papağan almak için evcil hayvan satılan bir dükkana giden kaan ,
papağanı sevmek için kafese parmağını uzatınca,papağanın parmağını
ısırması sonucu papağan almaktan vazgeçmiştir
kaan ın papağan almaktan vazgeçmesi , hangisiyle açılanabilir?
a)ceza b)kaçma c)sönme d)karşıt pekiştirme e)olumsuz pekiştirme
ben buna a dıyorumaşağıdakilerden hangisi kademeli yaklaştırma ile biçimlendirmeye en uygundur?
a)hayvan sevgisi kazandırma
b)yükselik korkusunu ortadan kaldırma
c)vücudu soğuk havaya alıştırma
d)düzgün yazı yazma
e)güzel şiir yazma
buna da a dıyorumpapağan almak için evcil hayvan satılan bir dükkana giden kaan ,
papağanı sevmek için kafese parmağını uzatınca,papağanın parmağını
ısırması sonucu papağan almaktan vazgeçmiştir
kaan ın papağan almaktan vazgeçmesi , hangisiyle açılanabilir?
a)ceza b)kaçma c)sönme d)karşıt pekiştirme e)olumsuz pekiştirme
Düzgün yazı yazma yani D şıkkı.Önce çubuk çizince pekiştirirsin,sonra harf yazınca,sonra kelime,sonra cümle,sonra da düzgün yazınca.
Ceza. İstenmeyen uyarıcı girmiş ortama.
ama mesela aynı şey hayvan sevgisi için de geçerli değil mi? ya da güzel şiir yazma için? bunun başka türlü bir ayrımı mı var ?
1. d , 2. a kızlar ama nasıl ceza oluyor onu anlamadım hele 1. sorunun hepsi nerdeyse aynı
Buna b diyorum.Davranışı pekiştirerek kazandırmak söz konusu.
ama mesela aynı şey hayvan sevgisi için de geçerli değil mi? ya da güzel şiir yazma için? bunun başka türlü bir ayrımı mı var ?
Zümrem sen sistematik duyarsızlaştırma ile karıştırdın sanırım.
Kesinlikle aynı değil canım klasik koşullanma ve edimsel koşullanma arasında dağlar kadar fark var ve bu şıklarda da bariz.Tekrar ciddi bir şekilde çalışmanı öneririm.
Papağan arkadaşı ısırmış mı ? Evet. Bu organizma için olumsuz bir durum mu? Evet.Organizmada rahatsızlık yaratıyor mu ? Evet. İstenmeyen bir uyarıcı mı ? Evet. Bu yüzden ceza.
benim anlamadığım olumsuz pekiştirme de olamaz mıydı? zaten ben olumsuz pekiştirme demiştim papağan ısırmasın diye almaktan vazgeçme. kademeli yaklaştırmayı anladım ama
canım bende senin gibi düşünmüştüm ama bize soru kökünde papağanı neden almadığını sormuş ve ortama fiziksel bir acı girdiği için organizmayı rahatsız ediyor o nedenle ceza olması lazım, sorunun hikaye kısmını olumsuz pekiştirme gibi anlatmış biz ondan gittik olumsuz pekiştirmeye, biraz dikkat eksikliği var ikimizde daha dikkatli olalım
siftahı ben yapayım bari
soru1
aşağıdakilerden hangisi davranışçı ve yapısalcı düşüncenin inceleme yaparken kullandığı ortak bir yoldur?
a-içebakış yöntemini kullanmaları
b-davranışları u-t birimlerine indirmeleri
c-olaylara bütünsel yaklaşmaları
d-organizmanın doğuştan getirdiği içsel özellikler üzerinde önemle durmaları
e-olayları elementçi bir şekilde küçük parçalara ayırarak incelemeleri
ben c şıkkı dedim ama yanlışmış kızlar cevaplayan kişi ona göre cevaplasın lütfen
cevap: e
soru2
refleksler ve içgüdüler öğrenilmiş davranışlar değildir.
Bu açıklama bir davranışın öğrenilmiş olarak kabul edilebilmesini gerektiren hangi koşula dayanarak yapmıştır?
a-katılımla getirilmiş olma
b-yinelenebilme
c-gözlenebilme
d-ölçülebilme
e-kalıcı izli olma
cevap:a
soruların cevaplarını beyazla yazıyorum altına çözdükten sonra ctrl+a yapıp bakın
ahmet bey gecirdigi kaza sonucu gecmisine iliskin hicbir sey hatirlayamamaktir. bu durum hangsiyle aciklanir?
a kisilik yabancilasmasi
b şizoid
c amnezi
d coklu kisilik
e histeri
ben de c diyorum
canım emin olmamakla beraber e dıyorum :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?