Öğrenim ve Katkı Kredisiyle başı belada olanlar var mı???

mimozam

K a R m A ş ı K.....
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2006
411
5
96
İstanbul
Kızlar konuyu nereye açacağımı bilemedim o yüzden buraya açıyorum.Öğrenim ve katkı kredisi geri ödeme yapıyorum ama yaptığım ödemenin ikincisi sisteme yansımamış yurtkur'un tel ini arıyorum ulaşamıyorum kimseye.Birde taksitlendirme için son günler olduğu için başvurdum ve sisteme yansımayan ödemeyle beraber daha fazla görünen ödeme ile taksitlenmiş oldu napıcam bilmiyorum valla (( Bu konuda bi fikriniz var mı ya da bilginiz???

benimde öğrenim kredisi ödemelerim bu ay başladı,benimde 5 aylık vadeye ayırmışlar ve ödemediğin her gün faiz geliyor...ziraat bankasına kredi numaranla yatırıyormuşuz,ama onlar yansıtır sen sonuçta paranı yatırmışsın bence için rahat olsun...
gerçekten ben bu geri ödeme bursunu mecbur almak zorunda kaldım biliyordum geri ödemesi çok zor ama onu almadanda okumak çok zordu emekli bir memur kızıyım zaten babam harcımı zor yatırıyordu...Allah hepimizin yardımcısı olsun.

8. BORCUMU ÖDEDİĞİM HALDE, KURUMUNUZ İNTERNET SAYFASINDAKİ SORGU EKRANINDA HALEN NEDEN BORÇLU OLARAK GÖRÜNÜYORUM?

Öğrenim ve/veya katkı kredisi borcuna mahsuben yapılan ödemeler, ödemenin yapıldığı ayı takip eden ayın 15’inden sonra borçluların şahsi hesaplarına işletilmektedir.

Bu nedenle, yapmış olduğunuz ödemler, ödemeyi yaptığınız ayı takip eden ayın 15’inden sonra hesabınıza işletilecek, ödemiş olduğunuz borç ve gecikme zammı sorgu ekranında görünmeyecektir.

bu bilgi sana yardımcı olacaktır demin kyk sitesinde okudum.

canım benim çok teşekkür ederim ama üzerinden birkaç ay geçtiği halde borç yansımamış.bende görmüştüm onu.dekontlarım var şimdi bankaya uğramayıo düşünüyorum.bende emekli bir işçi kızıyım o yüzden bende almak zorunda kalmıştım şimdi de geri ödemeyle uğraşıyorum.Allah yardım etsin hepimize tatlım.

kızlar merhaba bende almaya başladım dün 3. ödememi aldım
fakat bunu geri öderken neye göre yapıyorlar?
ayda ne kadar ve kaç ayda bir ödeyeceğimizi biz mi belirliyoruz?

kızlar merhaba bende almaya başladım dün 3. ödememi aldım
fakat bunu geri öderken neye göre yapıyorlar?
ayda ne kadar ve kaç ayda bir ödeyeceğimizi biz mi belirliyoruz?

Evet sen belirleyeceksin. Daha dogrusu tercih yapacaksin. Aylik ya da 3 aylik periyotlarla. Ufak bir faiz ekleyip odettiriyorlar.
Oderken cok zor oluyor ama ogrenim kredisi olmadan da okuyamayiz. Cok sukur benim borcum bitti. Biteli de cok oldu ama iyi ki almisim. Kimseye tamah etmeden sadece krediyle okudum. Ve borcu kendim odedim. Hicte gozunde buyutme bir sekilde odeniyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…