öğretmenlerin 32. hafta doğum izni hakkında bir soru ?!

**garfield**

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.561
9
356
43
Merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 7 gündür ayağım alçıda ve şimdilik önümüzdeki salıya kadar da kalacak..
Bu arada ben 31 haftalık hamileyim

pazartesi 32. haftama giriyorum ben.
biliyosunuz öğretmenlerin o zaman gidip çalışabilir raporu alması gerekiyo eğer 5 hafta daha çalışacaklarsa
o gün eşim gidip "çalışabilir raporu" alacak..

ertesi gün de ben ortopediye gidicem
alçının inşallah çıkacağına karar verilirse bişey yok da
bi süre daha kalsın deyip rapor da verebilir tekrar

Yani hem çalışabilir raporum olcak, hem (alçılı)raporlu olup gitmiycem
Böyle bişey olabilir mi?

öncelikle çoook geçmiş olsun,canım tam emin olmamakla birlikte sana şunları söyleyeyim,çalışabilir raporu aldığın gün işe başlaman lazım,daha doğrusu iş başı yapmış olursun,o günü sevkli geçirirsin,ertesi gün ortopediye gidip rapor alabilirsin,alçın çıkar,kendini de iyi hissedersen çalışmaya dönebilirsin.ama rapor aldığın süre mebbiste sayfana işlenir biliyorsundur.

raporu olduğun günleri doğum sonrasına aktaramıyorsun.
Allah kurtarsın.

evet canım onu biliyorum ama 5 haftanın ne kadarını kurtarırsam kardır diye düşündüm.
şimdi hemen doğum iznine ayrılırsam, bi daha iyileşsem de kullanamam değil mi geri kalan doğum iznimi?
tabii bu ayağımın iyi olmasına da bağlı
Allah'ım yardım etsin..

ben şuan 32.haftadayım .çalışabilir raporu aldım ve okula götürdüm her ihtimale karşı ama tatilde olduğum için sonrasına ekleyebilecek miyim bunu??

yaz tatiline- yarıyıl tatiline denk gelen doğum önü izinleri sonraya aktarılamaz. ayrıca raporlu olduğunuz günleride doğum sonrasına bırakamazsınız. doğum öncesi izinde aktif olarak çalışma esastır. site adı vermek doğrumu bilmiyorum ama memurlar. net te bu konuyla ilgili açıklayıcı bir yazı mevcut.

yaz tatiline denk gelmesi 5 haftayı aktarmaya engel değildir.bu hakkını kullannan örnekler biliyorum. kanunda öğretmen veya başka bir iş olarak ayırmıyor o yüzden her memur bu hakkını istediği süreçte kullanabilmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…