öğretmen olup yüksek lisans yapan var mı?

lajour

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
185
6
Merhabalar öğretmen adayıyım, yüksek lisans yapmayı düşünüyorum , meb'de öğretmen olup yüksek lisans yapan var mı aramızda? Yani derslere falan girme zorunluluğu nasıl oluyor? Tezli/ tezsiz yapmak arasında ne gibi farklar var bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Canım ben de öğretmenim, bu yıl başvurdum bakalım yüksek lisansa.. Geçen sene itibariyle eğitim özrü kalktı yani önceden yüksek lisans yaptığımız yere atamak zorundaydı bizi devlet, şu an o yok. 2 yarıyıl dondurma hakkımız var diye biliyorum ben.

Canım ben de öğretmenim, bu yıl başvurdum bakalım yüksek lisansa.. Geçen sene itibariyle eğitim özrü kalktı yani önceden yüksek lisans yaptığımız yere atamak zorundaydı bizi devlet, şu an o yok. 2 yarıyıl dondurma hakkımız var diye biliyorum ben.

aklıma takıldı yüksek yapmak istiyorum ama atanma durumum var nereye giderim bilmiyorum bu yüzden gittiğim şehirde imkan varsa yaparım diye düşünüyorum ama yönetmelikleri falan bilmiyorum , teşekkür ederim bilgi için

ben hem devlette öğretmenimm hem de bu sene tezli yüksek lisanssa başlıyorummm inşallahhhh, siz neyi merak ediyorsunuz?..

Alacağımız maaşa ne kadar etkisi oluyor yüksek lisansın ?

Maaşa değil, ek derse 4'de bir yada 5'de bir fazla alıyorsunuz diye biliyorum. Eğitim almak bir hakdır, idareniz size ders programı yaparken yardımcı olmak zorunda. Mesele bir gün, yada iki sabah veya öğleninizi boşaltırlar. Tabi bunları yaparken de eğitim-öğretimi aksatmamak adına, baştan söylemelisiniz. Eğer mırın kırın ederlerse, sendikaya havale edersiniz. Onlar halleder.

Maaşa değil, ek derse 4'de bir yada 5'de bir fazla alıyorsunuz diye biliyorum. Eğitim almak bir hakdır, idareniz size ders programı yaparken yardımcı olmak zorunda. Mesele bir gün, yada iki sabah veya öğleninizi boşaltırlar. Tabi bunları yaparken de eğitim-öğretimi aksatmamak adına, baştan söylemelisiniz. Eğer mırın kırın ederlerse, sendikaya havale edersiniz. Onlar halleder.

Şuan zihin engelliler öğretmenliği okuyorum yüksek lisansı da alanımda yapmayı planıyorum, bizim ek derslerimiz zaten %25 zamlı geliyor yüksek lisans yaptıgımda %75 oranında mı artış gösterecek sizce?

Şuan zihin engelliler öğretmenliği okuyorum yüksek lisansı da alanımda yapmayı planıyorum, bizim ek derslerimiz zaten %25 zamlı geliyor yüksek lisans yaptıgımda %75 oranında mı artış gösterecek sizce?

Yok canım nerdeee. Diğer özel eğitimdekilerden 50-60 ancak fark eder.

Alacağımız maaşa ne kadar etkisi oluyor yüksek lisansın ?

%5 zamlı alrsınız,yani etki etmiyor gibi bir şey.Ek ders ücretiniz iyi bile olsa 10 lira civarı fazla almış olursunuz.İlk göreve başladığımda %25 alıyorduk,sonra uzun bir süre hiç almadık,şimdi de 10 lira alıyoruz,daha ne olsun :KK51:

ben hem devlette öğretmenimm hem de bu sene tezli yüksek lisanssa başlıyorummm inşallahhhh, siz neyi merak ediyorsunuz?..

branş öğretmeniyim bu sene büyük ihtimal atamam olacak, zh seçeceğim en az 3 yıl bulunduğum şehre dönemem bu süreç içersinde kendimi geliştirmek istiyorum, görev yeriniz ile yüksek lisans yaptığınız şehir aynı mı? yüksek yapmanın öğretmene getireceği avantaj nedir ? alanım dışında yüksek düşünüyorum.

branş öğretmeniyim bu sene büyük ihtimal atamam olacak, zh seçeceğim en az 3 yıl bulunduğum şehre dönemem bu süreç içersinde kendimi geliştirmek istiyorum, görev yeriniz ile yüksek lisans yaptığınız şehir aynı mı? yüksek yapmanın öğretmene getireceği avantaj nedir ? alanım dışında yüksek düşünüyorum.
evet arkadaşım görev yerimle yüksek lisans yaptığım şehir aynı onun için sadece ders saatlerinde yardımcı olması gerekecek idarenin.. Bide öncden yönetmelikde yüksek öğrenim gören memurun izin hakkı varmış belli bir saate kadar artık o da kalkmış, müdürün insiyatifine kalmış yani.. müdürle arayı iyi tutmak gerekkkk,..
Yüksek lisansın bittiğinde:
- 1 kadme ilerlemen oluyor,
-Bide ek derslerde de getirisi oluyormuş ama çok cüz'i

arkadaşlar öyle bir maaş artışı yok, ne yazık ki :)) en azından 1 kademe ilerlemiş oluyorsunuz . amacınız kendinizi geliştirmekse y.l yapın yoksa gerçekten öğretmenlikle birlikte götürmek yorucu olabiliyor.

bende mebte öğretmenim bi kaç sorum olacak.

1-yüksek lisans hizmet puanı getiriyor mu?
2-tezli yada tezsiz yüksek lisans yapmak arasında ne fark var? :))

X