• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenlik mi ? Polislik mi ?

bugu_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
4.595
6
46
Diğer
İyi akşamlar hanımlar.:42:

Sevdiceğimle işin içinden çıkamadığımız bir mevzu var.

Akıl akıldan üstündür diyerek sizlere de sormak istedim.

Sevdiceğim iki yıl önce Türkçe öğretmenliğinden mezun oldu.:31:

İki yıldır atanamıyor.:14::14:

Başvurmadığımız kuruluş kalmadı.

Ne yazık ki hiçbiri olumlu sonuçlanmadı.

Ben de bu yıl Türkçe öğretmenliğinden mezun oluyorum.

Sıkıntımız şu : Birkaç gün sonra polislik için mülakat yerleri açıklanacak.

Acil bir karar vermemiz gerekiyor.:18::18:

Atamalar bu yılki gibi olmazsa diye korkuyoruz.:44::14:

Fikirleriniz,önerileriniz bizim için çok önemli.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.:40:

Buğu aslında sevgilinin puanına göre bir tahminde bulunabilirsiniz heralde öğretmenlik atamalarında atanıp atanamayacağını.Birde şu varki polislik çok kolay bir meslek değil,gecesi ,gündüzü nöbeti .....Çok fazla fedakarlık isteyen ve sevmeden yapılmayacak bir meslek bence.Sevebileceği bir meslekse başvursun mülakata.İlerde yine KPSS ye girmeye devam eder ve iyi bir puan alırsa yine öğretmenliğe dönebilir sanıyorum.

ben de 5 yıldır öğretmenim.sen hangi mesleği yapabileceksen o güzeldir.öğretmenliğin de zorlukları var. ses ksılması,faranjit...gibi hastalıklara yakalnma riski yüksek. ama öğretmenliği seviyorsan sonuna kadar git derim. ben pişman değilim.

polislikte kendine ne kadar zaman kalır meçhul. çalışma şartları daha zor. ama öğretmenlikte az çok belli, hafta sonun var. tabi atanamam diye endişe ediyorsan sen bilirsin

bu yıl çok sınıf öğretmeni norm fazlası olmamak için türkçe öğretmeni oldu. yan alanları türkçeymiş. bir çok branş öğretmeninin önünü kapattı sınıf öğretmenleri. üzücü ama gerçek:((

SINIF ÖĞRETMENLERİNİN BRANŞLARA GÖRE ALAN DEĞİŞİKLİĞİ RAKAMLARI

Beden Eğitimi : 4270

Fen Bilgilesi : 3400

Görsel Sanatlar : 1400

Ilköğretim Matematik : 4219

Ingilizce : 3200

Matematik : 1000

Müzik : 3330

Okul Öncesi : 3500

Rehberlik : 5210

Tarih : 580

Sosyal Bilgiler : 2728

Teknoloji ve Tasarım : 2941

Türk Dili ve Edebiyat : 1460

Türkçe : 4037

Ne güzel,herkes her şeyden anlıyor ülkemizde.:31:

Teşekkürler canım.:54:
anladıklarından değil. mecburiyetten geçtiler. ama anlıyorlar mı? bence hayır. nasıl branşa geçtiler anlatayım. 2002den önce sınıf öğretmeni mezun olurken onlara 20 kredilik bir ders seçin deniyormuş.onlar da kafalarına göre seçmişler. yan branşları olmuş. şimdi de 4+4+4den dolayı norm fazlası olduklarından branşa geçp kurtuldular.

anladıklarından değil. mecburiyetten geçtiler. ama anlıyorlar mı? bence hayır. nasıl branşa geçtiler anlatayım. 2002den önce sınıf öğretmeni mezun olurken onlara 20 kredilik bir ders seçin deniyormuş.onlar da kafalarına göre seçmişler. yan branşları olmuş. şimdi de 4+4+4den dolayı norm fazlası olduklarından branşa geçp kurtuldular.
hepsini geçtim de nasıl beden eğitimi,müzik ve görsel sanatlara geçebiliyorlar??? özel yetenek olmadan bu alanın öğretmeni olmazlar. ama oldular.

İroni yapmıştım zaten.:27:

Ya Sabır diyebiliyorum sadece.:31:

bu konuda sana yardımcı olmak isterdim fakat senin kararın. ben sana bizim eğitim sisteminde neler dönüyor anlattım. seçim sana kalmış. seneye atanır mısın o belli olmaz. kaderine sen kara ver. ya öğretmenlik ya da polislik. ama şunu söyleyeyim çocukları çok seviyorsan öğretmenlik o kadar güzel ki. ben çocuklarımı çok seviyorum. sen de kendi geleceğin hakkında kendin karar ver ki sonuçlarına sen katlan.

benim sinir olduğum en büyük konu o kadar mezun olan branş öğretmeni varken sınıf öğretmenlerinin branş öğretmeni olması.bu yeniden doğmak gibi bişey.

bu ülkede malesef kimse istediği mesleği yapamıyor
o yüzden hangisinde kendini mutlu edicekse onu seçsin diye bişey diyemicem.
yalnız şu var ki, yani söylemeye bile korkuyorum Allah korusun polislik çok tehlikeli bi meslek oldu. benimki de düşünüyodu bi ara zor vazgeçirdim
ama şimdi hala düşünüyo? çok istediğinden mi? hayır. O'nun tek istediği bi mesleğinin olup kendi ayakları üstünde durup bir an önce yuva kurmak
bizi seçim yapmaya zorlayanlar utansın dicem de gayet vicdanları rahat :ssz:
gene de en doğru kararı siz daha iyi verirsiniz canım, umarım sonuç sizin için hayırlı olur :54:

bu ülkede malesef kimse istediği mesleği yapamıyor
o yüzden hangisinde kendini mutlu edicekse onu seçsin diye bişey diyemicem.
yalnız şu var ki, yani söylemeye bile korkuyorum Allah korusun polislik çok tehlikeli bi meslek oldu. benimki de düşünüyodu bi ara zor vazgeçirdim
ama şimdi hala düşünüyo? çok istediğinden mi? hayır. O'nun tek istediği bi mesleğinin olup kendi ayakları üstünde durup bir an önce yuva kurmak
bizi seçim yapmaya zorlayanlar utansın dicem de gayet vicdanları rahat :ssz:
gene de en doğru kararı siz daha iyi verirsiniz canım, umarım sonuç sizin için hayırlı olur :54:
öyle düşünecek olursak öğretmeni de görev esnasında ölüdürüyorlar.bu gün yine bir öğretmen öldürülmüş. bu şekilde düşünmek yanlış bence. kaderde herşey olabilir. bir de bayanlar için rahat oluyormuş. bayanlar masabaşı oluyormuş.

öyle düşünecek olursak öğretmeni de görev esnasında ölüdürüyorlar.bu gün yine bir öğretmen öldürülmüş. bu şekilde düşünmek yanlış bence. kaderde herşey olabilir. bir de bayanlar için rahat oluyormuş. bayanlar masabaşı oluyormuş.

Konuyu iyi okumadınız sanırım.

Ben sevdiceğim için soruyorum.:31:

sizin branşınızda ihtiyaç var diye biliyorum ama işte sevgilinin puanı yeterli geliyor mu bilmiyorum.
ya da daha fazla bekleyecek sabrı var mı?
polislik de iyi bir meslek.eğer yapabileceğini düşünüyorsa başvursun bence.

Back