Öğretmen ataması,yoruldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

umutluveumutsuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
139
190
103
24
Kızlar belki biliyorsunuzdur dün öğretmen ataması açıklandı. 2024 yılı için toplam 15 bin, 2025 yılı için toplam 10 bin verildi. 2 yılın alımı 25 bin verildi. Tarihin en düşük alımını yaptılar, gerçekten hiç beklemiyordum. Görece şanslı bir bölümde olsam bile sanırım atanamayacağım, özel sektörde öğretmenlik yapmak eşittir kölelik. Mobbing, düşük maaş, fazla çalışma saatleri dayanılır gibi değil. Ne yapacağım gerçekten, çok yoruldum bu ülkenin gençleri bunu hak etmiyor.

Sunu cok merak ediyorum. Ogretmenler neden bu kadar takintili atanma konusunda? Mobbing, uzun calisma saatleri, dusuk maas ozel sektorde cok yetenekli, donanimli insanlarin bile yasadigi bir sey maalesef. Iyisini bulmaya calisiyoruz. Kalburustu ozel okullardaki ogretmenler iyi para aliyordur ornegin. Veya benim bildigim gorece fena olmayan ve maasi da yine fena olmayan ama tabii ki devlet kadar da yuksek olmayan okul var. Arkadssim calisiyor. Bu ogretmenlerin bu kadar aglanmasina gercekten tahammul edemiyorum. Ozel ogretmenlik bransi da muhtemelen daha dusuk puanli bir bransti. Zaten bu alanin cok genis secenekleri olmadigini tahmin etmen gerekirdi. Sonuc olarak bu ulkede ozel okullar da var ve her ogretmen devlete atanamaz mantiken, matematiksel olarak. Ogretmenlere okuyun, yuzde yuz atama sozu mu veriliyor? Ulkenin gencleri ben de dahil cogu seyi hak etmiyoruz, cogu seyden nefret ettirildik ama su ogretmenin atanamadim aglamasini asla anlayamayacagim.

Sunu cok merak ediyorum. Ogretmenler neden bu kadar takintili atanma konusunda? Mobbing, uzun calisma saatleri, dusuk maas ozel sektorde cok yetenekli, donanimli insanlarin bile yasadigi bir sey maalesef. Iyisini bulmaya calisiyoruz. Kalburustu ozel okullardaki ogretmenler iyi para aliyordur ornegin. Veya benim bildigim gorece fena olmayan ve maasi da yine fena olmayan ama tabii ki devlet kadar da yuksek olmayan okul var. Arkadssim calisiyor. Bu ogretmenlerin bu kadar aglanmasina gercekten tahammul edemiyorum. Ozel ogretmenlik bransi da muhtemelen daha dusuk puanli bir bransti. Zaten bu alanin cok genis secenekleri olmadigini tahmin etmen gerekirdi. Sonuc olarak bu ulkede ozel okullar da var ve her ogretmen devlete atanamaz mantiken, matematiksel olarak. Ogretmenlere okuyun, yuzde yuz atama sozu mu veriliyor? Ulkenin gencleri ben de dahil cogu seyi hak etmiyoruz, cogu seyden nefret ettirildik ama su ogretmenin atanamadim aglamasini asla anlayamayacagim.
Öğretmenler atamaya niye mi bu kadar takıntılı? Sen özel sektörün şartların iyileştir, maaşını devletle aynı yap o zaman bak bakalım sınava bu kadar kişi giriyor mu? Öğretmenlikte özel ve devlet makası çok açıldı. Benim asgari ücret altı teklif edilen öğretmen arkadaşlarım var, hangi meslek son 20 yılda bu kadar ayaklar altına alındı? İstihdam edilme şansı yoksa bu kadar fakulte de açılmayacaktı.

Öğretmenler atamaya niye mi bu kadar takıntılı? Sen özel sektörün şartların iyileştir, maaşını devletle aynı yap o zaman bak bakalım sınava bu kadar kişi giriyor mu? Öğretmenlikte özel ve devlet makası çok açıldı. Benim asgari ücret altı teklif edilen öğretmen arkadaşlarım var, hangi meslek son 20 yılda bu kadar ayaklar altına alındı? İstihdam edilme şansı yoksa bu kadar fakulte de açılmayacaktı.
O dediğiniz özel okullara da torpilsiz girilmiyor haberiniz olsun

Özel eğitim şuan üniveristeye yüksek puanlarla alan bir branş ayrıca alanın çalışma alanı gayet geniş özel eğitimde gemelde 1 öğrenciye 2 öğretmen düşüyor ihtiyaç var yani. Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın

Siz aslında bi nebze daha şanslısınız. Özel eğitim öğretmenlerinin özelde iş alanı daha geniş ve maddi olarak gelirim bir tık daha yüksek. Kuzenimin oğlu otizmli, özel eğitimler alıyordu. Baya da güzel paralar ödüyordu. Orada çalışan öğretmenler de güzel kazanıyordu çünkü ek olarak velilerle anlaşıp evde özel dersler veriyorlardı. Bana kalırsa bu tarz özel yerleri araştırın. Herkes atanacak, memur olacak diye bir şart yok. Şu dönemde atanmak gerçekten çok zor.

