- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.508
- 53
- 28
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Aslinda lisansın son 4 5 ayiyla döviz aldım o siralar döviz uçtu 2bin tl etti:) harcarım tabiki hele simdi o kadar cok ihtiyacim vardi kiHer ay yarısına döviz alırım diye planlanıyor ama öyle olmuyor o iş, illa ki harcarsınız tüm parayı çoğumuz da harcarız
Cok ihtiyacin varsa is bulana kadar al is bulunca kapattirabilirsin krediyiKızlar iyi akşamlar aşağı yukarı durumumu biliyorsunuz. (bilmeyenler için maddiyatta sıkıntılıyım) Bana öğrenim kredisi çıktı, 22,560 ₺ imza atmam gerekiyormuş. Aylık 1000lira verilecek. Çok fazla ihtiyacım var ve iş bulamadım. En basit örneği kontakt lensim kalmadı gözlüğüm kırıldı kör kör geziyorumbir yandan master, bir yandan kpss hazırlaniyorum çok fazla şeye ihtiyacım var. Diyorum ki acaba alıp da yarısını döviz, altın gibi şeylere mi yatırayım? Öderken yarısını kapatmış olurum. Yoksa hiç bulaşmayayım mı? Çok kararsız kaldım.
Not:lisanstan da 12bin borcum var
Gözlüğüm kırıldı dışarıda da lens takıyordum. Ama ben lens almayalı yarım sene oldu nerdeyse eski lenslerimi kullanıyordum. Şimdi gozlugum de lensim de yokİhtiyaç var, iş yoksa mecbur alacaksınız. Parayı bir yere bağlamayın bence. Mümkün olduğunca da az harcayın. İş güç bulursanız da üstüne ekleyip ilk borçla birlikte kapatmaya bakın.
Neden lens yerine gözlük almıyorsunuz?
Ben almıştım lisansta. Lazım olduğu zaman kullandım. Kullanmadığım zamanda dolar yaptım bankaya yatırdım. 14 bin olarak ödüyorum. Döviz arttığı için şuan o parayı tek seferde ödeyebilirim ama hazır birikmiş para gibi olduğu için taksitleri kendim ödüyorum o parada kenarda duruyo.Kızlar iyi akşamlar aşağı yukarı durumumu biliyorsunuz. (bilmeyenler için maddiyatta sıkıntılıyım) Bana öğrenim kredisi çıktı, 22,560 ₺ imza atmam gerekiyormuş. Aylık 1000lira verilecek. Çok fazla ihtiyacım var ve iş bulamadım. En basit örneği kontakt lensim kalmadı gözlüğüm kırıldı kör kör geziyorumbir yandan master, bir yandan kpss hazırlaniyorum çok fazla şeye ihtiyacım var. Diyorum ki acaba alıp da yarısını döviz, altın gibi şeylere mi yatırayım? Öderken yarısını kapatmış olurum. Yoksa hiç bulaşmayayım mı? Çok kararsız kaldım.
Yüksek lisanstan bahsediyorumAylık 1000 lira mı? Lisans veya önlisans eğitiminden bahsediyorsaniz aylık 1000 lira değil. Su an 470 lira. Ocaktan itibaren de 500 olacak.
Şimdi borcunuz ne kadar ne durumdasiniz?Lisansta da yüksek lisansta da aldım mecburen. Çok sıkıntıda olunca mecbur kaldım. Henüz ödemeye başlamadım ama almaktan başka çarem yoktu o zaman.
Çok aşırı derecede ihtiyacın varsa alKızlar iyi akşamlar aşağı yukarı durumumu biliyorsunuz. (bilmeyenler için maddiyatta sıkıntılıyım) Bana öğrenim kredisi çıktı, 22,560 ₺ imza atmam gerekiyormuş. Aylık 1000lira verilecek. Çok fazla ihtiyacım var ve iş bulamadım. En basit örneği kontakt lensim kalmadı gözlüğüm kırıldı kör kör geziyorumbir yandan master, bir yandan kpss hazırlaniyorum çok fazla şeye ihtiyacım var. Diyorum ki acaba alıp da yarısını döviz, altın gibi şeylere mi yatırayım? Öderken yarısını kapatmış olurum. Yoksa hiç bulaşmayayım mı? Çok kararsız kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?