• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenliği seçme konusunda kararsızım:(

Fıstığım bende bir öğretmen adayıyım üstelik anasınıfı daha bir zahmetli oraya buraya tırmanan çocuklar falan:) dil bölümünde olman çok güzel öğretmenlik sandığın gibi belli bi kalıpta olan bi meslek değil artık o eskidendi bizde insanız geziyoruz tozuyoruz istediğimizide yaparız hiç takılma böyle şeylere hem şöyle bi güzelliği var statüü* çok önemli biyere gidince öğretmen hanım falan diyolar yada öğrencilerin öğretmenim hocam diye saygı duymaları velilerinde aynı şekilde.. hoşuna gidiyo insanın birilerine bişeyler öğretmek okadar güzelki ben çok seviyorum mesleğimi yine geze tozarsın merak etme yazın 2 3 ay tatil var başka ülkelerede gidersin tercümanlıkta yaparsın ama öğretmen lisesindeysen boşa harcama derim ben :):1::61:

Fıstığım bende bir öğretmen adayıyım üstelik anasınıfı daha bir zahmetli oraya buraya tırmanan çocuklar falan:) dil bölümünde olman çok güzel öğretmenlik sandığın gibi belli bi kalıpta olan bi meslek değil artık o eskidendi bizde insanız geziyoruz tozuyoruz istediğimizide yaparız hiç takılma böyle şeylere hem şöyle bi güzelliği var statüü* çok önemli biyere gidince öğretmen hanım falan diyolar yada öğrencilerin öğretmenim hocam diye saygı duymaları velilerinde aynı şekilde.. hoşuna gidiyo insanın birilerine bişeyler öğretmek okadar güzelki ben çok seviyorum mesleğimi yine geze tozarsın merak etme yazın 2 3 ay tatil var başka ülkelerede gidersin tercümanlıkta yaparsın ama öğretmen lisesindeysen boşa harcama derim ben :):1::61:

evet öğretmenlik her zaman saygı duyulan ve hiç eskimeyen bir meslek.eğlenceli yanları da var:61: bu yıl 1 haftalık kısa bi staj dönemimiz olucak bakalım neler hissedicem.
acaba yıllardır öğretmenlik yapanlar sıkılmıyo mudur her gün okul öğrenci falan

evet öğretmenlik her zaman saygı duyulan ve hiç eskimeyen bir meslek.eğlenceli yanları da var:61: bu yıl 1 haftalık kısa bi staj dönemimiz olucak bakalım neler hissedicem.
acaba yıllardır öğretmenlik yapanlar sıkılmıyo mudur her gün okul öğrenci falan

sevince sıkılınmıyo canım:) bide tatilleri olan bi meslek olduğu için:) 40 ına merdiven dayamış anasınıfı öğretmenleri tanıyorum hala çocuklarla sınıfta koşturuyolar:1: staja gitmeden önce bende biraz önyargılıydım ama stajdan sonra dedim işte buuuuuu :64:

"Sonuçta onlar da insan." cümlen güldürdü beni. :)) Ben de öğretmenim yıllardır çalışıyorum, emekli olana kadar okulda olma düşüncesi öğretmen tarafından bakınca kötü değil :) Sen biraz öğrenci psikolojisiyle düşünüyorsun doğal olarak.

Dışarıda kotla geziyoruz tabi ki:))) paraşüte de binebiliyorsun kimse bir şey demiyor:)))) Okulda bile resmi değilmdir ben ve benim gibi düşünen pek çok arkadaşım var.

Voleybol oynarız öğrencilerimle en basitinden...

Anadolu liselerinde var daha çok bahsi geçen resmi öğretmen anlayışı. Ondan böyle düşünüyorsundur. Meslek olarak seviyorsan okumalısın, yoksa her mesleğin şartlarını insan kendine uydurabilir.

Son düzenleme:
"Sonuçta onlar da insan." cümlen güldürdü beni. :)) Ben de öğretmenim yıllardır çalışıyorum, emekli olana kadar okulda olma düşüncesi öğretmen tarafından bakınca kötü değil :) Sen biraz öğrenci psikolojisiyle düşünüyorsun doğal olarak.

Dışarıda kotla geziyoruz tabi ki:))) paraşüte de binebiliyorsun kimse bir şey demiyor:)))) Okulda bile resmi değilmdir ben ve benim gibi düşünen pek çok arkadaşım var.

Voleybol oynarız öğrencilerimle en basitinden...

Anadolu liselerinde var daha çok bahsi geçen resmi öğretmen anlayışı. Ondan böyle düşünüyorsundur. Meslek olarak seviyorsan okumalısın, yoksa her mesleğin şartlarını insan kendine uydurabilir.

:1: teşekkürler öğretmenim. evet ben öğrenci psikolojisiyle düşünüyorum ergenim ya o yüzden gezip tozmak ülke ülke dolaşmak daha cazip geliyor:1: bugünlerde öğretmen liselerinde bile ben öğretmen olcam diyen ergen pek bulunmuyo:)

:1: teşekkürler öğretmenim. evet ben öğrenci psikolojisiyle düşünüyorum ergenim ya o yüzden gezip tozmak ülke ülke dolaşmak daha cazip geliyor:1: bugünlerde öğretmen liselerinde bile ben öğretmen olcam diyen ergen pek bulunmuyo:)

Dünyayı da dolaşırsın canım benim, sonuçta iyi bir maaşın oluyor, ders ücreti de eklenince 2.5 milyonu buluyor. Şu an bu ücreti hangi meslekte alıp dünyayı gezeceksin? Ben yurt dışına da gittim, arkadaşlarım da her yıl dolaşır. Ergensin demedim ben neden öyle diyorsun?

Havalı meslek edinmek isteyip ortada kalmayın sonra.

infgiliz dili edebiyatı oku yada mütercim tercümanlık bunlar öğretmen olabiliyo ama eğitim çıkışlıöğretmenlere onların hakları verilmiyo ben kimya öğrt mezunuyum tüm kimyagerler öğretmenliğe başvurabiliyo ama ben kimyager olamıyorum oysa okulda aynı hocalarla okuduk verhasıl bu ülkede eğitim çıkışlılara üvety evlat muamelesi yapılıo zorla atandım bende. ama kimyager olsam o puanla ankaranın izmirin göbeğinde kimyagerlik yapacaktım criminal lab da ...

Öğretmenlik sevmeden, sabretmeden yapılabilecek bir meslek değil canım.
Ben İngiliz Dili ve Edb. mezunuyum, formasyonumu da aldım.
1,5 yıl öğretmenlik yaptım ama dayanamadım inan. Mesleğe saygım sonsuz bana göre değil.
İngilizcemin köreldiğini hissediyordum, sürekli aynı şeyler ilerisi yok.
Tatil açısından bakınca evet en ideal meslek bir kadın için ama tatili çok diye de insanın istemediği bir işi yapması çok acı.
Şu anda dilimi inanılmaz geliştiren bir işte çalışıyorum ve çok memnunum.
Çok yoğun bir iş ve özel sektör, zorlanmıyor muyum evet zorlanıyorum ama severek yapıyorum.
Meslek seçiminde en önemli nokta bu sakın unutma.

Back