Aciyorlar da bir zahmet ucra kosedeki acilmak icin acilmis okullarda okumayin siz de. Ayrica o okullara demek torpille giriliyor.. peki. Mesela ciddi seviyede bir yabanci dilin varsa ozel ogretmen ol? Zenginlerin de ozel egitim almasi gereken ozel gereksinimli cocuklari vardir ornegin. Ama yok nerede olursa olsun fakulteyi bitireyim sonra da ama ben atanamiyorum. Gercekten baska hicbir meslek grubu atanicam da atanicam diye aglamiyor. Duyan da butun ogretmenlerimiz muthis donanimli sanacak

Bir öğretmen olarak açılan fakültelere zorla mı kayıt ettiler sizi?Öğrencilerime ısrarla yazmayın,sonra atama sıkıntısı çekersiniz dediğimiz bölümleri dahi sırf okumuş olmak için yazıp sonra sızlanmak da cidden normal değil.

Aciyorlar da bir zahmet ucra kosedeki acilmak icin acilmis okullarda okumayin siz de. Ayrica o okullara demek torpille giriliyor.. peki. Mesela ciddi seviyede bir yabanci dilin varsa ozel ogretmen ol? Zenginlerin de ozel egitim almasi gereken ozel gereksinimli cocuklari vardir ornegin. Ama yok nerede olursa olsun fakulteyi bitireyim sonra da ama ben atanamiyorum. Gercekten baska hicbir meslek grubu atanicam da atanicam diye aglamiyor. Duyan da butun ogretmenlerimiz muthis donanimli sanacak
Ben Türkiyenin en gözde eğitim fakültesinde okudum. Aç bak özel eğitim öğretmenliği kaç sıralama ile alıyor. Plansız programsız her ile üniversite açmakla olmuyormuş, yazık ülkedeki öğretmen nefretine bak kendin çok mu donanımlısın?

Ben Türkiyenin en gözde eğitim fakültesinde okudum. Aç bak özel eğitim öğretmenliği kaç sıralama ile alıyor. Plansız programsız her ile üniversite açmakla olmuyormuş, yazık ülkedeki öğretmen nefretine bak kendin çok mu donanımlısın?
Bogazici mi? Biraz kendinize bakin gercekten. Sonra etrafa saldirin. Iyi ki bi "ogretmen nefreti" tabirini de duymussunuz ayrica. Peki niye "muhendis nefreti" yok atiyorum. Bunu da dusun bir ara istersen. Yeter agladiginiz kisacasi. Onune bak, atanmayi beklerken korelirsin sonra.

Ogretmenlere okuyun, yuzde yuz atama sozu mu veriliyor?
Yüzde yüz atama sözü verilmiyor elbette ama üniversite kontenjanlarını ihtiyaca göre düzenlemek devletin görevi. Mezun olunca işsiz kalacağı belli milyonlarca genci üniversitelerde oyalamak yerine gerçekten ihtiyaç olan alanlara yönlendirebilir, üniversiteleri sadece belli sayıda kişinin kazanabileceği standarda getirebilir, böylece bütün mesleklerde kaliteyi artırabilirler. Bu kadar çok mezun olması da özel sektörün istediği gibi muamele yapmasına, düşük ücretler vermesine kapı açıyor elbette. Gençlerin suçu yok.

Yüzde yüz atama sözü verilmiyor elbette ama üniversite kontenjanlarını ihtiyaca göre düzenlemek devletin görevi. Mezun olunca işsiz kalacağı belli milyonlarca genci üniversitelerde oyalamak yerine gerçekten ihtiyaç olan alanlara yönlendirebilir, üniversitelerin sadece belki sayıda kişinin kazanabileceği standarda getirebilir, böylece bütün mesleklerde kaliteyi artırabilirler. Bu kadar çok mezun olması da özel sektörün istediği gibi muamele yapmasına, düşük ücretler vermesine kapı açıyor elbette. Gençlerin suçu yok.
Size katiliyorum. Cok haklisiniz. Ama iste bu aglanma meselesini anlamiyorum. Gir bir ozel sirkete (okula) calis. Iyisini bulamasan da ortalamasini bul ama aglanma. Biz de devlet memuru olmak isteriz ama bir yerden yolumuza bakiyoruz. bi ogretmenler yuksek maasa, garanti ise layik sanki.

sınava girdiğiniz dönemde üşkede kaç eğitim fakültesi olduğu ve bunların her yıl ne kadar mezun verdiği, buna ek olarak hangi alanın kaç öğretmene ihtiyaç duyduğuna dair rakamlar mevcut idi. hadi o dönemde fakrındalık sahibi değildiniz ve körü körüne tercih ettiniz. daha ileriki yaşlarda farkına varmışsınızdır. halen bundan dert yanmak bana çok gairp geliyor. öğretmenlikte hem bu problemler vardı ve var olmaya devam edecek. herkesin atanması asla mümkün olmayacak ve bu mesleği süredüren her bir öğretmen bu riski alarak öğretmen olmak zorunda. hala buna sitem ya da isyan etmek bana çok garip geliyor.

Size katiliyorum. Cok haklisiniz. Ama iste bu aglanma meselesini anlamiyorum. Gir bir ozel sirkete (okula) calis. Iyisini bulamasan da ortalamasini bul ama aglanma. Biz de devlet memuru olmak isteriz ama bir yerden yolumuza bakiyoruz. bi ogretmenler yuksek maasa, garanti ise layik sanki.

Siz de isyan edebilirsiniz, kimse sizi tutmuyor. Ben de herkesin durumu kötü kafasını anlamıyorum mesela, ne yapalım yani tüm dünya için mi isyan edelim ? Bir zahmet kendi durumunuz için de siz sesinizi çıkarın, çıkarmıyorsanız da çıkaranlara laf etmeyin.
Özel okul dediğiniz yerler köle arıyor, öğretmen değil. Üstelik asgari altını teklif eden bir sürü okul var, hiçbirinin utanması korkusu da kalmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X