ama 6 aylık erken doğum yaptım malesef meleğimi kaybettim 24 gün önce bu arada inş hamilesindir sana tavsiyem eğer hamileysen rahim ağzı uzunluğunu arada dok eğer yapmazsa yaptır ben bunu yeni öğrendim tam emin değilim ama benim erken doğum yapmamın nedeni şimdilik bu gibi görünüyor

Merhaba merve konu basligina yanlislikla girdim ama hikayenin okudum.benimkiyle ayni benim bebeğim de alto aylik öldü karnimda 3 ay oldu.hala çok agliyorum.sen nasil bu aciyla baş ediyorsun gündüzüm gecem ağlamakk

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…