• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencisinin dilini kesti

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.806
55.289
1.123
[h=2]Kırıkkale'de, İngilizce öğretmeni Nihan Ateş Çelik, eline aldığı makasla öğrencisinin dilini kesti. Öğrencinin ailesi tarafından dava açılan Çelik için, "kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis istendi.[/h]Kırıkkale'de, İngilizce öğretmeni N.A. Ç.'nin eline aldığı makasla öğrencisinin dilini kestiği, Kırıkkale Adliyesi'nde görülen davada ortaya çıktı.
Sabah gazetesinde yer alan habere göre Kırıkkale Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde geçen yıl 19 Ekim'de yaşanan olayla ilgili olarak babanın suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcısı iddianname düzenledi ve bu iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Kırıkkale 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen davanda, olayın faaili öğretmen suçlamaları kabul etti.
Adli tıp tarafından yapılan incelemede, öğrencinin dilinde 2 santimetrelik kesik olduğu tespit edilmişti.
Kırıkkale 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen davanın hâkimi, 'kasten yaralama' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenen sanık öğretmen Nihan Ateş Çelik'in hapis cezası istenen süre içinde devlet memuriyeti ile vatandaşlıktan doğan tüm haklarının askıya alınması da isteniyor.
BABAYA UKALALIK: BURADA SENİN GİBİLERİ EĞİTİYORUM
Duruşma çıkışı adliye önünde karşılaşan baba Oğuz S, öğretmene dönerek, "Oğluma yaptığının bedelini ödeyeceksin. Sonuna kadar hakkımı hukuki yollardan arayacağım" dedi. Öğretmen Çelik'in buna karşılık "Burada senin gibileri eğitiyorum" demesi tepki çekti.

haber7

Ya dünyada ne sadistler var, biz çocuklarımızı öğretmenlere emanet ediyoruz, bazı günler bizden çok öğretmenlerini görüyorlar, sonra hocanın yaptığı işe bak.Yani ben de eğitimci bir aileden geliyorum, eski öğretmenlerimiz de derdi kesinlikle şiddete başvurmamak lazım diye ki bunu diyen kişi 40 yıllık eğitimci, haberdeki öğretmen de hala kendisini savunuyor, eğitimden bahsediyor.Hani derler çocuklarımız bizim geleceğimiz diye, belki size çok klişeleşmiş gibi gelecek ama aslında çok doğru bir söz, biz onlara emanet ediyoruz geleceği ama onların böyle şiddet dolu ortamlarda değil tamamen özgür düşünebildikleri, kendilerini geliştirebildikleri ortamlarda ders görmeleri gerekiyor.Şimdi bu çocuk ilerde şiddet eğilimi içerisinde olucak bu kaçınılmaz, görevini kötüye kullanan bu kişinin derhal görevden uzaklaştırılması gerekir.Aksi takdirde başka çocuklar da zarar görebilir.

ne cani insanlar var. bide öğretmen olacak:20::20::47:

ayrıca dün haberlerde izledim bunu bu adam sanırım şuan hala öğretmenliğe devam ediyor. aldığı ceza sadece kınama cezası. 1 yıl hapisi ben duymadım. ki 1 yıl olsa bile az bnce :47::47::47:

Son düzenleme:
niye yapmıs :26: bunun niyeside olmaz ya lise ogrencisi bide karsı koyamamısmı acaba :26:

Öğretmen başka bir öğrencinin saçını kesecekmiş
O sırada diğer bir öğrenci çok konuşuyormuş
Öğretmen arkadaşının saçını keseceğime senin dilini keserim demiş
Öğrencinin yanına yaklaşmış çıkar dilini demiş
Oda keseceğine ihtimal vermediği için dilini çıkarmış ve öğretmende kesmiş.

baska bir sitede de dil kesme yok sakalasırken olmus olay diye yazıyor :31:

Eğer dediğiniz gibi bu olay ; bir şakanın sonucunda gerçekleştiyse neden öğretmen ''kasten yaralama'' yla suçlanıyor ? Ve ayrıca durumu buralara nasıl geldiğini gerçekten merak ettim.Bu olayın öncesinde ders esnasında bir tartışma mı olmuş ?

