öğrenim kredisi borcu:((

kızlar başlığı açmıştım da konu taşınınca unutuvermişim :roflol: neyse ben de 2006 da mezun oldum.2008 de ödemeler başladı.ee halen atanamadım.kredi de faize bindikçe binmeye başladı.nişanlımın başına geldiği için korktum.faizler bi süreden sonra ikiye katlanıyor.aylık faiz günlük faiz oluyor.canınızı sıkmak istemem ama ne yazıkki böyle bir durum var.hepimiz o krediyi alırken geri ödemesi olduğunu biliyorduk.zaten bu krediyi alanlar da ne yazıkki ihtiyacı olanlar...
Allahtanki yapılandırma diye borç affı çıktı kızlar...borcunuzu yapılandırınca en azından faiz işlemiyo ve sizin isteğinize göre ödeme planı oluşturuluyor.tek kötü tarafı bir ayy geciktirseniz yapılandırmanız geçersiz oluyor ve paranın hepsini sizden tahsil ediyorlar.şimdi bi görseniz bi itinayla ödüyorumki Allah unutturtmasın borcumu yatırmayı yani...bu arada aynen hükümet anlayışları gibi kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar....

Bu kadar sıkmanıza gerek yok hem hazırlık hem kredi. Bende aynı durumdayım nişanlıyım hemde daha bir kuruş ödemedim geçen eylül ayında başlamam gerekirken araya düğün hazırlıkları girince kaldı faizi pek fazla değil. Birde yeniden yapılandırma olayı var onu araştır istersen.

Benim anlamadığım bir kısma burs bir kısma kredi veriyor.Neymiş efendim burs daha zorda olanlara veriliyormuş, kredi alanlar çalışınca ödermiş, burs alanlar çalışmıycak sanki. Ya herkese kredi versinler yada burs. alsanaalsanasmile

valla canım öyle bir çarkki anlatsak sayfalar yetmez...özel üniversitede okuyan bi tanıdığımıza karşılıksız burs çıktı , kardeşime kredi çıktı.şimdi soruyorum bu adil mi yani?
zaten baba parası varki özel üni.de okuyor.dalga mı geçiyorlar anlamadım ki?Allah a havale ediyoruz artık.

aynı şey benim başımdada vardı ama çok şükür hallettim.evlenmeden ödeyip bitirdim toptan sağolsun annem yardımcı oldu.borçlu gitme diye.ama ben böle düşünürken evlenince eşimin kredi borcunu ödedik sağolsunlar onun anne ve babası hiç düşünmemişler.hatta bin liralık borcu faiz yüzünden iki bin beş yüz ödedik ve ardından faizlere af geldi güler misin ağlar mısın.

ne mutlu sana seninkini halletmişsiniz.inan bana borçla evlenince öyle yada böyle bir laftan alınıp durursun.ben nişanlı olmama rağmen nişanlım taksitleri sorunca delleniyorum.aslında sen böyle ince düşünerek evlenmişsin eşinin de aynı incelikte davranması gerekirdi.neyse sıkmaya değmez gelmiş geçmiş...

Zorda olsa eşiminki de benimki de geçen ay bitti. anlatamam nasıl bir ferahlık. darısı hepinizin başına aynı zorlukları herkes çekiyor.

ay çok sağol canım amin darısı hepimize inşallah.ben de 3yıllık taksitlere böldürdüm.nerdeyse bir yıl bitmek üzere.daha kosakaca 2yıl var.inşallah atanırım da bu borcu babamın üzerinden alıp ben öderim.Allah hepimiizn yardımcısı olsunmafoldumben

Yprumları okuyunca çok kötü oldum.. Bende bu durumdayım:( Şimdi 1. sınıfım babama almayım dedim zorlanırız kızım sen al ben okulun bitince öderim dedi. Nasıl ödeyecek bilmiyorum. ınşallah mezun olduktan sonra iş bulurum:( Sonuçta ben üniversiteyi bitirdikten sonra kardeşim başlayacak. Hem krediyi ödeyip hemd ekardeşimi okutması mümkün değil.. Kafayı yememek elde değil:( Allah yardımcımız olsun...

aman kızlır yapılandırılmış borçlarınızı 1 gün bile geçirmeyin geçirdiğiniz takdirde yapılandırma bozuluyor.

offf bunu önceden öğrenebilseydik canım ya
eşimin neredeyse 5000 lik borcu var
ekim gibi yapılandırdık ve yarı yarıya düşmüştü
ödemeleri aksattık
bir gün kyk dan bakayım dedim
gerisin geri eski borca dönmüş
tekrar yapılandırma imkanı verilecek mi acaba???

2006 mezunuyum ve daha bu ay kapatabildim kalan borucumu..şimdi de eşimin ödemesine başladık..bir an önce kurtulmak gerek..

Back