Öğretmen hanımların desteğine ihtiyacım var

Asfy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2018
95
53
30
selamun aleyküm hanımlar.ben bir çocuk annesiyim.ön lisans mezunuyum,ama bu istediğim mesleği yapmak için yeterli değil,nasipse ygs ye girip o şekilde bölümümü tamamlamayı düşünüyorum. ygs konularının %70 ini bitirdim sayılır fakat bitirdiğim konuları da unutmuş durumdayım.soru çözmem fazla olmadı ama çözüyorum arada bir.dersahneye gitme imkanım 0 sadece evde çalışıp girmeye iznim var
Derdim şu ;sizce bu ygs yi kazammak için nasıl bi yol izlemekiyim .çocuk ,ev,eş stresş derken bi hayli yoruluyorum .önümdeki zaman kazanmam için hala yeterli mi.bölümüm sözel.artık ders çalışmaktan yorulduğumu hissediyorum konuları bitirmek beni bayağı yordu ama üniversiteyi de kazanmayı çok istiyorum.bana bi yol gösterecek olanınız var mı.umarım derdi mi tam olarak anlatabilmişimdir.

Youtube da güzel videolar var.onları takip edebilirsiniz. En önemlisi kendinizi motive edecek bir şeyler bulun.hayat motivasyon ile güzel:)

Youtube da güzel videolar var.onları takip edebilirsiniz. En önemlisi kendinizi motive edecek bir şeyler bulun.hayat motivasyon ile güzel:)
Evet ama acaba boşa mı kürek sallıyorum diyorum kendime.ama bölümümü tamamlamayı da çok istiyorum.evet konularımın tamamını youtube ders videolarından bitirdim.derse kaptırınca kendimi çocuğumuda ihmal ediyorum bu da eşimin canını bi hayli sıkıyor sanırım.okumama da karşı değil ama bem çok kararsız kaldım.

Öncelikle azminizi tebrik ediyorum,
Ben girdiğimde sistem başkaydı şu anki sistemle ilgili fazla bilgim yok ama size sınav tavsiyesi olarak şunu söyleyebilirim;
Bundan sonra bolca soru çözün, ilk konulardan son konulardan ve karma şeklinde bol bol deneme çözün, yanlışlarınızı not alın ve eksik olduğunuz yerleri çalışın. Soru üzerinden devam edin

Ben kendime kpss çalışırken küçük bir defter tutmuştum, yanlış çıkardığım anlamadığım yerleri minik minik not almıştım, her gece uyumadan önce o defteri baştan sonu okuyordum. Çok işe yarıyor tavsiye ederim

Başarılar

Teşekkür ederim bunu deniyecem.ygs sınavına 6 yıl önce girmiştim .Bakalım bu yıl girdiğimde anlayacağım sözelcilere kârı var mı yok mu?.Niyetim kazanana kadar her yıl üzerine bilgiler ekleyerek girmek olcak.lütfen bana dua edin .vu hayalle kalkıp yatıyorum.

Ne konuda kararsız kaldın? Eşin karşı değilse dershaneye gitmen neden yasak?

Kazanırsın canım, azimle çalıştıktan sonra başarılı olacağına eminim

Ben de ilk üniversite sınavına liseden mezun olduktan seneler sonra girmiştim ve ilk girişimde istediğim yeri kazandım. Planlı çalışmak, vazgeçmemek ve dua çok önemli. Allah yardımcın olsun

istedikten sonra engel yok ben kızım 3 yasındayken kpps ile atandım dersaneye de gitmedim
video izleyin bol bol

Ne konuda kararsız kaldın? Eşin karşı değilse dershaneye gitmen neden yasak?
Eşim karşı değil.ama dershaneye gidip çocuğu temelli boşlamamı istemiyor.kızım 2 buçuk yaşında.maddi durumunuzda iyi ama dersahne hariç kitap ,videolardan ders takip etmelerime kadar destek var.sadece çocuğu ihmal etmediğim sürece.

Çok teşekkür ederim. inanın şimdiden bile motive oldum dua edin bana lütfen.yapı olarakta çok takıntılı bi insanım.gecelri sbazen uyuyamıyorum bile.

Çocuğu gerçekten ihmal ediyor musun peki? Etmiyorsundur bence ya, hiçbir anne küçük yavrusunu ihmal etmez. Eşiniz de baksın arada o zaman.

Çocuğu gerçekten ihmal ediyor musun peki? Etmiyorsundur bence ya, hiçbir anne küçük yavrusunu ihmal etmez. Eşiniz de baksın arada o zaman.
Etmiyorum .hatta ders çalışırken o öyle köşede yalnız başına oynayınca vicdanım sizliyo.kendi hedeflerim uğruna çocuğu yalnız bırakıyorum diye kitabı defteri kapattığım bir oluyo.en çokta ders çalışmamı egkileyen bu.eşimde kızımıza dayanamıyor onunda en zaaf noktası kızım.bu yıl kazanamSam belki seneye kreşe gittiğinde daha iyi çalışırım diyorum öyle işte

Reactions: Den
En azından bir dershanenin deneme sınavlarına yazılın. Zamanlamanızı planlarsınız ve de bu yıl çıkması muhtemel soru türlerine aşinalık kazanırsınız.

Vicdan yapmayın bence sen iyi bir annesin biraz ders çalıştin diye kötü bir anne olmazsın.inşallah başarılı olursun

En azından bir dershanenin deneme sınavlarına yazılın. Zamanlamanızı planlarsınız ve de bu yıl çıkması muhtemel soru türlerine aşinalık kazanırsınız.
Evet ileriki zamanlarda denemelere girme fikrimi eşime söyleyeceğim.ona karşı çıkmaz sanırım.saat sabah 8 de kalkarsam gün içindeki her şeyim yetişiyor.ama şu kış ayı beni iyice tembelleştirip karamsızlaştırdı.inşallah bugünden sonraki zamanlarımda daha planlı olmaya gayret göstercem

Her şey gönlünüzce olur inşallah.

Hangi bölümü bitirdin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…