öğrenim kredisi borcu:((

ben tüm taksitleri tam ödeyemiyorum. bölük pörçük, elimde ne kadar varsa... bence hiç adil bir ödeme planı değil bu... işi olan var olmayan var, asgari ücret alan var yüksek alan var...herkese dayatmışlar 2 yılı, kafalarına göre oluşturmuşlar ir ödeme planı... mahkemeye mi versek acaba CADIARZU

lanet olsun bu sisteme. bizim evlilik tarihini erteleyen en büyük etken bu.
ekim itibariyle 900 900 900 şekline ödemeye başlayacak sevgilim. gerçekten rezalet... şimdi devlete vereceğimiz parayla bilseydik gider özel üniversitede stressiz okurduk sınavdı bilmemneydi kaygısı yaşamazdık. ne farkı varmış ki özelden? cidden yazıklar olsun...

herkes bilerek imzalamıyor mu sözleşmeyi:bbo:

herkes bilerek imzalamıyor mu sözleşmeyi:bbo:

tabiki herkes bilerek imzalıyor ama öğrenciyken hayatın gerçeklerini tam anlamıyla görmek zor oluyor ve diyorsun ki nede olsa mezun olunca iş bulurum borcumu öderim diye düşünüyorsun.ama mezun olduğunda aslında iş bulmanında hayatında okadar kolay olmadığını anlıyorsun ozamanda iş işten geçmiş oluyor sen zaten krediyi almış ve devlete borçlanmış duruma geliyorsun.
mezun olalı 4 yıl oldu halen iş bulamadım ama taksitlerimi ödemek zorundayım.kimse aldığı parayı ödemiycem demiyor sadece adaletsizce yapılan ödeme planına karşı tepkilerini dile getiriyor.ben dahil.
ha birde şunu yazmak istiyorum.internette okudum yetkilinin biri açıklama yapmış keşke herkes borcunu ödesede kimseye haciz göndermesek diye.ya bende bir sorun var yada bu yetkili kişiler yetkilerinin etkisinde okadar kalmışki saçmalamakta sınır tanımıyorlar. insanların ödeyecek durumu olsa zaten öder dimi kim ister sırtında binlerce lira borçla yaşamayı.canım ülkemizdeki canım yetkililerimiz oturdukları yerden demeçler vermeden önce insanlar bu borçları neden ödemiyor diye durup düşünseler çok iyi olur.

bana kredi çıkmıştı bir kağıt geçti elime işlemler yapılacaklar alınacaklar vs şöyle bir göz attım ve hemenaldığım gibi iade ettim o zamanlar erkek arkadaşımla tanışmıyorduk tabi... 5 sene öncesi... o bunu farkedememiş. bakalım nasıl aşıcaz bu sorunu 900x7 taksit gibi birşeydi sanırım bu sene ekimde başlıyor... yuh be kardeşim!

Kredi işine asla kalkışmam diyordum ve kredi çıktığı halde almadım çok şükür...
En iyisini yaptığımı düşünüyorum...

haklısın...:gitme:

Arkadaşlar benimde var borcum. Kardeşim söyledi geçen. O ödemeye başlamış. Ben 1998 de aldım ve hala ödemedim. Kim bilir ne kadar oldu borcum. Eşimin de varmış ödemediği. Yandık biz yandık...

ya kızlar yardım edın oncekı sayfalarda bırsey sordum neden kımse bana yardım etmıyor yaaaaaa

ailenin sana yük yada fazlalık gözüyle baktığını sanmıyorum sen bursu almasanda onlar ellerinden geldiği kadar sana destek olurlar sanırım.ama dersenki ailemin gönderdiği parayla okumak zor oluyor ve krediyide almak istemiyorsan bir iş bulup çalışabilirsin.bende yüksek lisans yaparken çok boş zamanım oluyordu hatta çalışıp okuyan arkadaşlarımda vardı.sende krediyi ödeme konusunda endişeler yaşıyorsan krediyi almayıp iş bulabilirsin.oda arkadaşım hacettepe fizik okudu mezun oluncada dershanede stajer öğretmen olarak işbulabildi çünkü atanamadı.ama çok az bi maaş alıyor şuan için.sende mezun olduğunda umarım hemen iş bulursun ama bulamama ihtimalini de gözden geçirip ona göre krediye başvur.
ben mezun olalı 4 yıl oldu halen iş bulmadım.umutların yokolsun diye yazmıyorum bunu hayatın bu gerçeğide var gör istiyorum.eşim ödüyor kredimi 3 ayda 800 lira son 3 taksiti kaldı ve biz tıkandık bu ayki taksiti yatıramadık halen.inşallah sen mezun olduğunda hemen iş bulursun.
yalnız şunu söylemek istiyorum gerçekten bu krediye ihtiyacın varsa al.keyfiyetten aman biraz daha rahat yaşayayım diye alıcaksan hiç bulaşma derim zaten yüksek lisans 2 yıl sürüyo hemen geçer sık dişini derim.alıp harcaması çok güzel de geri ödemesi işgenceye dönüşüyor.
çok uzun oldu kusurabakma....

