- 14 Ekim 2016
- 7.045
- 47.492
Ben ögretmenim. Ve hayatım boyunca öğrenci milletinin anlam veremediğim cümlesi daima karşıma çıkıyor .. konuları bitirdim.. konular nasıl bitiyor ben anlamıyorum. Tarih dersini bi kere okuyup yazmakla bitiyor mu? Ben nede universitesini bitirdiğim halde konuları bitiremiyorum. Tarih bitmez. Bi kere iki kere üc kere değil defalarca aynı şeyleri tekrar etmek gerekiyor. . Her hafta eski konuların tekratı tekrarı ile baslamak gerekiyorm türkçe ve Coğrafya daha kolaydır. Onlarda konular bitiyor. Ama türkçe için Türk edebiyatının klasiklerini mutlaka okuak gerekiyor. Coğrafya için ise dünya haritasınin resmi insanın kafasında olmalı ve bütün ülkelerin yeri nokta atisi bilinmeli.selamun aleyküm hanımlar.ben bir çocuk annesiyim.ön lisans mezunuyum,ama bu istediğim mesleği yapmak için yeterli değil,nasipse ygs ye girip o şekilde bölümümü tamamlamayı düşünüyorum. ygs konularının %70 ini bitirdim sayılır fakat bitirdiğim konuları da unutmuş durumdayım.soru çözmem fazla olmadı ama çözüyorum arada bir.dersahneye gitme imkanım 0 sadece evde çalışıp girmeye iznim var
Derdim şu ;sizce bu ygs yi kazammak için nasıl bi yol izlemekiyim .çocuk ,ev,eş stresş derken bi hayli yoruluyorum .önümdeki zaman kazanmam için hala yeterli mi.bölümüm sözel.artık ders çalışmaktan yorulduğumu hissediyorum konuları bitirmek beni bayağı yordu ama üniversiteyi de kazanmayı çok istiyorum.bana bi yol gösterecek olanınız var mı.umarım derdi mi tam olarak anlatabilmişimdir.
Var evet ,her iki sınava da girmeyi düşünüyorım.bakalım inşallah hangisinden daha başarılı olursam ondan tercih yapacam.
Tabiki de haklısınız.konuları bitirmiş olsaydım bitirdiklerimi geri unutmazdım.bitirmekteki kastım elimde hali hazırda notlarımın olması ve konularda az çok bilgi sahibi olmam.keşke konuları bitirebilsem ama bu eksiğimide soru çözerek kapatmaya çalışcam.her şeye tüm konulara 0 dan ve çocuklu bir anne olarak başlamak çok zor.ama azmin elinden de hiçbir şey kaçmaz inşallah.Ben ögretmenim. Ve hayatım boyunca öğrenci milletinin anlam veremediğim cümlesi daima karşıma çıkıyor .. konuları bitirdim.. konular nasıl bitiyor ben anlamıyorum. Tarih dersini bi kere okuyup yazmakla bitiyor mu? Ben nede universitesini bitirdiğim halde konuları bitiremiyorum. Tarih bitmez. Bi kere iki kere üc kere değil defalarca aynı şeyleri tekrar etmek gerekiyor. . Her hafta eski konuların tekratı tekrarı ile baslamak gerekiyorm türkçe ve Coğrafya daha kolaydır. Onlarda konular bitiyor. Ama türkçe için Türk edebiyatının klasiklerini mutlaka okuak gerekiyor. Coğrafya için ise dünya haritasınin resmi insanın kafasında olmalı ve bütün ülkelerin yeri nokta atisi bilinmeli.
Öğretmenlik deyince artık midem bulandı ya. Kpssye gir, öabtye gir, puanına göre mülakata çağırıl, mülakatta kimine 5 kimine 35 verilsin atanmak için mücadele et. Son yılların en az ataması bu yıl. Sizin derdinizi unuttum vallaygs çalışın inşallah bölümünün nedir
Ygs den kazanınca 2 yıl nasıl okuyacaksınız öğretmenlik için 4 yıl okumanız gerek 2 yıl okursanız yine önlisans olur lisans tamamlama olmaz,başarılar dilerim bu arada.DG hakkında bilgim var .aöa DGS için iyi bir oaragraf yapmak gerekli.AÖF diploma puanım düşük dgs de katkısı olmuyo.lise okul başarı pıanım daha yüksek.kendi bölümü tercih yaptığımda okuldan ek puanda gelcek kazanmak açısından bunlarda işimi kolaylaştırıyo.ygs den dahi kazansam 2 yıl okuyacam anı şekilde ,Dgs ile eşdeğer.ygs ye çalışmak dgs den kayıp değil diye düşündüm ikisinde de paragrafın önemi ortak .Ama kayıt olmak için barajı geçmenin yeterli olduğunu bilmiyordum.bu bilgilere nasıl ulaşabilirim .bölümüm ilahiyat alanım sözel.
Ygs den kazanınca 2 yıl nasıl okuyacaksınız öğretmenlik için 4 yıl okumanız gerek 2 yıl okursanız yine önlisans olur lisans tamamlama olmaz,başarılar dilerim bu arada.[/4 yıllık ilhaiyat bölümü kazanacam.önlisans mezunu olduğum için 4 yılı aynu dgs gibi 2 yıl okumuş olcam.yani ygs ile dgs aynı mantık.
Çok teşekkür ederim.inşallah ben de o başaranlardan oluyumÜniversitede bizden yaşça büyük bir abla geldi aklıma 35 yaşında vardı öğretmenlik bölümünü kazanmıştı ve bi çocuğu vardı
Ygs çok kolay bir sınav, hem de sözel bölüm için
Tavsiyem konuyu monuyu boşverip sürekli olarak soru çözmeniz
Türkçe için bu zaten şart ama diğer dersler de aynen ona benziyor :) bu arada ben 1 ay çalışıp iyi bir puan almıştım kolay gelsin :)
BU Dediğiniz ygs ile de mümkün oluyor.4 yıllık ilahiyat fakültesi kazanırsam derslerimi aynı şekilde saydırabiliyorumYgs ile 4 yıl okuyacaksınız ama dgs ile 3. Sınıftan başlarsınız 2 yıl okursunuz bence dgs ye daha çok ağırlık verin derim.Erzurum Atatürk üniversitesinde de var uzaktan eğitim .
Bölüm tamamlama derken amacınız lisans mezunu olmak mı? Yoksa önce ki önlisansın 4 yıllığa mı tamamlamak?Evet ama acaba boşa mı kürek sallıyorum diyorum kendime.ama bölümümü tamamlamayı da çok istiyorum.evet konularımın tamamını youtube ders videolarından bitirdim.derse kaptırınca kendimi çocuğumuda ihmal ediyorum bu da eşimin canını bi hayli sıkıyor sanırım.okumama da karşı değil ama bem çok kararsız kaldım.