• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen ablalarım yardımcı olabilir mi?

Ml06bs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2019
20
1
1
23
11.sınıfım Anadolu lisesindeyim ve 7 dersten kaldım ilk defa. Bir öğretmen tanıdığımız 5 dersten fazla dersten kalınırsa ŞÖK ile geçip geçmeyeceğin öğretmenler tarafından belli olur dedi bu doğru mu?

Şök de zaten öğretmen kararıdır. Muhtemelen idare ile birlikte karar verilir bu kez.

genel ortalaman kaç?
Edebiyattan kaldın mı ?
Her kalan öğrenci için şök olmuyor sanırım

genel ortalaman kaç?
Edebiyattan kaldın mı ?
Her kalan öğrenci için şök olmuyor sanırım
Genel ortalamam şuan 51 evet edebiyattan kaldım bu yıl ama o sorumlu olur diye biliyorum öyle anlattılar ŞÖK olayı olur mu onu düşünüyorum

Genel ortalamam şuan 51 evet edebiyattan kaldım bu yıl ama o sorumlu olur diye biliyorum öyle anlattılar ŞÖK olayı olur mu onu düşünüyorum
Genel ortalaman 50 yi tutuyorsa edebiyattan kalsan da sınıfı geçersin. Sadece sorumlu geçmiş olursun. Sene sonu ve başında edebiyat dersinden sorumluluk sınavına girersin

ŞÖK e kalır mıyım peki
Hayır ortalaman elliyi tuttuğu için kalmazsın ki artık şök yapılmıyor dye biliyorum. En azından benim çalıştığım okullarda şök kararıyla öğrencinin kalıp geçmesine karar verilmiyor. Disiplin veya başka durumlar görüşülüyor şök te

çok başka bir yorum yapıcam böyle bir olaya.7 dersten kalmak çok önemli bir olay.çok talihsiz bir şey gelir başına birinden kalırsın vs anlarım ama 7 dersten kalmış bir insan hiçbir şey bilmiyor belli ki (şimdiden söyliyim istanbulda türkiyedeki dereceli tarihi liselerin birinden + dünya genelinde ilk 100 listesinde bir üniversite ve bölümden mezunum.hani ama anadolu lisesi bu bahanesi olmasın olayın diye söylüyorum, zaten şu an her yer anadolu lisesi neyse).Yani bu kadar ciddi bir oranda dersten kalan bir öğrencinin sene muhakkak sene tekrarı yapması gerekir zaten bence.Sadece konu sahibi için söylemiyorum bunu.

6dan fazlası şök'e kalıyordu sanırım.
Liseden ayrılalı oldu birkaç yıl, böyle hatırlıyorum.
Ortalama 70 bile olsa kalan ders sayısı önemli.

Ama daha da önemlisi muhtemelen bu kalan derslerin çoğu sayısal dersler, bu durumda alan seçimi doğru olmamış gibi.

Ortaöğretim ders geçme yönetmeliğinde ŞÖK yok. İlköğretimde yapılıyor. Arkadaşların dediği gibi ortalamaniz 50 yıl tutuyorsa bir üst sınıfa geçersiniz. Geçen yıldan varsa sorumlu olduğunuz dersler ve bu yıl sorumlu kaldığınız dersler toplamı beşten fazlaysa sınıf tekrarı yapmak zorundasınız.

Hiçbir öğrenciye şök yapmadık biz. Evladım ne yaptın 7 dersten 11. Sınıfta kalınır mı? Neyse ortalama 50'yi geçiyorsa sınıf tekrarı yapmazsın. Zaten bunu neden rehberlik servisi veya ilgili müdür yardımcısına sormuyorsun ki?

Ortaöğretim ders geçme yönetmeliğinde ŞÖK yok. İlköğretimde yapılıyor. Arkadaşların dediği gibi ortalamaniz 50 yıl tutuyorsa bir üst sınıfa geçersiniz. Geçen yıldan varsa sorumlu olduğunuz dersler ve bu yıl sorumlu kaldığınız dersler toplamı beşten fazlaysa sınıf tekrarı yapmak zorundasınız.
Ben de toplam altı ders diye biliyordum
Ama bir öğrencimiz 8 zayıfla sınıfı geçti

11.sınıfım Anadolu lisesindeyim ve 7 dersten kaldım ilk defa. Bir öğretmen tanıdığımız 5 dersten fazla dersten kalınırsa ŞÖK ile geçip geçmeyeceğin öğretmenler tarafından belli olur dedi bu doğru mu?
Lisede şök ile geçme yok ki, ilköğretim de oluyor ortalamanız tuttuğu için geçmiş oluyorsunuZ Sınıfı edebiyat dersini vermeniz gerek.

şök var ama genelde çok sıkıntılı bir öğrenci olmadığı surece geçiriyoruz herkesi. tabi ortaokul için konuştum. lise de kurtarma sınavları oluyor. onlara girmeniz gerekli.

Benim bildiğim lisede 50 tam oluyorsa ortalama geçiyorsun zorunlu dersler var onların sorumluluk sınavına girip veriyorsun öyle çok girmiştim.

Lisede şök kararıyla geçilmez. Yıl sonu ortalamasının 50 olması gerekir ve edebiyattan sorumluluğa kalırsın. Benim de öğrencilerim var ve çok merak ediyorum bu kadar dersten nasıl kalıyorsunuz? Bence geçmek değil kalmak zor artık. Çünkü 50 ortalama tutturmak çok kolay. Umarım bundan sonra oturup dersini çalışırsın. Bana kalsa sınıfta kalman daha hayırlı ama neyse.

Back
X