yok ya olur mu ole sey tatlim ewet birazda rahat yasamak adina alacaktim hemde yuk olmamayim diye... o zaman dedigin gibi is bulatim part time falan sonucta gercekten yuksek lisansta bos vaktim olacak eminim cok sagol tatlim ya gozumu actin tesekkur ederim ... umarim seninde borclarin en kisa surede biter ve hayirlisiyla bir is bulursun.. ama hayirsiz is olacaksa hic bulma daha iyi.. ama inaniyorum ki bulacagina... bransin nedir senin tatlim ?

bende yük olmamak ve biraz daha rahat yaşamak için almıştım krediyi ama şuan çok pişmanım inan.çünkü ödeme planı çok ağır işim de yok sağolsun eşim ödemeye çalışıyor.hayat senin her koşulda öderim ödeyemesemde kafama takmam diyorsan canım al krediyi ama benim gibi borcu olupta kafaya takan biriysen pek tavsiye etmiyorum.sanat tarihi okudum 1 yılda yüksek lisansa devam ettim sağlık sorunum yüzünden okulu yarıda bıraktım çok da pişmanım ama o an öyle gerekiyordu.
ayy ne çok şey yazdım kusurabakma neolurakannehir inşallah sende iş bulursun hemen ve emeklerin boşuna çıkmaz...

ya kızlr bana gelen odeme planını ben kaybettım tekrar cıkartabılıyor muyum

.GÖNDERMİŞ OLDUĞUNUZ ÖDEME PLANI ELİME GEÇMEDİ BORÇ VE TAKSİTLERİMİ NEREDEN ÖĞRENECEĞİM?

Borç ve taksitlerinizi Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Öğrenim / Katkı Kredisi Geri Ödeme Bilgileri”nden sorgulamak veya 363 87 70 nolu telefondan Kredi Dairesi Başkanlığı Bilgilendirme Servisini aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.

umarım burdaki bilgiler yardımcı olur canım...

tatlim delimisin ne demek cok sey yazdim ??? tabiki yazacaksin birbirimize yardimci olamayacaksak ne geregi var bu forumlarin??? ewet tatlim sanirim senle ayni mantiktayiz bende borcum oldu mu uyuyamam asla !!! o yuzden artik yazin is falan bulurum ailemdende 350 geliyo onunla gecinirim zaten araliga kadar dewam edecek 200lira ogrenim.yazinda calisirim bis ekilde biriktiririm harcamam hic boylece ogrenim kesilse bile kirami faturalarimi odeyebilirim :)) insallah ama weydencim dua et bana ...senağlamasenağlama

Arkadaşlar benimde var borcum. Kardeşim söyledi geçen. O ödemeye başlamış. Ben 1998 de aldım ve hala ödemedim. Kim bilir ne kadar oldu borcum. Eşimin de varmış ödemediği. Yandık biz yandık...

ben 2000 de almıştım ve zamanında başladık ödemey eşimle ikimiznki karışınca benimki biraz gecikti bi kaç ay onda bile faizleri görünce sinir oluyorum zaten şu anda ödediğim para bile çokkkk falza bi kuruş faiz bile işlese içim yanıyo offffffff bitsede kurtulsam şu anda ayda 800 veriyoruz haziranda bitecek benimki 3 ay geç bitmiş olcak

inşallah canım herşey istediğin gibi olur..bak burda herkes dertli kredi işinden yazılanları dikkate alıp öyle adım at..biz yandık sen yanma bari canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…