öğretmenler günü hediyesi

darkgren

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2023
512
803
37
herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.

Hediye için para vermek zorunda değilsiniz ben de öğretmenim bana hediye alıp para verenlerin ismini yazmışlardı umrumda bile olmamıştı kim almış kim almamış. Hediye kabul etmeyince sevmiyorum ama kendileri zorla alıyor bazı veliler çok pahalı değildi bahsettiğiniz kadar olsa almazdım tabiki. Ama bireysel hediye alabilirsiniz ya da almazsınız size kalmış. Etkinliklere de katılmak zorunda değilsiniz

Çocuklar bir arada güzel vakit geçirir işte, siz de iki muhabbet edersiniz. Benim gözlemlediğim kadarıyla bu tip organizasyonlara katılmayan velilerin çocukları zamanla ya kendini kötü hissediyor ya da dışlanıyor. Bu kadar büyütülecek bişey yok bence.

Hediye konusunda ben hediye kabul etmiyorum. Sınıfça toplanan pahalı hediye asla. Çiçek çikolataya tavım. Ama bazı meslektaşlarımız sorun etmiyor. O yüzden sınıf çoğunluğu ne karar almışsa uymakta fayda var.

Hediye için para vermek zorunda değilsiniz ben de öğretmenim bana hediye alıp para verenlerin ismini yazmışlardı umrumda bile olmamıştı kim almış kim almamış. Hediye kabul etmeyince sevmiyorum ama kendileri zorla alıyor bazı veliler çok pahalı değildi bahsettiğiniz kadar olsa almazdım tabiki. Ama bireysel hediye alabilirsiniz ya da almazsınız size kalmış. Etkinliklere de katılmak zorunda değilsiniz
katılıyorum size, şahsen bende öğretmen olsam bende pahalı bişey istemezdim ama her sene her sene sürekli aynı annenin öneri getirmesi bizim zoraki katılmamız sinirimi bozuyor,bide gruptan yazıyor fln,en güzeli bireysel bir kutlama diye düşünüyorum bende

Katılmak istemiyorsanız katılmak istemiyorum diyin. Zorla olmaz neticede. Ben güvendiğim sınıf annelerinin etkinliğine sorgusuz katıldığım da oldu. Alınacak şeye göre ortak olurum dediğim de oldu. Yani benim atıyorum öğretmen için ayiracagim bütçe 200 TL ise o civarda ortak güzel birşey alınırsa katılırım. Oğlum birinci sinifken mesela bir anne abarttikca abartmisti. Yok ellerine karanfil yok sunlari boş kaldı şuraya şu şuraya bu. Açıkça ben katilmayacagim ayrı alacağım dediğim de çok oldu.

katılıyorum size, şahsen bende öğretmen olsam bende pahalı bişey istemezdim ama her sene her sene sürekli aynı annenin öneri getirmesi bizim zoraki katılmamız sinirimi bozuyor,bide gruptan yazıyor fln,en güzeli bireysel bir kutlama diye düşünüyorum bende
Yoo hiç katılmayın gerek yok çocuğunuz alsın çiçeğini gitsin . Bitti gitti. Öğretmen bu yüzden olumsuz düşünecekse kişiliğini mesleğini sorgulamak gerekir. Kimse hediye almak zorunda da değil herkes. Çocuğum yok ama olsa da ben istemedikçe sırf zorunlu hissettiğim için bu tür etkinliklere katilmam

aynı durum bizde de söz konusu, bizde böyle sınifça yapilan etkinlikten ziyade cocuklari okula salalim hergun birimizde buluşalım bol gıybet bol şamata modundalar.
benimde yaşam şeklime pek uymuyor açıkçası hiçmi evlerinde vs işleri gücleri yok bir insan hergün dışarıda yada birinin evinde ne yapar onuda anlayamıyorum.
toplanma sohbetlerine katilmiyorum ancak okul bahcesinde ayak ustu hoş beş ediyorum çocuklari alana kadar.
ne tamamen içlerindeyim nede tamamen dışlarındayım öyle diyeyim.

Çocuklar bir arada güzel vakit geçirir işte, siz de iki muhabbet edersiniz. Benim gözlemlediğim kadarıyla bu tip organizasyonlara katılmayan velilerin çocukları zamanla ya kendini kötü hissediyor ya da dışlanıyor. Bu kadar büyütülecek bişey yok bence.

Hediye konusunda ben hediye kabul etmiyorum. Sınıfça toplanan pahalı hediye asla. Çiçek çikolataya tavım. Ama bazı meslektaşlarımız sorun etmiyor. O yüzden sınıf çoğunluğu ne karar almışsa uymakta fayda var.
yani çocuklar neden kötü etkilensin dışlansınki,o zaman hiç yapılmaması daha mantıklı olmazmıydı,büyütmek değilde haz etmemek benimkisi

