Öğrenim Kredisi almalı mıyımm

Her ay yarısına döviz alırım diye planlanıyor ama öyle olmuyor o iş, illa ki harcarsınız tüm parayı çoğumuz da harcarız
Aslinda lisansın son 4 5 ayiyla döviz aldım o siralar döviz uçtu 2bin tl etti:) harcarım tabiki hele simdi o kadar cok ihtiyacim vardi ki

Ne kadar ihtiyacınız olduğunu sorgulayın.
Emin olun 12 binlik senet şu an 17 bin olmuştur. Üstüne 22 binlik senet ileride 30bine hatta daha fazlasına dayanacak (beyaz eşyaya endeksliydi galiba).50 bin borç önünüzde dururken yerinizden kıpırdayamazsınız.
Gerçekten ihtiyaç vardır, geçerli bir mesleğiniz vardır ancak o zaman alınabilir.
İsterseniz imzalayıp iş bulunca iptal ettirebilir aldığınız kadarını ödersiniz. Ama işe girmek için çaba sarfedin.

İhtiyaç var, iş yoksa mecbur alacaksınız. Parayı bir yere bağlamayın bence. Mümkün olduğunca da az harcayın. İş güç bulursanız da üstüne ekleyip ilk borçla birlikte kapatmaya bakın.

Neden lens yerine gözlük almıyorsunuz?

Cok ihtiyacin varsa is bulana kadar al is bulunca kapattirabilirsin krediyi

Gözlüğüm kırıldı dışarıda da lens takıyordum. Ama ben lens almayalı yarım sene oldu nerdeyse eski lenslerimi kullanıyordum. Şimdi gozlugum de lensim de yok

Kredi faizi çok düşükmüş aslında mecbursan almaktan başka yolun yok, ancak bir işe gireyim part time çalışayım hem okuyayım hem de kpss çalışayım diyosan o iş çok zor.iş hayatı çok zor mutlaka ya okulu ya kpss yi aksatırsın.Ben olsam krediyi alır bir kısmını dolara veya altına yatırırdım mesela aylık 500-400 gibi ve derslerime çalışır kpss ye çalısır hayallerimi gerçekleştirmek için uğraşırdım.

faizi düşükte olsa ilerde ödemesi zor.aldım ama pişman olmuştum.ki sizin de 35-40 bin olacak .tercih sizinn

Ben almıştım lisansta. Lazım olduğu zaman kullandım. Kullanmadığım zamanda dolar yaptım bankaya yatırdım. 14 bin olarak ödüyorum. Döviz arttığı için şuan o parayı tek seferde ödeyebilirim ama hazır birikmiş para gibi olduğu için taksitleri kendim ödüyorum o parada kenarda duruyo.

Bence al öğrenci olduğum nasıl belli ama benim de hiçbir yerden bursum yok hem de olması gereken kişilerden biriyim. Çok zor burs olmadan.ne kadar yaşıycaz belli değil o yüzden şu yıllarda bari sürünmek istemezdim çok zor parasızlık

Aylık 1000 lira mı? Lisans veya önlisans eğitiminden bahsediyorsaniz aylık 1000 lira değil. Su an 470 lira. Ocaktan itibaren de 500 olacak.

Lisansta da yüksek lisansta da aldım mecburen. Çok sıkıntıda olunca mecbur kaldım. Henüz ödemeye başlamadım ama almaktan başka çarem yoktu o zaman.

Yarısını yatırım yapmayı düşünüyorsunuz demek ki o kadar yüksek meblağa ihtiyacınız yok. Onun yerine ihtiyacınızı kapatacak kadar kredi çekebilirsiniz belki veya kredi kartından harcayıp zamanla kapatmaya çalışabilirsiniz. Oturun hesap yapın derim ben. öğrenim kredisini alırsanız bittiğinde yatırımdan ne kadar kazancınız olacak toplamda ne kadar borçlu çıkacaksınız ya da onun yerine ihtiyacınız oldukça kredi çekerseniz ne kadar borçlu çıkacaksınız bir karşılaştırın

Çok aşırı derecede ihtiyacın varsa al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…