• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen arkadaşlar ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu olayı çok dert ediyorum.kafam çok karış

CANIM2YAVRUM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
280
115
123
İstanbul
Selam kızlar 10. Sınıfa giden kızım var.kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünde okuyor.teogda anadolu lisesini kazanmıştı.ders çalışmadığı icin 9.sınıfa giderken sınıfta kaldı.bende mecbur ikinci defa kalmasın diye meslek lisesine verdim.Allaha şükür sorunsuz birşekilde tesekkür belgesiyle çocuk gelişimi bölümünü kazandı.şimdi tutturdu düz anadolu lisesine gitmek istiyormus.meslek lisesinde üniversite kazanamam beni anadolu lisesine naklimi alın diye tutturdu.çok ders çalışmasınıda sevmiyor tekrar sınıfta kalmasından korkuyoruz.komsumuzun kızının gittigi okuluna gitmek istiyor.onunda biraz etkisi var.meslek lisesinde 11 ve 12.sınıfta meslek ağırlıklı göreceklermiş.12.sınıfta haftanın iki günü okula gideceklermiş.meslek liselerinde ek puanda kalkmış.sizce meslek lisesinde üniversite kazanmaları açısından önleri kapalımı.naklimi alın diye tutturdu.bu okulda başarılı diğer okulda nasıl olur bilmiyorum.pişman olup geri dönmeye kalkarsak çocuk gelisimi icin sırada bekleyen çok kişi var.kızımın yerine başkası gelecek ve bizim şansımız kalmıyacak.sizce sizce üniversite için meslek lisesi yeterlimi.

Önlerinde eskisi gibi bir katsayi eksisi yok, kendi bölümlerinde geciste ek puan gibi bir artisi yok.
Yani taban tabana ayni..
Meslek lisesinde staj vb gibi calismalari olduğu icin liseyi bitirdiginde bir meslek sahibi, bir meslege yatkınlığı olur.
ancak düz bir liseden mezun oldugunda vasifsiz eleman olur.
Acikcasi kızınız ders calismayi sevmiyorsa meslek lisesi bir hedefi olmasi acisindan daha mantikli bir karar.
Ancak bir hedefi varsa su bölümü istiyorum deyip gercekten hedefine ulasma istidati varsa anadolu lisesine alin.
Illa ki ortamini da değerlendirmek gerekir. Iyi arkadasliklar, kötü arkadasliklar vs.
Ders çalışmadan, hedefi olmadan hangi okulda olursa olsun basarisiz, hedefi olup gayret ederse her okulda basarili olur.

Ogrenciye gittigi lise universite kazandirmiyor.Su algiyi bir yikalim.Sonrasinda da kiziniz devamli zordan kaciyor.Bu cok ta hayra alamet degil.Meslekte olsa da calismasi gerekiyor duz lisede de.
Bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kızım siz beni düşünmüyorsunuz bu okulda birşey olamıyacağım.üniversite kazanamam burda devam edersem diye baskı yapıyor.

Kendi alaninda orgun egitim kazanamasa bile yaygin egitim yani acikogretim de kendi alanini okuyabilir. Bizim bi yanidigimiz o sekilde anaokulu ogretmeni oldu. Ama hangi lisede olursa olsun ders calismasi gerek.

