• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenlik mi ? Polislik mi ?

ah Buğu-su ah :)

bu konuyu 2-3 yıl önce konuşuyor olsaydık mezun olduğu alanda atanmak için diretsin derdim ama bir öğretmen olarak şunu söylyebilirim ki mesleğimizin getirildiği durum içler acısı..

arkadaş eklemiş,sıf öğr.artık kendi branşı dışında her branşı yapabiliyor ama kendi branşının önü tıkalı..ne büyük komedi değil mi?

eğer olanağı varsa polisliği tercih etsin derim..

Bu memlekette öğretmenlere ne yazık ki hak ettikleri değer ve saygı verilmiyo...

O yüzden canım polislik mülakatlarına girsin derim...
:34:

sizin branşınızda ihtiyaç var diye biliyorum ama işte sevgilinin puanı yeterli geliyor mu bilmiyorum.
ya da daha fazla bekleyecek sabrı var mı?
polislik de iyi bir meslek.eğer yapabileceğini düşünüyorsa başvursun bence.

ah Buğu-su ah :)

bu konuyu 2-3 yıl önce konuşuyor olsaydık mezun olduğu alanda atanmak için diretsin derdim ama bir öğretmen olarak şunu söylyebilirim ki mesleğimizin getirildiği durum içler acısı..

arkadaş eklemiş,sıf öğr.artık kendi branşı dışında her branşı yapabiliyor ama kendi branşının önü tıkalı..ne büyük komedi değil mi?

eğer olanağı varsa polisliği tercih etsin derim..

Bu memlekette öğretmenlere ne yazık ki hak ettikleri değer ve saygı verilmiyo...

O yüzden canım polislik mülakatlarına girsin derim...
:34:

Çok teşekkür ederim hepinize.:29:

Belirsizlik,önünü görememek ne acıymış.:14::14:

buğucuğum bu işsizlikten bende bunalmış durumdayım. eğer atanabilme umudum olsa formasyon alır devlet kadrosuna girmeyi denerdim ama insanların neler çektiğini bildiğimden ve artık sınav çalışmak istemediğimden hiç bulaşmadım. ne güzel kimya öğretmeni olurdum kulağa güzel geliyor. bana da millet diyor niye öğretmen olmuyorsun??? hee kolaydı öyle. dershaneler desen bi maaş verdikleri yok zaten kaldırılacak dedi RTE. bu dershane öğretmenleri napacak ben onu hiç bilmiyorum. kimse bilmiyor ki bu atamalar nasıl oluyor kaç kişi alınıyor. anca laf ! bak sinirlendim yine.

polisliğe gelirsek şartlar belli onda da. ama eğer ki yıl içinde atanma hakkını kaybetmiyorsa tabi ki girsin mülakatlara derim. her yerden zorlıcaz şansımızı.

SINIF ÖĞRETMENLERİNİN BRANŞLARA GÖRE ALAN DEĞİŞİKLİĞİ RAKAMLARI

Beden Eğitimi : 4270

Fen Bilgilesi : 3400

Görsel Sanatlar : 1400

Ilköğretim Matematik : 4219

Ingilizce : 3200

Matematik : 1000

Müzik : 3330

Okul Öncesi : 3500

Rehberlik : 5210

Tarih : 580

Sosyal Bilgiler : 2728

Teknoloji ve Tasarım : 2941

Türk Dili ve Edebiyat : 1460

Türkçe : 4037

Evet binlerce sınıf öğretmeni branşlara geçti. Olan yine bekleyen öğretmen adaylarına oldu. Benim okuluma da sınıf öğretmeni Türkçe ÖĞRETMENİ OLARAK ATANDI. Daha göreve başlamadı. Benim kaygım acaba 7-8 lerin konularına hakim olabilecek mi? Mesela ben de branş öğretmeniyim. Şimdi sınıf öğretmenliğine verseler çok zorlanırım ve verimli olamam .Ama sınıf öğretmeni direk liseye geçiş yapıyor. MEB ne kadar hafife alıyor bu işleri. Düşünün ilerde bizim çocuklarda böyle öğretmenlerde okuyacak. Artık eğitimin ve okulların resmen içine ettiler.
Konu sahibi sizler beklerken maalesef kadrolar dolduruluyor.Siz polisliği düşünün bence. Türkçe öğretmeni polis oluyor, sınıf öğretmeni Türkçe Öğretmenliği yapıyor .Ne kadar saçma bir sistem.
Sonra da devlet okulları niye başarısız?...

ne kadar kutsal bir meslek öğretmenlik.. ama ne yazık ki bu ülkede hak ettiği değeri göremiyor. oysa ki M. Kemal Atatürk öğretmenliğe çok kıymet vermiş, öğretmenleri baş taci yapmış. şimdi ise geldiğimiz duruma bakın. binlerce öğretmen işsiz atanmayı beklioo.. Allah herkesin yardımcısı olsun!

polis olursa ilk 6 yıl meslekten ayrılamaz.
illa ayrılmak istiyorsa 6 yıldan geri kalan yıl için tazminat öder.
15-20 milyar civarı gibi birşey olması lazım. ne kadar geç istifa ederse bu miktar azalır.
bunuda göz önünde bulundurun.

polis olursa ilk 6 yıl meslekten ayrılamaz.
illa ayrılmak istiyorsa 6 yıldan geri kalan yıl için tazminat öder.
15-20 milyar civarı gibi birşey olması lazım. ne kadar geç istifa ederse bu miktar azalır.
bunuda göz önünde bulundurun.

