öğrenim kredisi borcu:((

ressamderya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
149
0
96
İstanbul
herkese merhaba.
üniversite yıllarında kaşık kaşık verilen örenim kredisini yök şimdi kepçe kepçe istiyor.babam sağolsun ödemeye başladı.nişanlıyım ve bunun da masrafları olmaya başlayınca çok sıkılmaya başladım.babam benim yüzümden bu zorlukları yaşıyor diye. atanamadım da.ruhum daralıyor kaç gündür kabuslarla uyanıyorum.rüyalarımda sürekli birilerini öldürdüğümü görüyorum.uyanıyorum bu kez rüyalrın etkisiyle uyuyamıyorum.çok yorgun bir şekilde güne başlıyorum.iki yıldır sınırda puanlarla atanamıyorum.bunun sıkıntısı bile yeter...(ha bu arada üniversite yıllarında ihtiyacımız vardı diye aldık zaten bu bursu.hemen atanırım borcumuzu öderim diye düşünüyordum.belki niye aldın bu bursu diyecek arkadaşlar olabilir de.nerden bilebilirdim ki okuduğum üniversiteyi bile burnumdan getirecekler) bazen keşke okumasaydım diyorum.belki bu kadar vicdan azabı çekmezdim.senağlama
benim gibi kredi mağduru arkadaşlar var mı sitede? dertleşelim azıcık...

ahhhhh ahhhh arkadaşım o krediyi aldığıma o kadar pişmanım ki
şimdi öde öde bitmiyor
çok şükür benim az kaldı gerçi ama yine de çok zordu
branşın nedir? ben geçen yıl atandım öncesinde de özelde çalışıyordum nispeten daha rahat ödedim ama çalışmadığım zamanlarda sadece eşimin maaşıyla hem kredi ödeyip hem de evin diğer ihtiyaçlarını karşılamak geröekten çok zordu

benimde aralıkta başlıycak ödemeler,rahatsızlığımdan dolayı okula gidemiyorum ve sürekli kalıyorum derslerden devamsızlıktan :gitme: yani daha okul bitmeden ödemeler geldi çattı napıcam bilmiyorum en erken ağustosta mezun olucam 3 ayda nasıl iş bulacam da ödeyecem bilmiyorum artık,ihtiyacı olmayan bisürü insan başbakanlık bursu aldı geri ödemesiz,biz onların yerinede ödiycez işte Allah yardımcımız olsun

arkadaşlar 1 yıl erteletebiliosunuz iş fln dolayısıyla benim ailem ödüyor ama aynı dönem mezun arkadaslarınızla karsılastırın mutlaka mesela sınıf arkadasımla benim aramda 200 lira fark var ödemelerde ve bi açıklamaları yok bu konuya sanırım öğretmensiniz arkadaslar benim kpss den 65 puan alan bir arkadasım şuanda istanbul fatihte öğretmen lmaz:

Konu içerik nedeniyle " Üniversite " Bölümüne taşınmıştır.

Bu konudan muzdarip biri olarak ödeme kolaylığı dilerim hepimize :)

bu ay ikinci taksit bekliyor, hala ödeyemedim. beyaz eşyaya endekslediler bide eskiden 4 yıl alıp 8 yılda ödenirken şimdi 4 yıl aldığınızda 2 yılda ödüyorsunuz, hiç akıl karı değil aslında bursu almak ama, mecburen almıştım ben bursu, ve krediyi, harçlarımız çok yüksekti ingilizce eğitim veren bölümde okuduğum için. 500 tl civarında harç yatırıyoduk. ailem de destek olamadığı için almak zorunda kalmıştım ama şimdi çok sıkıntı yapıyor bana da..

evet benim bildiğim kadaı ilde erteleniyor kredi yurtlara dilekçe ile başvurabiliyosunuz vede yeniden yapılandırma diye bişey var ben taksit yaptırdım ödeyebileceğim fiyata aylık 100 tl ödüyorumm ama çok kötü bi duygu madem devlet yardım ediyo geri almasın bence...

valla bende aldım baakalım ne olacak seneye gelir ödemesi babam atanıp kendin ödersin diyor halbuki ben ona yük olmamak için almıştım ve babamdan 4 sene b oyunca dogru düzgün para bile istemedim ve bu senen atanamazsam en olacak bilmiyorum off off

ben atandım ama,bu halde bile ödemek çok zor hem bnm hem Eşimin borçları hem düğün hem eşya borçları ooooooooooof of bitmiyor onun için sıkma sen canını her şartta ödemek çok zor yani:)ALLAH hepimize kolaylık versin.Amin.

