Öğretmen arkadaşlar ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu olayı çok dert ediyorum.kafam çok karış

kızınız hem sınıfta kalmış, hemde ders çalışmayı sevmiyor. anadolu lisesine geçince birden vahiy gelmeyecek bu çocuğa kendimizi kandırmayalım. sırf arkadaşı orda diye göndermekte pek akıllıca değil. anadolu lisesinden çıkınca ne iş yapacağı bile belli değil. çalışıp üniversite kazansa desek, pek öyle bir izlenim vermiyor. en azından meslek lisesini bitirsinde elinde bir mesleği olsun. bir bileziği olsun. sınava da rahat rahat çalışıp gitmek isterse gider.

Çok ders çalışmayı sevmeyen biriyse her şeyin okul olmadığını söyleyin bence
En iyi okula giderse gitsin çalışmazsa ne olacak yani ne saçma küçümserler diye mi korkuyor

Eğer çok sıkı ders çalışan biri değilse meslekte kalsın.
Hiç değilse sınavı kazanamasa da meslek edinme şansı olur.

Arkadaş için okul seçilir mi yahu?

Ona , onu ayrıca özel ders kurs gibi imkanlarla destekleyeceğinizi, böylece
kimseden geri kalmayacağını anlatın bence.

Belki bu şekilde fikri değişir.

Cevabınız için teşekkür ederim.evet ders çalışmayı pek sevmiyor.o yüzden meslek lisesinde kalmasını istiyorum.ama şöyle birşeyde var kızımın dediği gibi meslek lisesinde gördüğü dersler üniversite için yeterli gelirmi gelmezmi.kafam çok karıştı.eğer kızım haklıysa ve biz buna engel olursak çok üzülürüm. Içendeki isteğin en çok üniversite içinmi ,komşunun kızı icinmi bir bilsem keşke, ona göre davranacağım.

En iyi okulda da olsa ders çalışmazsa olmaz.
Ben olsam değiştirmem okulu.Burayı bitirince en azından mesleği olur.

İnşallah .Ama işte kızıma anlatamıyorum bunları

12. Sınıfta özel ders sözü verdim ama yinede fikrini değiştirmedi.

teknik meslek lisesi mezunuyum kaçsın bildiğiniz kaçsın yani çok çalışması lazım dershane etüt filan yoksa temeli sağlam olması lazım mesela kendimden örnek vereyim temelim çok sağlım kendi zamanımda sbs ye çalışmadığımdan ve istanbulda oturduğumuzdan meslek lisesine gittim memlekette filan Anadolu tutuyordu. liseyi okul 2. liği ile bitirdim dershaneler kapandığı için ve meslek dersi olduğu için çok zordu ders çalışmak sözelde 30k tmde 180 k yaptım istediğim yer gelmiyor mezunum tekrar hazırlanıyorum yani ...

mesela kendi sınıfımdan biliyorum alan dışı tercih yapacaksa işi çok zor millet çok lay lay lom okul hocalar hiç umurlarında değil ders anlatan hocaya ben sizi dinlemek istemiyorum gidin diyen bile var ... gelecek kaygıları veya planları yok dikey geçiş yaparım havası var çoğunda birde meslek hocaları sıkıyor kendi bölümünü isteyen okul 1. si arkadaşım zar zor kazandı onu dan okul birinciliği kontenjanından yoksa oda mezuna kalmıştı ki en az ben kadar çalıştı yani kısacası alın ve ders çalışmaya zorlayın ekmek artık aslanın ağzında değil yutağında o kadar zor

O kızı çekeceksin kenara uyaracaksın varsa velisi ailesi onları da bilgilendir. Yanlış arkadaşlar senin kızının geleceğine zarar veriyorsa öylece izleyemezsin. Ha kızın bir karar vermiştir bir bölüm belirlemiştir kafasında ve onun için çalışıp çabalamak için geçmek istyordur bişey diyemem ama filancı kız dedi diye öyle yapıyorsa burda sizin daha ağırlıgınızı koymanız lazım.

Benm zamanmda ogretmen lisesi vardi, benm de puanim ona yetiyodu ama ogretmen olmayi hic dusunmedgm icin.anadolu lisesine gittim direkt. Halbuki ogretmen lisedi puani daha yuksekti. Ama egitim dersleri vs gorecektm ve gerek yoktu bosu bosuna. Ben kiziniza hak verdm. O alanla ilgli okumycaksa neden onune set cekesiniz ki,illa bu bolumle alakali okuyacaksin diye.. anadolu lisesine gitsin,onu daha acik olur bence.. alanlar daha cok,kisitlama yok. Biri olmazsa digeri olur.
Meslek lisesi mezunu cogu kisi lise mezunu olarak is buluyor. Okuyanlar da ona niyetlidir bastan. Unv kazanma amaci pek olmayablir cevresindekilerdr de... bu da onu etkiler..

Ben de meslek lisesi mezunuyum gayette çalıştım yaptım. Çocuk gelişimi okumak istiyorsa çalışacağı dersler belli özel ders etütlerle tamamlar.

Ek puan yine olacakmış deniyor.. tek sorun bu ise iyi düşünmek lazım..
Okul öncesi öğretmenliği okumak istemiyorsa çocuk gelişimi okumak istememesi doğal.. keşke baştan düşünse idi ama olan olmuş..
Düz liseye geçip istediği bölüme hazırlanır..
Ama okul değil öğrenci kazanır üniversiteyi.. çok çalışacağına söz verip tutması lazım bu sözünü..

Etrafımda o kadar çok anadolu lisesinden mezun olup üniversite kazanıp sonra işsiz kalan var ki...

Ben meslek lisesi çıkışlıyım, farklı bir alandan üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamadım, bana vizyon kattı ama bunun dışında boşuna okudum. Lisede okuduğum işi yapıyorum. Bunu lütfen kızınıza iletin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…