Evet bundan haberimiz var.:31:

O zaman tüm başlıklara kapatalım,bir tane başlıkta toplansın herkes..olur mu öyle şey?

Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya dikkat edelim.

canım, öğretmenlik mi polislik mi deyince öğretmenlik daha cazip geliyo bana, hem onun eğitimini almış
ama atanamama sorunu var işte.. 1 sene daha hazırlansa sence atanmak için şansı olur mu?
yani eğer az bi puanla kaçırdıysa ya da ne bileyim çok hazırlanamadığı için atanamadıysa sonraki atamaları denesin dicem
ama atanması yine çok zorsa, bi hayat kurmak bi yerden başlamak için çalışması da gerektiğinden polislikte bi şansını denesin

canım sevdicegin kpssye bu yıl çalışarakmı girdi bilmiyorum atanmak gereçkten zor ama azimle çalışınca imkansız degil önemli olan ciddi anlamda çalışmak eger sevdicegin kendisine güveniyor çalışır kazanırım diyorsa ögretmenlik bulunmaz nimet ama eger bu konuda kendisine güvenemiyorsa 1 yada 2 yılını boşa harcayıp önünüze engel olcak yıllara mahal vermemek en iyisi bunun içinde polislik seçebilir tamamen karar kendisinde bitiyor hakkınızda hayırlısı olur inş.

öncelikle hangi işi severek yapabileceğine karar ver...
sadece puana göre karar verme önemli olan sevdiğin mesleği başarıyla yapmaktır..
ben sırf babam çok istiyo diye polislik sınavına grdim ilk mülakatı geçtim boy kiloda tuttu yazılı sınavıda geçtim sadece kayıt yaptrmam kaldı o sırada öss sonuçları açıklandı ve istediğim bölümü kazandığımı öğrendim:)

tabiki hemen polisliği sildim attım kafamdan babamada kazanamadığımı söylemek zorunda kaldım üzülmesin die ama sonra itiraf ettim hiç pişman değilim şimdi mesleğimi gururla yapıyorum iyiki polis olmadım:21:

canım, öğretmenlik mi polislik mi deyince öğretmenlik daha cazip geliyo bana, hem onun eğitimini almış
ama atanamama sorunu var işte.. 1 sene daha hazırlansa sence atanmak için şansı olur mu?
yani eğer az bi puanla kaçırdıysa ya da ne bileyim çok hazırlanamadığı için atanamadıysa sonraki atamaları denesin dicem
ama atanması yine çok zorsa, bi hayat kurmak bi yerden başlamak için çalışması da gerektiğinden polislikte bi şansını denesin

canım sevdicegin kpssye bu yıl çalışarakmı girdi bilmiyorum atanmak gereçkten zor ama azimle çalışınca imkansız degil önemli olan ciddi anlamda çalışmak eger sevdicegin kendisine güveniyor çalışır kazanırım diyorsa ögretmenlik bulunmaz nimet ama eger bu konuda kendisine güvenemiyorsa 1 yada 2 yılını boşa harcayıp önünüze engel olcak yıllara mahal vermemek en iyisi bunun içinde polislik seçebilir tamamen karar kendisinde bitiyor hakkınızda hayırlısı olur inş.

Sanırım mülakatlara gitmesini isteyeceğim.:31:

Evet binlerce sınıf öğretmeni branşlara geçti. Olan yine bekleyen öğretmen adaylarına oldu. Benim okuluma da sınıf öğretmeni Türkçe ÖĞRETMENİ OLARAK ATANDI. Daha göreve başlamadı. Benim kaygım acaba 7-8 lerin konularına hakim olabilecek mi? Mesela ben de branş öğretmeniyim. Şimdi sınıf öğretmenliğine verseler çok zorlanırım ve verimli olamam .Ama sınıf öğretmeni direk liseye geçiş yapıyor. MEB ne kadar hafife alıyor bu işleri. Düşünün ilerde bizim çocuklarda böyle öğretmenlerde okuyacak. Artık eğitimin ve okulların resmen içine ettiler.
Konu sahibi sizler beklerken maalesef kadrolar dolduruluyor.Siz polisliği düşünün bence. Türkçe öğretmeni polis oluyor, sınıf öğretmeni Türkçe Öğretmenliği yapıyor .Ne kadar saçma bir sistem.
Sonra da devlet okulları niye başarısız?...
meb Allahından bulsun.işten anlamayanları branşçı yaptılar ya Allahından bulsunlar. bunların yaptığı eğitim değil. katliam. bizim okuldaki bir sınıf öğretmeni müziğe geçti. pazartesi günü istiklal marşını okutun hocam dediler.çünkü asıl müzik öğretmeni norm fazlası olup köye gitmişti.müziğe geçen sınıfcı istiklal marşından ben anlamam ki dedi:) eğitime bakın. resmen katliam. meb böyle yaptığı için seneye branş öğretmeni alımı az olacak. çünkü branş kadroları sınıfçılarla doldu.

Son düzenleme:
Back