Önlerinde eskisi gibi bir katsayi eksisi yok, kendi bölümlerinde geciste ek puan gibi bir artisi yok.
Yani taban tabana ayni..
Meslek lisesinde staj vb gibi calismalari olduğu icin liseyi bitirdiginde bir meslek sahibi, bir meslege yatkınlığı olur.
ancak düz bir liseden mezun oldugunda vasifsiz eleman olur.
Acikcasi kızınız ders calismayi sevmiyorsa meslek lisesi bir hedefi olmasi acisindan daha mantikli bir karar.
Ancak bir hedefi varsa su bölümü istiyorum deyip gercekten hedefine ulasma istidati varsa anadolu lisesine alin.
Illa ki ortamini da değerlendirmek gerekir. Iyi arkadasliklar, kötü arkadasliklar vs.
Ders çalışmadan, hedefi olmadan hangi okulda olursa olsun basarisiz, hedefi olup gayret ederse her okulda basarili olur.
Meslek lisesine başladı başlayalı hedefi çocuk gelişimini kazanmaktı ve kazandı.tam herşey yolundayken okuldan 1 arkadaşının onu etkilemesi sonucunda okuldan kaçtılar.müdürün benim yanımda onları azarlaması, kızıma çok dokundu.onunda etkiside var farkındayım.1 arkadaşı var kızımı ve diger bir kızı daha etkiliyor.müdür yardımcısı sınıfa çıkıp sıralarını bile degistirdi.yan yana sizi görmüyüyecegim sizi dedi.ama yinede kopamıyorlar birbirlerinden.sen naklini alırsan bende pesinden gelirim diyormus.yine kurtuluşumuz yok bu arkadasından.

Meslek lisesinden çıkınca yüksek okula geçmede veya üniversite okumada mesleki eğitiminin bir faydası oluyor mu? Eğer olmuyorsa meslek lisesinde okuması çok anlamsız. Mesleki derslerden ziyade üni sınavında çıkacak dersleri de alacağı düz lisede okuması ve istediği alanda şansını denemesi açısından daha mantıklı buluyorum. En basitinden üni sınavında çözeceği matematik bile düz lisede meslek lisesinden daha fazla verilir. (Bilmiyorum ama salladım, tahmin. :p )

Meslek lisesine başladı başlayalı hedefi çocuk gelişimini kazanmaktı ve kazandı.tam herşey yolundayken okuldan 1 arkadaşının onu etkilemesi sonucunda okuldan kaçtılar.müdürün benim yanımda onları azarlaması, kızıma çok dokundu.onunda etkiside var farkındayım.1 arkadaşı var kızımı ve diger bir kızı daha etkiliyor.müdür yardımcısı sınıfa çıkıp sıralarını bile degistirdi.yan yana sizi görmüyüyecegim sizi dedi.ama yinede kopamıyorlar birbirlerinden.sen naklini alırsan bende pesinden gelirim diyormus.yine kurtuluşumuz yok bu arkadasından.
Arkadaş için istiyorsa kesinlikle kızınızın aklına uymayın.

Meslek lisesinden çıkınca yüksek okula geçmede veya üniversite okumada mesleki eğitiminin bir faydası oluyor mu? Eğer olmuyorsa meslek lisesinde okuması çok anlamsız. Mesleki derslerden ziyade üni sınavında çıkacak dersleri de alacağı düz lisede okuması ve istediği alanda şansını denemesi açısından daha mantıklı buluyorum. En basitinden üni sınavında çözeceği matematik bile düz lisede meslek şisesinden daha fazla verilir. (Bilmiyorum ama salladım, tahmin. :p )

Ben imam hatip mezunuyum. Zamanimizda katsayi vs bir sürü engel vardi. Öylesine girdigimiz matematikten bile 0 yanlisla çıkmıştım bi sözelci olarak.
Yani o algi biraz yanlis :) dogru öğretmen hedefi olan öğrenci ona göre sekilleniyor yani :)

Ben imam hatip mezunuyum. Zamanimizda katsayi vs bir sürü engel vardi. Öylesine girdigimiz matematikten bile 0 yanlisla çıkmıştım bi sözelci olarak.
Yani o algi biraz yanlis :) dogru öğretmen hedefi olan öğrenci ona göre sekilleniyor yani :)
Evet katsayı kalktı da meslek lisesinin faydası tam olarak ne oluyor onu çözemedim. :) üni okumadan okul öncesi çalışılabiliyor mu?

kızınızın okumaya niyeti yoksa meslek lisesi ona en azından bir meslek kazandırır,
okumaya niyeti varsa da açık liseden mezun olup tıp fakültesini dereceyle kazanan tanıdığım var...
zaten düz lisede de meslek lisesinde de dersler üniversite sınavına yönelik değil, nerden mezun olursa olsun kendi çabasıyla kazanacak o sınavı.
ben olsam bir şekilde meslek lisesine devam etmesi için ikna etmeye çalışırdım, olmadı verirdim anadolu lisesine, şimdiden hayatının sorumluluğunu almayı öğrenmiş olur böylece.

