- 10 Kasım 2015
- 2.900
- 3.258
- 53
- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
Evet katsayı kalktı da meslek lisesinin faydası tam olarak ne oluyor onu çözemedim. :) üni okumadan okul öncesi çalışılabiliyor mu?
Cevabınız için teşekkür ederim.evet ders çalışmayı pek sevmiyor.o yüzden meslek lisesinde kalmasını istiyorum.ama şöyle birşeyde var kızımın dediği gibi meslek lisesinde gördüğü dersler üniversite için yeterli gelirmi gelmezmi.kafam çok karıştı.eğer kızım haklıysa ve biz buna engel olursak çok üzülürüm. Içendeki isteğin en çok üniversite içinmi ,komşunun kızı icinmi bir bilsem keşke, ona göre davranacağım.Meslek lisesinde cocuk gelisimi ogretmeni olarak yaziyorum. Kat sayi ek puan olaylarini arkadaslar yazmislar zaten. 11 ve 12. Siniflar meslek dersi agirlikli. Ve 12. Ci sinifta staj var. Aslinda varolan duzende meslek yada anadolu ogrencilerinin sinav kazanimlari esitlendi. Sinavda geride yada ilerinde olma durumlari ortadan kalkti. Fakat 1. etken durum meslek lisesinde meslek derslerinin sinav icinde dahil olan konular ve derslerden daha agirlikli olmasi. Bunuda hafta sonu ucretsiz olan kurslara katilarak tamamlayabilirsiniz. Biraz turkce matematik anadolu lisesine nazaran daha az goruldugu icin cocuklar iice kendilerini korkutuyorlar. Ne yazikki meslek lisesi ogrencilerinde ogrenilmis bir caresizlik mevcut..
2. Konu kiziniz anladigim kaariyla ders calismayi pek sevmiyo. Benim tavsiyem kizinizi en iyi siz bilirsiniz. Ders calisma kapasitesi ve sinav becerisi varsa anadoluya gitsin. Yapamiyorsa o gayretide gistermeyecekse meslek lisesinde kalsin hic yoktan cikista elinde bir meslegi olur.
3. Konu arkadasi icin gececekse asla gecmesin.
Insanin evladi olunca zor. Allah kolaylik versin
Vallaha kızınızın içinde ders çalışma isteği yoksa fen lisesine de gönderseniz hiçbir şey değişmez. Meslek lisesinin dezavantajı meslek eğitmeye odaklı olduğu için üniversite sınavında çıkacak sorulara yönelik derslerin üzerinde çok durulmaması. Ha birde 4. sınıfta staj var. 3 gün staj 2 gün okul. Benim için son sene zor olmuştu hem staj hem okul hem dersaneyi bir arada yürüttüm ama hiç birinden de geri kalmadım.Ben meslek lisesi mezunuyum ama şimdi mühendisim. Şu meslek liselilerin aşağı görülme durumu bitsin artık. Her şey insanın içinde bitiyor. Kızınız sırf arkadaş hevesiyle okul değiştirmek istiyor gibi görünüyor. Kızınızı siz bizden iyi tanıyorsunuz. Doğru kararı verirsiniz umarım.
İnşallah .Ama işte kızıma anlatamıyorum bunlarıVallaha kızınızın içinde ders çalışma isteği yoksa fen lisesine de gönderseniz hiçbir şey değişmez. Meslek lisesinin dezavantajı meslek eğitmeye odaklı olduğu için üniversite sınavında çıkacak sorulara yönelik derslerin üzerinde çok durulmaması. Ha birde 4. sınıfta staj var. 3 gün staj 2 gün okul. Benim için son sene zor olmuştu hem staj hem okul hem dersaneyi bir arada yürüttüm ama hiç birinden de geri kalmadım.Ben meslek lisesi mezunuyum ama şimdi mühendisim. Şu meslek liselilerin aşağı görülme durumu bitsin artık. Her şey insanın içinde bitiyor. Kızınız sırf arkadaş hevesiyle okul değiştirmek istiyor gibi görünüyor. Kızınızı siz bizden iyi tanıyorsunuz. Doğru kararı verirsiniz umarım.
İnşallah vazgeçer .kaç gündür başımızın etini yedi.Arkadaşından etkilenmiş
Meslek lisesinde daha avantajlı şuanda biraz araştırma yapmasını söyleyin kendisi vazgeçecektir zaten
Arkadaşınız herhangi biryerden destek aldımı.Meslek lisesinden mezun arkadaşım, öğretmen olarak mezun olduğu okula döndü, bu yeterli mi?
12. Sınıfta özel ders sözü verdim ama yinede fikrini değiştirmedi.Eğer çok sıkı ders çalışan biri değilse meslekte kalsın.
Hiç değilse sınavı kazanamasa da meslek edinme şansı olur.
Arkadaş için okul seçilir mi yahu?
Ona , onu ayrıca özel ders kurs gibi imkanlarla destekleyeceğinizi, böylece
kimseden geri kalmayacağını anlatın bence.
Belki bu şekilde fikri değişir.
Meslek lisesine başladı başlayalı hedefi çocuk gelişimini kazanmaktı ve kazandı.tam herşey yolundayken okuldan 1 arkadaşının onu etkilemesi sonucunda okuldan kaçtılar.müdürün benim yanımda onları azarlaması, kızıma çok dokundu.onunda etkiside var farkındayım.1 arkadaşı var kızımı ve diger bir kızı daha etkiliyor.müdür yardımcısı sınıfa çıkıp sıralarını bile degistirdi.yan yana sizi görmüyüyecegim sizi dedi.ama yinede kopamıyorlar birbirlerinden.sen naklini alırsan bende pesinden gelirim diyormus.yine kurtuluşumuz yok bu arkadasından.
Hayır almadı. Gıda bölümü mezunuydu, gıda öğretmeni oldu.Arkadaşınız herhangi biryerden destek aldımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?