Simdi mesela bizim bir arkadaşın eşi doğum yaptı. Arkadaş hediyesine katılır misin dedi. Tamam dedim. Çeyrek alcaz kişi sayisina göre rakamı derim dedi. Tamam demiştim ama demin aklıma geldi çeyreğe baktım fiyatına. Baya bir para. Kişi başı 500-600 tutar gibi. Ben açıkçası o kadar veremem. Önce bir çekindim demesem mi diye. Ama sonra düşündüm neden cekineyim ki. Zaten zar zor geçiniyoruz.. üstelik ben de doğum yaptım kimse bişi almadı. Miktara göre açıkça dicem. Ben mesela 300 TL civarı ayırabilirim. O fiyata kıyafet alacağıma topluya katılırım. Ama altın çeyrek falan katilamamam. Onlar çok daha yakın. Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Arkadaşları için altın uygun olabilir ama bana uygun değil. Düğün değil bişi değil ne çeyreği. Sayı çok olur neyse de. Ayy bu vesile ile de kendi sıkıntımı dile getirmiş oldum :)

yani çocuklar neden kötü etkilensin dışlansınki,o zaman hiç yapılmaması daha mantıklı olmazmıydı,büyütmek değilde haz etmemek benimkisi
Şimdi şöyle; bendekiler ufak 5 yaş, mesela serbest zamanda denk geliyorum iki kız çocuğu bir diğerine anlatıyor biz dün hep birlikte şuraya gittik buraya gittik şöyle güzel oynadık eğlendik diye, üçüncü çocuk üzülüyor. Ya da diğer çocuklar okul dışında da paylaşımları olduğu için daha yakın oluyorlar katılmayan çocuk dışarda kalıyor.
Velilerin görüşmesine yasak koyamayız ki, isteyen görüşür, organizasyon yapar istemeyen katılmaz. Zorunlu değilsiniz tabi ki ancak benim gözlemlerim bu yönde.

Katılmak istemiyorsanız katılmak istemiyorum diyin. Zorla olmaz neticede. Ben güvendiğim sınıf annelerinin etkinliğine sorgusuz katıldığım da oldu. Alınacak şeye göre ortak olurum dediğim de oldu. Yani benim atıyorum öğretmen için ayiracagim bütçe 200 TL ise o civarda ortak güzel birşey alınırsa katılırım. Oğlum birinci sinifken mesela bir anne abarttikca abartmisti. Yok ellerine karanfil yok sunlari boş kaldı şuraya şu şuraya bu. Açıkça ben katilmayacagim ayrı alacağım dediğim de çok oldu.
tek bir kişinin aradan sivrilmeside hoş olmaz gibi geliyor o yüzden parasını yatırdım ama etkinliğe gitmem zaten,bunlarda oyle yok balonla süsleyelim yok her çocuk çiçek versin yok kolye alalım onuda bir anne versin vs. kına gecesi gibi bu kadarınada gerek yok bence,bu arada öğretmenimizi bende kızımda çok seviyoruz ama bu tutum hoş değil gibi

Simdi mesela bizim bir arkadaşın eşi doğum yaptı. Arkadaş hediyesine katılır misin dedi. Tamam dedim. Çeyrek alcaz kişi sayisina göre rakamı derim dedi. Tamam demiştim ama demin aklıma geldi çeyreğe baktım fiyatına. Baya bir para. Kişi başı 500-600 tutar gibi. Ben açıkçası o kadar veremem. Önce bir çekindim demesem mi diye. Ama sonra düşündüm neden cekineyim ki. Zaten zar zor geçiniyoruz.. üstelik ben de doğum yaptım kimse bişi almadı. Miktara göre açıkça dicem. Ben mesela 300 TL civarı ayırabilirim. O fiyata kıyafet alacağıma topluya katılırım. Ama altın çeyrek falan katilamamam. Onlar çok daha yakın. Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Arkadaşları için altın uygun olabilir ama bana uygun değil. Düğün değil bişi değil ne çeyreği. Sayı çok olur neyse de. Ayy bu vesile ile de kendi sıkıntımı dile getirmiş oldum :)
yani bide her ortmadan biri sivrilip öneriyle gelince millette katılıyor insan bu seferde bi tuhaf oluyor,tmm reddediyorsun ama bi canında sıkılıyor yani,ne gerek var bu tutumlara

Çocuklar içinde güzel oluyor okul dışı sınıf arkadaşlarıyla vakit geçirmek. Benim kızım çok seviyor ara ara da organizasyon yapıyoruz onlar için küçük gruplar halinde. Ne konuşulacak derken siz ne konuşuyorsunuz günlük hayatta? Herkesle frekansınız tutmayayabilir ama bazı velilerde kimseyle muhatap olamam, ben farklıyım havası oluyor sanki. Gitmezseniz gitmeyin elbette ama bazı insanlar sosyal olmayı sever, çocukları için farklı kişilerle arkadaşlık da eder, dönemselde olsa.
Hediye konusunda canınız nasil istiyor, isinize nasil geliyorsa öyle yaparsınız.

Son düzenleme:
tek bir kişinin aradan sivrilmeside hoş olmaz gibi geliyor o yüzden parasını yatırdım ama etkinliğe gitmem zaten,bunlarda oyle yok balonla süsleyelim yok her çocuk çiçek versin yok kolye alalım onuda bir anne versin vs. kına gecesi gibi bu kadarınada gerek yok bence,bu arada öğretmenimizi bende kızımda çok seviyoruz ama bu tutum hoş değil gibi
Ben gruba göre ayarlıyorum kendimi. Eğer sınıf annesi gösterisi seven biri olursa cikintilik yapıyorum

Çok merak ettim. 5binlik ne almışlar?

Bizde sınıfça para toplayıp hediye alacaz çünkü herkes tek tek hediye almaya kalksa herşeyin fiyatı uçuk zaten. Toplanan parayla işe yarar bir hediye almak mantıklı geldi.

X