Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

Şimdi atanamadiysa yeşil pasaportu yoktur devlet memurlarına verilir çünkü.
Branşı da edebiyatmis hadi diyelim ki en iyi kolejde çalışıyor olsun taş çatlasa 5 bin lira alır ama onu da pek alamaz gibi bilemedim.
Hatta bazi kolejler devletten de az veriyorlar. Yurt dışı olayı da şöyle 2 3 günlük turlara katılıyordur önceden satın alıyordur o şekilde gidebilir tabi ki bekar biri sonuçta kenara atabilir parasını.
Ev olayında da illa ki bi destek almıştır bi yerden bi peşinati falan vardır mutlaka.
Bir de bazı insanlar elaleme hava atmak için yaşıyorlar onlardan olabilir belki bilemedim.

Kamuda öğretmenim. 3.300 maaş, 1,500 tl ek dersim var. Yurt nöbeti tutmuyorum, sınav görevi istemiyorum. Ayrıca meslek dersi öğretmeni de değilim. Meslek dersi öğretmenlerinden maaşı 6.000’i geçen var (ek dersle birlikte). Bir de döner sermaye var ki bazen 2 katına ulaşabiliyor bazı öğretmenler..
Branşınız ne hocam sınavsız,nöbetsiz ek dersiniz çok çok iyi.o_O

son gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
O kadar çalışmaya fazla bence evet maasları:)

Ya tamam öğretmen maaşları çok düşük olabilir. Ama bu seneden seneye akademik eğitim ve branşına göre değişiklik gösterir. Birde kazanılan para ile herşey akılda biter. Öğretmen maaşı yetmiyor deyip kendini asan var daha öğretmen olmadan ders verenler ev araba alıyor. Diyeceğim o ki herşey bence akılda biter.

Benim atölye hocalarım kendi kazandıkları parayla yurt dışı geziyorlar her hafta sonları ara sıra bir yurt dışı yaparlar. Ha bu turlar falan değil. Belki birikimleri de olmuş olabilir o yüzden çok yüce bir meslek olmasa da insanın kafasında bitiyor herşey.

Esim asagi yukari 2 ogretmen maaşi aliyor. Ayni anda hem ev hem araba kredisine girip birde ulke ulke gezemeyiz.

kuzenim öğretmen ankarada bir devlet lisesinde çalışıyor matematik öğretmeni. Ayrıca bir kolejde derslere giriyor sanırım temel lise. haftasonları da aynı temel lisenin dershane kısmında derse giriyor. özel ders verdiği öğrenciler de var. ama günde sanırım 12 saatten fazla ders veriyor. Aylık geliri 15 bin liradan fazla. öğretmenden öğretmene değişir çok da şaşırmayın nasıl ders anlattığını bilemezsiniz. benim kuzenime şehir dışından verdiği özel ders ücretinin 2 katını teklif edip + uçak biletini de biz alalım gel çocuğumuza ders ver diyen insanlar duymuştum.

kuzenim öğretmen ankarada bir devlet lisesinde çalışıyor matematik öğretmeni. Ayrıca bir kolejde derslere giriyor sanırım temel lise. haftasonları da aynı temel lisenin dershane kısmında derse giriyor. özel ders verdiği öğrenciler de var. ama günde sanırım 12 saatten fazla ders veriyor. Aylık geliri 15 bin liradan fazla. öğretmenden öğretmene değişir çok da şaşırmayın nasıl ders anlattığını bilemezsiniz. benim kuzenime şehir dışından verdiği özel ders ücretinin 2 katını teklif edip + uçak biletini de biz alalım gel çocuğumuza ders ver diyen insanlar duymuştum.

Bizimde boyle bir ogretmenimiz vardi hem ozel ders veriyordu hem okulda calisiyordu hemde haftasonlari özel bir yerde kurs veriyordu baya iyi kazaniyordur o sekilde olursa...

Bizimde boyle bir ogretmenimiz vardi hem ozel ders veriyordu hem okulda calisiyordu hemde haftasonlari özel bir yerde kurs veriyordu baya iyi kazaniyordur o sekilde olursa...

ama hiç zamanı olmuyor yani çok iyi kazanıyor ama günde 12 saat ders,çocuk yapacak ona bile cesaret edemiyor sürekli tatil şöyle dursun. konudaki gibi ikisi birlikte nasıl yürüyor bilemedim.

Yapabilir.
Ek ders verir.
Harcamalarına dikkat eder.
Çılgın bir ev almaz.
Yeşil pasaportu vardır.
Biletleri önceden alıyordur. Hostelda kalıyordur.

ama hiç zamanı olmuyor yani çok iyi kazanıyor ama günde 12 saat ders,çocuk yapacak ona bile cesaret edemiyor sürekli tatil şöyle dursun. konudaki gibi ikisi birlikte nasıl yürüyor bilemedim.

O da doğru her bosluga birsey sıkıştirincada ne zaman ülke ülke gezecek. Ev araba vs alirda o kadar çok gezmekte zaman istiyor.

dünyayı ucuza gezmek de mümkün o vizyon olduktan sonra.Bunun yanında eğer matematik,fizik,kimya vs gibi özel ders de verilebilen bir branştaysa çok iyi paralar kazanılıyor.Her şeyin yanında sizi o kişinin hayatında kim olduğu kimin parasını yediği de ilgilendirmez boşverin yani siz kendi hayatınıza bakın böyle boş konuşup size onu övenlere kulakları tıkamak en iyisi :)

Teknik lise öğretmenleri çok iyi kazanır,özel ders veriyor olabilir,birikim yapmış olabilir,öncelikleri hayata bakış açısı vizyonu farklıdır,yeşil pasaportu olabilir,ucuza turlarla gidiyor olabilir vs vs vs.sizin kıyaslanmanızın hoş olmadığı kadar hoş olmamış bence böyle bi konu açıp,nasıl böyle gezer ev alır hıııı acaba bi bit yeniğimi var tarzında bi yaklaşım

Devlette çalışan öğretmen özelde 6-7 saatten fazla ders veremez.

Devlette çalışan öğretmen özelde 6-7 saatten fazla ders veremez.

valla kaçak maçak bilmiyorum ama gayet veriyor hatta devlet okulundaki müdür yardımcısıyla ders programını ayarlamadığı için çok şiddetli kavgalar ediyordu. kanunen uygun mu bilemiyorum.

valla kaçak maçak bilmiyorum ama gayet veriyor hatta devlet okulundaki müdür yardımcısıyla ders programını ayarlamadığı için çok şiddetli kavgalar ediyordu. kanunen uygun mu bilemiyorum.

Ve kazandığı parayı da bildirmesi lazım ki onun da vergisini vermesi gerekir.acikcasj çok şaşırdım

Back
X