Öncesinde sözlü bir atışma olduğunu varsayarsak,hocanın yaptığı davranış yine doğru değil

Yazık olmuş çocuğa
:ssz:

Öğretmen başka bir öğrencinin saçını kesecekmiş
O sırada diğer bir öğrenci çok konuşuyormuş
Öğretmen arkadaşının saçını keseceğime senin dilini keserim demiş
Öğrencinin yanına yaklaşmış çıkar dilini demiş
Oda keseceğine ihtimal vermediği için dilini çıkarmış ve öğretmende kesmiş.

Yuh! :53:

yuh yaa sok oldum:53::53:

Mesleğe devam etmemesi gerekır ama ılla baska cocuklara da mı zarar vermesını beklıyor devlet :20:
Ne günlere kaldık ya pes dıyorum pesss:19:

Yuh!!:53::53:
Üstelikte bayan öğretmen.
Diyecek hiç bir şey bulamıyorum pess doğrusu.
Cezası çok çok az muhtemelen açığa alınmıştır.
Kesinlikle daha fazla hapis cezası verilmeli 4 aydan 1 yıla kadar meselesi kesin para cezasına döner.:19:

Biraz araştırdıktan sonra şöyle bir haber gördüm
---------------------------------------------
72659.jpg

Öğrencisinin dilini kesti iddialarına açıklama
02 Kasım 2012 / 21:00
Kırıkkale'de, İngilizce öğretmeni N.A.Ç.'nin eline aldığı makasla öğrencisinin dilini kestiği iddialarına İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur'dan açıklama geldi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Kırıkkale'nin böyle bir olayla gündeme gelmesine üzüldüğünü belirterek, "Bir yıl önce yaşanan olayın, bir yıl sonra dillendirilmesine üzüldük. Olay geçen yıl 19 Ekim'de yaşandı.

Olayla ilgili olarak öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Daha sonra bakanlığa intikal ettiği için olayı bakanlık müfettişlerimizde inceliyor. Adı geçen öğretmenimize kınama cezası verildi. Soruşturmanın eksik yapılmasından dolayı okul müdürü de aynı şekilde bir ceza aldı. Tabi olay kabul edilir bir olay olmadığı için savcılık boyutu da mevcut. Şuan da veli ile öğretmen arasında mahkeme devam ediyor. Durum budur. İnşallah böyle bir olay daha gündeme gelmez." dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Okur'a iddiaya göre öğrencinin dilinde 2 cm'lik kesik olup olmadığı da soruldu. Okur, "Okul idaresi ile tekrar görüştüm, kesinlikle 2 cm değil. Olay, sadece öğretmen ile öğrenciler arasındaki samimiyet ve şakalaşma içerisindeki diyalogun gereksiz yere büyümesinden kaynaklanıyor. Makası diline değdiriyor ama takdir ederseniz ki 2 cm'lik bir kesik ameliyatlık bir durumdur. Tabi bu durumun savcılık boyutu devam ettiği için öğrencinin rapor alıp almadığını bilmiyorum. Bizim bildiğimiz, idareden ve öğretmenlerden aldığımız bilgiye göre kesinlikle 2 cm'lik bir kesiğin olmadığı. Bu olay yeni değil. Kabul edilebilir bir olay da değil. Ancak bu hafta içerisinde süren mahkeme sonrasında öğrenci velisi ile öğretmen arasındaki polemikten dolayı tekrar bu olay basına yansıyor." diye konuştu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir yıl önce diyor ama çocuğun fotografı var anlamadım ben bir türlü bu işi.:44:

Son düzenleme:
Ha bir yıl önce ha bugün.

Ha bile bile yapılmış ha şakalaşırken..

Bahsedilen olayın öznesi öğretmen!

Psikolojik olarak deformansyona uğramış kişiler öğretmen olmamalı ya da süratle görevden alınmalı.

Zaten sorunlu bir nesil yetişiyor birde psikopat öğretmenlerin önderliğinde yeni polat alemdarlar çoğalmasın memlekette.

Back