Bu kadar sıkmanıza gerek yok hem hazırlık hem kredi. Bende aynı durumdayım nişanlıyım hemde daha bir kuruş ödemedim geçen eylül ayında başlamam gerekirken araya düğün hazırlıkları girince kaldı faizi pek fazla değil. Birde yeniden yapılandırma olayı var onu araştır istersen.

Benim anlamadığım bir kısma burs bir kısma kredi veriyor.Neymiş efendim burs daha zorda olanlara veriliyormuş, kredi alanlar çalışınca ödermiş, burs alanlar çalışmıycak sanki. Ya herkese kredi versinler yada burs. alsanaalsanasmile

benim 3ayda 800 lira ama aynı sınıftan aynı dönem arkadaslarımın biri 900 biri 700 biri 1000 yani hiçbirimizin aynı deil

bende aynı dertten muzdaribim.2006 da mezun oldum 2008 de ödeme başladı.bende krediyi alırken okul bittiğinde iş bulur öderim umuduyla almıştım ama iş bulamadım ve babam ödeyecekti evlendiğim için sağolsun eşim ödüyor.3 ayda bir 780 tl ödüyorum.ödeme planı insanı çok zorluyor.benim 2taksitim kaldı çok şükür bitirdik sayılır.bu adaletsiz ödeme planına sinir oluyorum hem iş sorununu çözemiyorlar hemde verdikleri parayı zamanı geldiğinde almayı biliyorlar.
ben ödemeyelim demiyorum tabiki aldığımız parayı ödeyelim ama bukadar ağır şekilde ödeme planı çıkarmasınlar en azından taksit sayısını uzatıp 3 ayda bir ödeme yapmak yerine her ay az az ödeme yapmayı mümkün kılsalar.yada mezun olur olmaz herkese iş imkanı sunsalarda insanlar bu şekilde madur olmasa.
ayy ne dertliymişim ama ne yapayım düşündükçe sinirlerim bozuluyor.keşke almasaydım diyorum fakat öğrencilikte bilirsiniz 1 kuruş bile lazım oluyor insana.

aynı şey benim başımdada vardı ama çok şükür hallettim.evlenmeden ödeyip bitirdim toptan sağolsun annem yardımcı oldu.borçlu gitme diye.ama ben böle düşünürken evlenince eşimin kredi borcunu ödedik sağolsunlar onun anne ve babası hiç düşünmemişler.hatta bin liralık borcu faiz yüzünden iki bin beş yüz ödedik ve ardından faizlere af geldi güler misin ağlar mısın.

ya kizlar bende aliyorum bu bursu simdi bide yuksek lisanta iki katina cikkiyor yani 400 lira olacakmis basvurmak istemiyorum ama ailemede yuk olmak istemiyorum.. sizce almali miyim? bana akil verin kimya okuyorum is bulabilirmiyim onuda bilmiyourm nolur kkafa kafaya verelim bana bi cikis yolu gosterin....
:sinifsinif::gitme:eyvahedigeldismile

benimde duruyo hala. 2006 da başladı okul 2008 de bitti. 2010 eylülde başlatmışlar ödeme planını. ayda 381. bide internette yazıyor peşin ödemelerde %20 indirim vcar bizde peşin ödemeye kalktık. 3500 tl nin %20 indirimlisini 3420 olarak söylediler gül gül öldük Allah kahretsin diyesi geliyor bazen insanın ama 80 milyon indirim için peşin ödeyeceğime taksit taksit 10 ayda öderim beklesinler

okul bittikten 2 yıl sonra ödemeler başlıyor...

daha okulu bitirmemişsinizkafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…