öğretmenlik

hanmeli

bebekli anne zayıflıyor :)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
5.283
5.270
arkadaşlar hemen kısacık bir şey soracağım. Sosyal hizmetler önlisans mezunu bir kişi milli eğitime bağlı anaokullarında öğretmen, usta öğretici veya uzman öğretici olarak çalışabiliyor mu? veya sosyal hizmetlere bağı bir anaokulunda? aranızda bu şekilde öğretmenlik yapan var mı?

öğretmenler aile sosyal politikalara bağlı alanlarda memurluk yapıyorsa neden bizde öğretmenlik yapmayalım?

arkadaşlar hemen kısacık bir şey soracağım. Sosyal hizmetler önlisans mezunu bir kişi milli eğitime bağlı anaokullarında öğretmen, usta öğretici veya uzman öğretici olarak çalışabiliyor mu? veya sosyal hizmetlere bağı bir anaokulunda? aranızda bu şekilde öğretmenlik yapan var mı?
eğer sizden eğitim konusunda üstün biri başwurmazsa torpilinizde yoksa ücretli öğretmen olmanız bile zor.

formasyon alınması şartmı? çocuk bakıcılık sertifkam var. akıl oyunları sertifikam var

Sosyal hizmet okuyan birinin öğretmen olması bana çok saçma geldi, çocuk gelişimi falan olsa olabilir derim de.Bölüm mezunu olan bile formasyon alıp da öğretmen oluyor.
Bi de ben sosyal hizmeti mezunlarının çocuk Esirgeme Kurumu, yaşlı bakım yerleri gibi alanlarda çalıştığını biliyorum hem kamu da hem özelde çalışabiliyorlar ama öğretmenlik hiç duymadım.

arkadaşlar konu hakkında kesin ve net bilgsi olanlar yorum yapabilir mi? konu çok uzamandan hemen cevaba ulaşmak istiyorum konu benim için gerçekten önemli. sabretsem zaten yarın milli eğitimi arayacağım ama sabırsızlanıyorum acaba öğretmenlik olur mu diye

bunu bilerekmi söylüyorsunuz sadece tahmn mi
bilerek tabiki.; eğer torpiliniz yoksa ücretli öğretmenlik sırası (sınıf öğretmenliğine başwurduğunuzu war sayıyorum )
1) Sınıf öğretmeni mezunu
2. Yoksa; 4 yıllık eğitim fakültesi mezunu
3. Yoksa 4 yıllık herhangi bir bölüm mezunu
4 Yoksa 2 yıllık çocuk gelişim bölümleri..
5. oda yoksaa siz . Eğer torpiliniz yoksa.

torpilim var. kısaca zaten ben bir anaokulunda memurluk yapıyorum. aklıma bu soru düştü acaba öğretmen olabilirmiyim diye.. ücretli öğretmenlik yapabiliyorum yani...

özel kreş huzurevi bile açabilirsin , donanımlı gördüm seni bence direk kreşlerde grup sorumlusu olarak alırlar seni olur yani sen başvur, öğretmenlik yapma falan demişlerde öğretmenlerde bizim işi yapıyor haddi olmadan sosyal incelem raporu yazıyor biz bişey demiyoruz.

Aaa sen kendinden bahsediyormuşsun.
Napacaksın okul öncesi öğretmeni olursan çocuklara bakıcılıkla akıl oyunları oynatacaksın elindeki sertifikayla? ?

O yaş grubuyla ilgili psikolojik, bilişsel duyuşsal, devinimsel gelişimi hakkında ne biliyorsun?ya da problem davranış sağaltımı?ince motor kas becerileri egzersizleri, ilkokula hazırlık için el- göz koordinasyonu çalışması duydun mu?
Umarım olamazsın ne diyim.

Aaa sen kendinden bahsediyormuşsun.
Napacaksın okul öncesi öğretmeni olursan çocuklara bakıcılıkla akıl oyunları oynatacaksın elindeki sertifikayla? ?

O yaş grubuyla ilgili psikolojik, bilişsel duyuşsal, devinimsel gelişimi hakkında ne biliyorsun?ya da problem davranış sağaltımı?ince motor kas becerileri egzersizleri, ilkokula hazırlık için el- göz koordinasyonu çalışması duydun mu?
Umarım olamazsın ne diyim.
3 yıl anaokulunda çalıştım dediklerinizi hepsini biliyorum. dediğinizkonuları teday olarak ders vermemiş olsalarda okumuş olduğum kitaplarda ve çalıştığım kurumda yeteri kadar tecrübe edindim.

torpilim var. kısaca zaten ben bir anaokulunda memurluk yapıyorum. aklıma bu soru düştü acaba öğretmen olabilirmiyim diye.. ücretli öğretmenlik yapabiliyorum yani...
Ücretli için de milli eğitime gidip belgelerinizi veriyorsunuz. Siz hangi belgenizi vereceksiniz acaba?
Atanmayı bekleyen onca kişi varken zaten bir tek sizin gibi alakasız ve torpilli insanlar eksikti. Ya sabır.
Ben de karar verdim doktor olucam. :63:

özel kreş huzurevi bile açabilirsin , donanımlı gördüm seni bence direk kreşlerde grup sorumlusu olarak alırlar seni olur yani sen başvur, öğretmenlik yapma falan demişlerde öğretmenlerde bizim işi yapıyor haddi olmadan sosyal incelem raporu yazıyor biz bişey demiyoruz.
inşallah olabiliyorumdur. çok merak ediyorum benim için çok şey değişecek. şu an lisansa geçiş yaptım ata aöf ye geçtim 2 yıl sonra kurum müdürü yetkisi veriyorlar diye biliyorum.neden öğretmen olamayayım değil mi:)

Ücretli için de milli eğitime gidip belgelerinizi veriyorsunuz. Siz hangi belgenizi vereceksiniz acaba?
Atanmayı bekleyen onca kişi varken zaten bir tek sizin gibi alakasız ve torpilli insanlar eksikti. Ya sabır.
Ben de karar verdim doktor olucam. :63:
:) çalıştığımokulbeni kabul edecektir:) yeterki öğretmen olarak sözleşme yapabilelim :) atamayı bekleyen insanlarda çalışsınlar madem hani nerde 1 ydır okulumuza öğretmen arıyoruz gelen mi var :)

:) çalıştığımokulbeni kabul edecektir:) yeterki öğretmen olarak sözleşme yapabilelim :) atamayı bekleyen insanlarda çalışsınlar madem hani nerde 1 ydır okulumuza öğretmen arıyoruz gelen mi var :)
Ücretliler okul kontenjanlarını doldurdukları, yarı fiyatına iş yaptıkları için ne doğru düzgün kontenjan açılıyor ne de böyle işte kalite önemseniyor. Enayi mi yani yarı fiyatına iş yaptıracağı gönüllü köle varken 2 katını versin? Devlet okuluysa zaten gelmeyen diye bir durum olmaz, kolejse de zaten öğretmen olmayanı işe almaz. Torpil olur rezalet eğitim verilir.

X