Öğretmenlerin bakış açısını merak ediyorum

Cutemom007

Yeni yıl fit gelsin
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
8.591
18.705
33
Merhabalar özellikle eğitim camiasının içinde olduğumuz için öğretmen arkadaşların fikrini almak istedim
Ben de bir öğretmenim eşim de öğretmenŞanlıurfada çalışıyoruz buralı değiliz kiraların fazla olması sebebiyle bir ev aldık bunları söylüyorum çünkü meselem maddiyatla yakından alakalı özel okul meselesi

4 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var büyüğü seneye anaokulu na başlayacak okul fiyatı 13750 okul gayet güzel ve gidenlerin memnun olduğu bir okul
Kaygımız ise şu yönde iki çocuğu da özel okula göndermek ileride bizi çok maddi sıkıntıya sokar mı kısmı kaygılandırıyor bir taraftan Şanlıurfa da sınıflar çok kalabalık ve eğitim kalitesi birçok okulunda düşük iyi okullar da var elbet ama dediğim gibi mevcutlar aşırı kalabalık
Üç seçenek var
1 özel okula başlatıp bunu sürdürmek ve ortalama aylık 3000 (iki çocuk için) tabi farklı illere gidersek sürdürebilir miyiz bilmiyorum çünkü fiyatlar çok değişiyor

2 iyi bir devlet anaokulu na yazdırmak (bundada bizim çalışma saatlerimiz uymadığı için servise binecek ve yol olacak, özel okul eve yakın kendimiz alıp bırakacağız)

3 hemen bu sene iç Anadolu ya tayin isteyip eğitimi daha iyi olan bir ilde devletten başlatmak(bu da düzen bozmak demek ve tayinin gelebileceği iller Niğde Aksaray gibi küçük iller

İşte böyle hanımlar kafam çok karışık siz ne yapıyorsunuz benim yerimde olsanız ne düşünürsünüz paylaşırsanız sevinirim

Doğuda görev yaptım oralara hakimim. Buyuksehirdeki gibi imkanlar yoktur. Aileler çok ilgisiz olduğu için sadece öğretmenin derste anlattigiyla yetinmek zorunda kalır çocuklar. Sizin çocuğunuz ne kadar zeki olursa olsun öğretmen hızını sınıfa göre ayarlayacagi için sürekli diğerlerini beklemesi gerekecektir bı çok etkinlikler imkansızlıklar dan dolayı yapılamıyor çocuğunuz bunlardan mahrum kalacak. Özel okul bı seçenek olabilir ama iki çocuğu da göndermeniz kaydıyla . Eğer sadece biri giderse giden çocukta ailem beni daha çok seviyor düşüncesi oluşur devlet okuluna gidende sevgisizlik yetersizlik duygusuna sebep olursunuz. En mantiklisi iç Anadolu'da biyerr tayin istemek gibi görünüyor. Bende iç Anadoluluyum evet kucuktur ama bı çok konuda dogudan daha iyi imkan vardir. Emin olabilirsiniz

Bu arada doğuda görev yaptığım okul merkez de iyi bı okuldu . Şu an İstanbul'un kötü diye tabir edilen ilçelerinden birinde görev yapıyorum. Ama aradaki fark bariz belli. Batıdaki kötü bı okulda bile doğudaki iyi okullardan çok daha iyi eğitim saglaniyor

Niğdeye küçük demişsiniz de eğitim kalitesi olarak çok iyi durumda ve kolay kolay tayin çıkmıyor oraya sınıf öğretmenlerinin. artık eğitim kadrosu kemikleşmiş çünkü.

Çok tşkler ederim cevaplar için sanırım bende tayin isteyeceğim Branşım rehberlik biraz daha rahat tayin benim için hocam

Süper o zaman. Rahatça güzel yerler isteyebilirsiniz. Puanınızda iyidir doğudan dolayı.
Henüz 6 yıllık çalışıyorum hocam merkezdeyim zorunlu görev devm ediyor 1 yıl var daha o yüzden sadece zorunlu hizmet açılıyor 100 puanım var ama olur iç Anadolu diye düşünüyorum

Mecburi bitmedi ise o zaman 1 sene bekleyin derim.
İç Anadolu'da ilçelere giderseniz o imkanları da bulamayabilirsiniz.

Mecburi bitmedi ise o zaman 1 sene bekleyin derim.
İç Anadolu'da ilçelere giderseniz o imkanları da bulamayabilirsiniz.
İç Anadolu sandiginiz kadar kötü bı yer değil hanımefendi . Eğitim olarak doğudan çok daha iyi imkanları var. İki tarafı da görmüş biri olarak söylüyorum size. Kaldı ki Anadolu da küçük bı ilçeye tayin olsa bile illa ki okulun dibindeki evde oturmak zorunda degil. Merkezden gidiş geliş yapan bı dünya öğretmen var.

İç Anadolu sandiginiz kadar kötü bı yer değil hanımefendi . Eğitim olarak doğudan çok daha iyi imkanları var. İki tarafı da görmüş biri olarak söylüyorum size. Kaldı ki Anadolu da küçük bı ilçeye tayin olsa bile illa ki okulun dibindeki evde oturmak zorunda degil. Merkezden gidiş geliş yapan bı dünya öğretmen var.
Gidiş geliş yapan ve ciddi sorunlar yaşayan bir dünya arkadaşım var. Kaldı ki çok büyük bir ilin büyük bir ilçesinde yaşıyorum burda bile bir çok sey için merkeze gitmek zorunda kalıyoruz. İç anadoluyu da iyi biliyorum doğuyu da. O sebeple gittiğin ilçenin imkanı kötü ise doğuda merkezde kalmak iyi. Zaten Şanlıurfanın ilçeleri gelişmemiştir ama merkezinde her şeyi rahatlıkla bulabilirsin.

il olarak Şanlıurfa her türlü imkanı sunuyor İç anadolu da da ilçeden ziyade açılan merkez okullardan tercih yapacağım arkadaşlar tabiki bize burayı aratmamalı en kötü ihtimal çocuğu bir sene daha bekletip tayini de ertelemek dört yaşını yeni doldurdu bu ihtimal dahilinde 1 sene anaokuluna gidebilmiş olacak

il olarak Şanlıurfa her türlü imkanı sunuyor İç anadolu da da ilçeden ziyade açılan merkez okullardan tercih yapacağım arkadaşlar tabiki bize burayı aratmamalı en kötü ihtimal çocuğu bir sene daha bekletip tayini de ertelemek dört yaşını yeni doldurdu bu ihtimal dahilinde 1 sene anaokuluna gidebilmiş olacak

Beni takibe alınca , konularınıza bakmak istedim . Ne yaptınız merak ettim

Nevsehire tayin istedim çıktı çok şükür bağımsız anaokuluna tüm güne kayıt yaptırdım oglumu da şimdilik memnunum kararimdan çok şükür

Ben de çok zaman geçmiş ama tayin istemelisiniz demeye gelmiştim. En mantıklısını yapmışsınız. Çocuklarınıza başarılar dilerim.

X