- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
Bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kızım siz beni düşünmüyorsunuz bu okulda birşey olamıyacağım.üniversite kazanamam burda devam edersem diye baskı yapıyor.Ogrenciye gittigi lise universite kazandirmiyor.Su algiyi bir yikalim.Sonrasinda da kiziniz devamli zordan kaciyor.Bu cok ta hayra alamet degil.Meslekte olsa da calismasi gerekiyor duz lisede de.
Meslek lisesine başladı başlayalı hedefi çocuk gelişimini kazanmaktı ve kazandı.tam herşey yolundayken okuldan 1 arkadaşının onu etkilemesi sonucunda okuldan kaçtılar.müdürün benim yanımda onları azarlaması, kızıma çok dokundu.onunda etkiside var farkındayım.1 arkadaşı var kızımı ve diger bir kızı daha etkiliyor.müdür yardımcısı sınıfa çıkıp sıralarını bile degistirdi.yan yana sizi görmüyüyecegim sizi dedi.ama yinede kopamıyorlar birbirlerinden.sen naklini alırsan bende pesinden gelirim diyormus.yine kurtuluşumuz yok bu arkadasından.Önlerinde eskisi gibi bir katsayi eksisi yok, kendi bölümlerinde geciste ek puan gibi bir artisi yok.
Yani taban tabana ayni..
Meslek lisesinde staj vb gibi calismalari olduğu icin liseyi bitirdiginde bir meslek sahibi, bir meslege yatkınlığı olur.
ancak düz bir liseden mezun oldugunda vasifsiz eleman olur.
Acikcasi kızınız ders calismayi sevmiyorsa meslek lisesi bir hedefi olmasi acisindan daha mantikli bir karar.
Ancak bir hedefi varsa su bölümü istiyorum deyip gercekten hedefine ulasma istidati varsa anadolu lisesine alin.
Illa ki ortamini da değerlendirmek gerekir. Iyi arkadasliklar, kötü arkadasliklar vs.
Ders çalışmadan, hedefi olmadan hangi okulda olursa olsun basarisiz, hedefi olup gayret ederse her okulda basarili olur.
Arkadaş için istiyorsa kesinlikle kızınızın aklına uymayın.Meslek lisesine başladı başlayalı hedefi çocuk gelişimini kazanmaktı ve kazandı.tam herşey yolundayken okuldan 1 arkadaşının onu etkilemesi sonucunda okuldan kaçtılar.müdürün benim yanımda onları azarlaması, kızıma çok dokundu.onunda etkiside var farkındayım.1 arkadaşı var kızımı ve diger bir kızı daha etkiliyor.müdür yardımcısı sınıfa çıkıp sıralarını bile degistirdi.yan yana sizi görmüyüyecegim sizi dedi.ama yinede kopamıyorlar birbirlerinden.sen naklini alırsan bende pesinden gelirim diyormus.yine kurtuluşumuz yok bu arkadasından.
Meslek lisesinden çıkınca yüksek okula geçmede veya üniversite okumada mesleki eğitiminin bir faydası oluyor mu? Eğer olmuyorsa meslek lisesinde okuması çok anlamsız. Mesleki derslerden ziyade üni sınavında çıkacak dersleri de alacağı düz lisede okuması ve istediği alanda şansını denemesi açısından daha mantıklı buluyorum. En basitinden üni sınavında çözeceği matematik bile düz lisede meslek şisesinden daha fazla verilir. (Bilmiyorum ama salladım, tahmin.)
İnşallah benim kızımında mezun olduğu günleri görürüz.cok istiyorum ayaklarının üstüne basmasını.Meslek lisesinden mezun arkadaşım, öğretmen olarak mezun olduğu okula döndü, bu yeterli mi?
Evet katsayı kalktı da meslek lisesinin faydası tam olarak ne oluyor onu çözemedim. :) üni okumadan okul öncesi çalışılabiliyor mu?Ben imam hatip mezunuyum. Zamanimizda katsayi vs bir sürü engel vardi. Öylesine girdigimiz matematikten bile 0 yanlisla çıkmıştım bi sözelci olarak.
Yani o algi biraz yanlis :) dogru öğretmen hedefi olan öğrenci ona göre sekilleniyor yani :)
Evet katsayı kalktı da meslek lisesinin faydası tam olarak ne oluyor onu çözemedim. :) üni okumadan okul öncesi çalışılabiliyor mu?
Arkadaşından etkilenmişBizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kızım siz beni düşünmüyorsunuz bu okulda birşey olamıyacağım.üniversite kazanamam burda devam edersem diye baskı yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?