siftahı ben yapayım bari
soru1
aşağıdakilerden hangisi davranışçı ve yapısalcı düşüncenin inceleme yaparken kullandığı ortak bir yoldur?
a-içebakış yöntemini kullanmaları
b-davranışları u-t birimlerine indirmeleri
c-olaylara bütünsel yaklaşmaları
d-organizmanın doğuştan getirdiği içsel özellikler üzerinde önemle durmaları
e-olayları elementçi bir şekilde küçük parçalara ayırarak incelemeleri
ben c şıkkı dedim ama yanlışmış kızlar cevaplayan kişi ona göre cevaplasın lütfen
cevap: e
soru2
refleksler ve içgüdüler öğrenilmiş davranışlar değildir.
Bu açıklama bir davranışın öğrenilmiş olarak kabul edilebilmesini gerektiren hangi koşula dayanarak yapmıştır?
a-katılımla getirilmiş olma
b-yinelenebilme
c-gözlenebilme
d-ölçülebilme
e-kalıcı izli olma
cevap:a
soruların cevaplarını beyazla yazıyorum altına çözdükten sonra ctrl+a yapıp bakın
ben 2.soruda tam ne istediğini anlamadım canım şimdi refleksler içgüdüler öğrenilmemiştir diyo soruda bizden bunu aşağıdakilerden hangisi kanıtlar diye mi soruyo? yoksa öğrenilmiş davranışı aşağıdakilerden hangisi kanıtlar diye mi soruyo ben 2.dediğim gibi anladım soruyu o yüzden kalıcı izli yaptım cevabı, 1.si gibiyse o zaman a doğru ama ben soruyu anlayamadım
soru3
bir öğretmen not tutan öğrencilerine "ağzımdan çıkanları aynen yazmak yerine, söylediklerimzden ne anladıysanız onları yazmanız daha iyi olacaktır.özelliklede geçmişte yaşadığınız bazı olaylarla bu kavramları ilişkilendirmeniz çok güçlü öğrenmeler gerçekleştirmenize aracılık edebilir" demektedir. aşağıdakilerden hangisiyle doğrudan ilişkilidir?
a- kavramsal benzerliklerden yaralanma
b-kavramsal basamaklar
c-kavramsla anlam
d-çağrısışımsal anlam
e-çağrışımsal basamaklar
bu soruda beni aydınlatın kızlartakıldığım yer şurası " özelliklede geçmişte yaşadığınız bazı olaylarla bu kavramları ilişkilendirmeniz çok güçlü öğrenmeler gerçekleştirmenize aracılık edebilir"demiş ya hani bu nedenle çağrışımsal basamak diye düşündüm ben mesela orhan veli kanıkla ilgili aklına gelenler neler kendine göre düşün ben düşünüyorum istanbul, sonra çıplak ayaklı kadın, cımbız bunlar geliyor cevap çağrışımsal anlammış ama ben bu çağrışımsal anlamı anlamadım kızlar ne demek örnekte açıklar mısınız
yok canım karışık olmadı ama kitap deyince aklımıza sayfalar yazıların gelmesi de olur mu?kitap deyince benim aklıma sevgilime yazdığım mektuplar gelebilir miya da ingilizcede one van iline karşılık gelir mi be bu one van örneğini anlamadım o karıştırdı benim kafamı:26:
soru3
bir öğretmen not tutan öğrencilerine "ağzımdan çıkanları aynen yazmak yerine, söylediklerimzden ne anladıysanız onları yazmanız daha iyi olacaktır.özelliklede geçmişte yaşadığınız bazı olaylarla bu kavramları ilişkilendirmeniz çok güçlü öğrenmeler gerçekleştirmenize aracılık edebilir" demektedir. aşağıdakilerden hangisiyle doğrudan ilişkilidir?
a- kavramsal benzerliklerden yaralanma
b-kavramsal basamaklar
c-kavramsla anlam
d-çağrısışımsal anlam
e-çağrışımsal basamaklar
bu soruda beni aydınlatın kızlartakıldığım yer şurası " özelliklede geçmişte yaşadığınız bazı olaylarla bu kavramları ilişkilendirmeniz çok güçlü öğrenmeler gerçekleştirmenize aracılık edebilir"demiş ya hani bu nedenle çağrışımsal basamak diye düşündüm ben mesela orhan veli kanıkla ilgili aklına gelenler neler kendine göre düşün ben düşünüyorum istanbul, sonra çıplak ayaklı kadın, cımbız bunlar geliyor cevap çağrışımsal anlammış ama ben bu çağrışımsal anlamı anlamadım kızlar ne demek örnekte açıklar mısınız
aynenolur canım. sen o kavram hakkında ne dusunuyorsan o olur
kavramların sen de cagrıstırdıkları anlamdır bunun tam tanımı işte.
boyle dusunursen yaparsın
sen one yi van iline bagdasıtırıp hıc unutmayabılırsın hanı anladın mı ?
one dıyıce aklına van gelmesi yani
ya boyle klavyeden anlatılamıyor puff
anladım canım saolasınolur canım. sen o kavram hakkında ne dusunuyorsan o olur
kavramların sen de cagrıstırdıkları anlamdır bunun tam tanımı işte.
boyle dusunursen yaparsın
sen one yi van iline bagdasıtırıp hıc unutmayabılırsın hanı anladın mı ?
one dıyıce aklına van gelmesi yani
ya boyle klavyeden anlatılamıyor puff
anladım canım saolasınsedefcim seninkinide anladım ama reptomim daha anlayacağım şekilde açıklamış ikinizde saolun reptomim canım sende çok içtensin ben seni başka yerlere yazdığın yorumlardan biliyorum
anladım canım saolasınsedefcim seninkinide anladım ama reptomim daha anlayacağım şekilde açıklamış ikinizde saolun reptomim canım sende çok içtensin ben seni başka yerlere yazdığın yorumlardan biliyorum
aynenkeşke msn gibi konuşarak bağlanma şansımız olsaydı, çok mu şey istedim
yeni sorularım varrrrr
soru1
aşağıdakilerden hangisi kavram haritalarının hazırlanmasına yön veren en önemli öğretim ilkesidir?
a-anlamlandırma b- sınıflama c-soyutlama d-ilişkilendirme e-şema
cevap anlamlandırmaymış kızlar ancak kavram haritasında biz ilişkilendirmiyor muyuz? cümle kuruyoruz çünkü mesela;
su----------->sıvı(dır)---------------->akışkan(dır) gibi bu ilişkilendirme değil mi?aydınlık bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?