çalışmak tek çözüm

meslek lisesini bitirince yardımcı anaokulu öğretmeni olabiliyor iş bulabilirse

oğlumun okulunda ikinci öğretmenler kız meslek lisesi mezunu ve açık öğretimden iki yıllık okumuşlardı

DGS ye girip 4 yıllığa tamamlamaya çalışıyorlardı

4 yıllık okul öncesi eğitimi YGS puanı ile alıyor

çalışınca olur gibi ama tabii kızınızın çalışmasını ve alt yapısını bilemiyoruz

tek şey çalışmak daha çok çalışmak

Evet katsayı kalktı da meslek lisesinin faydası tam olarak ne oluyor onu çözemedim. :) üni okumadan okul öncesi çalışılabiliyor mu?

Kreslerde falan calisabiliyorlar lise mezunu olarak. Acikogretimden de bölüme devam edebiliyorlar.
Düz liseden mezun olduğu takdirde öyle imkani yok diye biliyorum

Vallaha kızınızın içinde ders çalışma isteği yoksa fen lisesine de gönderseniz hiçbir şey değişmez. Meslek lisesinin dezavantajı meslek eğitmeye odaklı olduğu için üniversite sınavında çıkacak sorulara yönelik derslerin üzerinde çok durulmaması. Ha birde 4. sınıfta staj var. 3 gün staj 2 gün okul. Benim için son sene zor olmuştu hem staj hem okul hem dersaneyi bir arada yürüttüm ama hiç birinden de geri kalmadım.Ben meslek lisesi mezunuyum ama şimdi mühendisim. Şu meslek liselilerin aşağı görülme durumu bitsin artık. Her şey insanın içinde bitiyor. Kızınız sırf arkadaş hevesiyle okul değiştirmek istiyor gibi görünüyor. Kızınızı siz bizden iyi tanıyorsunuz. Doğru kararı verirsiniz umarım.

arkadaşım da yıllar önce ticaret lisesi mezunu iken Ankara Hukuk kazanmıştı o zaman özel üniversite vs yoktu Ankara Hukuk a girmek zordu

şimdi de bir üniversitede yardımcı doçent yakında doçent olacak

Meslek lisesinde cocuk gelisimi ogretmeni olarak yaziyorum. Kat sayi ek puan olaylarini arkadaslar yazmislar zaten. 11 ve 12. Siniflar meslek dersi agirlikli. Ve 12. Ci sinifta staj var. Aslinda varolan duzende meslek yada anadolu ogrencilerinin sinav kazanimlari esitlendi. Sinavda geride yada ilerinde olma durumlari ortadan kalkti. Fakat 1. etken durum meslek lisesinde meslek derslerinin sinav icinde dahil olan konular ve derslerden daha agirlikli olmasi. Bunuda hafta sonu ucretsiz olan kurslara katilarak tamamlayabilirsiniz. Biraz turkce matematik anadolu lisesine nazaran daha az goruldugu icin cocuklar iice kendilerini korkutuyorlar. Ne yazikki meslek lisesi ogrencilerinde ogrenilmis bir caresizlik mevcut..
2. Konu kiziniz anladigim kaariyla ders calismayi pek sevmiyo. Benim tavsiyem kizinizi en iyi siz bilirsiniz. Ders calisma kapasitesi ve sinav becerisi varsa anadoluya gitsin. Yapamiyorsa o gayretide gistermeyecekse meslek lisesinde kalsin hic yoktan cikista elinde bir meslegi olur.
3. Konu arkadasi icin gececekse asla gecmesin.
Insanin evladi olunca zor. Allah kolaylik versin

Bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kızım siz beni düşünmüyorsunuz bu okulda birşey olamıyacağım.üniversite kazanamam burda devam edersem diye baskı yapıyor.
Arkadaşından etkilenmiş
Meslek lisesinde daha avantajlı şuanda biraz araştırma yapmasını söyleyin kendisi vazgeçecektir zaten

Back