öğretmenler odası...sorunlarımız

mrcl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
115
2
ilk akla geldiğinde okumuş etmiş belli bir eğitim almış insanların birbirinden alıp veremedikleri ne olabilir ki diye sorabiliriz..ama oluyor..öğretmen arkadaşlarım siz de de oluyor mu böyle sorunlar..ne gibi derseniz??mesela biri bir diğer kişi hakkında atıp atıp tutuyor...sonra bir bakıyorsunuz o arkasından konuuştuğu kişiyle can ciğer kuzu sarması olmuş.. siz nasıl davranıyorsunuz okulda??neler tavsiye edersiniz??kimseye içimi anlatmamayı öğrendim..kendine yakın hissediyorsun birşeyler paylaşıyorsun, bi süre sonra o kişi senin düşmanın durumuna gelebiliyor..hepsi mesai arkadaşı sonuçta yüzyüze bakıyorsun amasevmediğin kişiye de seviyormuş gibi davranmak zorunda kalıyorsun..vs..

canım işte her sektörde nasıl kadınlar kadınları çekemiyor dedikodu yapıyor ve sonra da yanar döner kanka oluyorsa öğretmenler odasında da öyle
ben uzun zaman özel sektörde çalıştım orda da böyleydi, şimdi öğretmenliğe başladım yine aynı

Ben kardesimden ve kuzenimden dinliyorum.

İnanamiyorum ogrencilerine dogru insan olmayi ogretmesi geken pgretmenlerimizin birbirlerine yaptiklari yada soyledikleri inanilmazz.

Ogret.odasi gunah odasi olmus.

Sanirim cogu yerde boyle

öğretmenler odası da olsa insan insandır. çiğliğini illaki zaman mekan gözetmeksizin gösterecektir. şaşırmayınız.

artık anladım ki okumak beraberin de insanlığı getirmiyormuş.

bunu kendi çevremden çok duyduklarımdan dolayı söylüyorum. öğretmen arkadaşların kendi iş yerlerinde yaşadıkları gerçekten pes dedirtiyor.

mümkün olduğunca resmi ve mesafeli biri olacaksın anladığım bu.

birde branşa göre dışlanma var okulda 2.yılım ve hala benim bir işe yaramadığımı gereksiz olduğumu odamı kıskananlar var , bana laf sokanlara onlara fırsat vermeden ben lafımı söylüyorum. Şaka gibi ama gerçek bunlar yakınlık diye bir şey yok. Sadece bir tane dostum olmuştu tayini çıktı ama her hafta görüşürüm baka da yok. Baban , annen yaşındaki insanlar sana mobbing uygulayabiliyor yapacak bir şey yok insanız sonuçta deyip susuyorum. Diğer meslek dalları da aynı durumda sadece öğretmenlere özgü değil kısacası insan olan her yerde kuyu kazmaca, dedikodu, adam kayırmaca her şey mevcut

bayanlar dedikodu yapıyor, şahidim. hem öğrenciler,hem kataloglar,hem de diğer hocalar hakkında:))

Öğretmenler odasının sorunları bitmez. Bir kere en başta branşlar arası gruplaşma var. Bu okula ilk başladığımda çok şaşırmıştım öğretmenler odasının bir bölümü sınıf öğretmeni bayanlara ait. Koca bir masa etrafına kendilerine bir köşe yapmışlar. Ve okula gelir gelmez oranın sınıf öğretmeni bayanlara ait olduğu hissettirildi. Bende sınıf öğretmeni olarak kendimi o masada oturma zorunluluğunda hissettim nedense. Oraya oturmadığım da sanki bana karşı tavırları değişiyormuş gibi bir hisse kapılıyorum. Sanki sen sınıf öğretmenisin orada ne işin var der gibi. çok ilginç bir durum başta çok garip gelmişti ama insan alışıyor zamanla. Masada sürekli dedikodular falan saymakla bitmez :) 10 dakikalık teneffüse neler sığdırıldığına inanamazsiniz :)

İçimde;Alışmak sevmekten daha zor diye arabesk bir şarkı söyleme isteği uyandı. 18 yıldır alışamadım ve hala sevmiyorum.

İçimde;Alışmak sevmekten daha zor diye arabesk bir şarkı söyleme isteği uyandı. 18 yıldır alışamadım ve hala sevmiyorum.
Bende sevemedim öğretmenler odası ve veli olayını. Öğrencilerden çok veliler le uğraşıyorum öğretmenler odasının atmosferi yüzünden de çoğu zaman teneffüsümü sınıfta geçiriyorum.

Kimseyle samimi olmuyorum. Genellikle sizli bizli konuşuyorum. Kendi zumrelerimle ve şube öğretmenleriyle paylaşım içindeyim. Zaten iki yılda bir tayin istiyorum es durumu için. Kimseyi kırmadan kimseye kırilmadan geçip gidiyor zaman.

Herkese eşit mesafede durmak en iyisi

Kesinlikle oluyor hemde neler neleer. hatta bazıları insanlar arasındaki samimiyeti hazmedemeyerek şikayete kadar gidiyor asılsız iddialarla. derse geç girdiğimizi iddia ederek kontrol etmeye çalışıyor.

Bazen de branşlar farklı olmasına rağmen kimse kimseyi çekemiyor. Bi ayak kaydırma muhabbeti oluyor mutlaka. İdare ile arasını iyi tutup oradan nemalanan mı dersin hiçbir şey yapmadan iyi öğretmen pozu kesen mi Okumuş eğitimci olmuş ama kendini eğitememiş insanlar topluluğu...

bilgisayar öğretmenliği okuyorum hiç böyle olduğunu düşünmemiştim gerçekten içler acısıymışş

Şahsen bizim öğretmenler odası çok şenlikliydi.Okulda ders saatleri çakışan 5 kişiydik.Kimse kimseyi dışlamazdı.Beraber kahvaltı ederdik kısacık aralarda.Doğuda olduğumdan olsa gerek.Yaşları benden küçük yeni atanmış arkadaşlar vardı.Abla kardeş gibi geçinip gidiyorduk batıda durumlar daha farklı oluyor.Özlüyorum onları.

Ben memnunum öğretmen arkadaşlarımdanhepsi yardımsever içten.yasit sayılır belki de ondan anlasiyoruz .sakalasiyoruz.guzel geçiyor ama az kişiyiz ondan belki

İki yüzlü insanlar hayatın her alanında var ..

Tayin için dua ediyorum.siz düşünün.bizde sadece bayalar değil erkekler de dedikoducu.elebaşları da yaşlı biri.kadınlar-erkekler arası bağlantıyı da o kuruyor.ordan alıyor gidiyor dışarda otururken erkek hocalara anlatıyor.yeni gelenlere bilirkişilik Yapılıyor ve maalesef dışlanıyorlar.küçük gruplar halinde takılınıyor ve biriyle bir konu hakkında fikren Zıt düşünce kankası imdadına koşuyor:) bir de görmeyin herkesten çok alınganlar,saygısızlığa dayanamazlar ama birileriyle dalga geçerkenki konuşmaları onlara haktır.ayyy nerden hatırladım şimdi..eylül gelmesin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…