ögretmenlerim bi yardım edin bayanlar

her çocuk 5 lik olmak zorunda değil zaten öncelikle..
orta halli de olsa çalışıp sınıfını geçmiş olan bir çocuğu,sınıfta bırakmak zararına oalcaktır..çocuk aynı hevesle ders çalışmayacaktır bence hevesi kırılır mutlaka..
ayrıca aynı okulda,sınıf arkadaşları üst sınıfta olacak,kendisi küçüklerlre beraber olacak..eski ark. görecek..
bence herşey daha kötüye gider..

ilkokulda kalma oluyormu ya ben baya uzak kalmışım :)
Bence bu durumu yapmak istiyorsa başka okulda devam etmeli ilkokul çağında çocuk bunlar dalga geçip birbirlerini ezmeleri normal şeyler. Sınıfta kalıncada onu yaşayacak.

Bende köyde çalışıyorum şöyle bi durum var ; biz o kadar küçükleri hiç başlatmıyoruz ve anasınıfına yönlendiriyoruz. 53 ay nedir ya daha 4,5 yaş bebek daha nerdeyse. Baştan aklı nerdeymiş şimdi duyarlı veli gibi gelip konuşmalar filAn. zor durum, hep böyle geriden gitmektense, okul değiştirilip bir sene tekrar edilebilir aslında bilemedim

Elbette çocuğun derslerindeki durumu, sınıf içindeki uyumunu siz biliyorsunuz.
Anlattığınız kadarıyla sınıfta kalmasını gerektirecek bir sorun yok.
Bu durumda olayı içinden çıkılmaz hal almasına getirmeye lüzum da yok.
Görülüyor ki, babanın çocuğundan beklentisi çok yüksek, o yüksek beklenti karşılanmayınca sınıfı tekrar etmesini istemiş.
Şöyle düşünün, sınıfta tekrarı yapması gereken bir çocuğun velisi gelip çocuğunun sınıfını geçmesi için bir konuşma yaparsa sizinle, geçirir misiniz? bırakır mısınız?
Bu cevabı kendinize verin ve gerekeni yapın.
"İleride şöyle olursa böyle olursa sizden bileceğim" gibi konuşma da çok gereksiz.
Olasılıkları gözden geçirin, babanın çocuktan yüksek beklentisinin nelere sebep olabileceği ile alakalı..
Diyelim ki sınıf tekrarı yaptı, çocuk notları tekrar ettiği sınıfta da yine aynı seviyelerde.. Ne yapacak bu veli?
Tekrar mı ettirecek yine, yoksa çocuğa mı yüklenecek... ?
Ayrıca,
Umarım bu konuşmalardan çocuğun haberi yoktur.

Bir öğretmen olarak kesinlikle kalmaması gerektiğini düşünüyorum. 1.sınıfa sadece okumayı öğrenerek gelen çocuklar bile çok sıkılıyor, arkadaşlarına uyum sağlayamıyor, derslerden kopuyor. Bu çocuk ise başarısız bile değil. Koca 1 yılı yok yere çocuğa tekrar ettirmek büyük haksızlık bence.

Hele bir de sinif arkadašlari sinifta kaldığini ogrenirlerse, vay haline çocuğun. Sinif tekrari yapanlara nasil gozlerle bakildiğini hepimiz biliriz kendi oğrenciliğimizden. Hele ki o yaşta çocuklar çok acimasiz olabilirler.

Her şeyi geçtim, yazik o çocuğun psikolojisine. Elinden geleni yapip, kendince orta karar bir derece yakalamiş. Şimdi sinifta kalirsa, kalan hayati boyunca özgüvensiz kalir ve başarisizlik korkusundan kurtulamaz. Bir şekilde ikna edin bence..

oğretmen degılım lakın fıkrımı soylemek ıstedım.yukarıda yazan arkadaslara kesınlıkle katıılıyorum....
o babanın aklı nerdeymış 53 aylık okula yazdırırken
seneyede ıstedıgı basarıyı saglayamazsa napacak genemı sınıfta kaldıracak
ayrıca sızı suclarım vs demesıne kanmayın...kendısını suçlasın once 53 aylıkken okula verdıgı ıcın
yapmayın derım kuçukde olsa arkadaslarının sınıfı gectıgını kendısının kaldıgını dusunerek pskılojık olarak kötu etkılenecektır

Aynı durum yıllar önce kardeşimin başına geldi ama bu teklif öğretmenden anneme geldi. Başarılı olduğu halde öğretmeni anneme bu çocuk daha oyun çocuğu sınıf tekrarı yaptırmazsak okumaz gibi düşüncelerle annemin aklını çeldi. Tabi annem ve babamın verdiği yanlış karar sonucu kardeşim sınıf tekrarı yaptı.Psikolojisi bozuldu, sınıfı,arkadaşları çevresi değişti. Eski sınıf arkadaşları sınıfta kaldın diye dalga geçtiler.Sonuç olarak kardeşim eğitimini tamamlayamadı ve bu durum için hep o öğretmenini suçladı.

Bizim de var 1. sınıfta miniminnacık bir öğrencimiz.. Sürekli öğretmeninden oyun istiyor, yazı yazacakken hemen yoruluyor. Çabuk sıkılıyor. Arkadaşları arasında da tabi ki biraz da olsa eziliyor. Velisi öğretmen arkadaşa X'i sınıfta bırakın hocam demiş, çünkü hep geriden geliyor. Aslında akıllı da bir çocuk ama gerçekten çok ufak, ayak uyduramıyor sınıfa.. Son durum ne bilmiyorum, geçecek mi kalacak mı..

bugün rahatım baba geldi yanıma vazgecmiş şükür birileriyle falan konustu oda bi istışare yapti galiba kapatalm konuyu hata yaptım dedi sukür mutlu son tesekkür yazan herkeslere seviyorum sizi

X