• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğluşumun gazı cok var napabilirimmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
sımdıde pazartesı gunu ogluma 2. ay asısını yapacaklar 3 tane bırden nasıl kaldıracak bebesım onu bılmıyorum cok ates yapıyomus 2 gun sızınkılerede yapmısmıydı karma ası

Ah su gazdan benim cektigim kadar kimse cekmemistir.. neredeyse hersey gaz yapiyordu ve ben 4 ay cektim.. yediklerin cok önemli: Baklagiller, bulgur, sogan, Sarmisak, Süt, Mantar, misir, Kuru yemisler, hatta, doktorumun söyledigine göre domates bile gaz yaparmis... Asitli icecekler, Brokoli, lahana, Brüksel lahanasi kesinlikle asiri derecede gaz yapar..SAP ilk zamanlarda yardimci olur fakat zamanla etkisi kalmiyor gibime geldi.. ütü sicagi aslinda iyi fikir ama Türkiyede varmi bilemiycem fakat kiraz cekirdekleri ile yapilmis minderler var isitip üstüne koyuyorsun cok iyi gelir... karin masajini mutlaka yap..ve biraz bastirarak yap korkma bisey olmaz..ve Fazlalikla, Rezene cayi ve Melisa cayi ic.. hatta Bebekler icin olan rezene cayida var onada icirebilirsin Sekersiz olsun

zinco herhalde başka ilaçlardan bahsediyoruz.şimdi çocukların ilaçlarına tekrar baktım,vitamin.demek ki onun bitkisel olanı da var.benim kızların bıngıldağı geç kapanmıştı.doktora söylemiştim onu vermişti.alırken diğer arkadaşlarda dikkat etsinler.hangisi lazımsa onu alsınlar.karışıklık olmasın.

karma aşı benim çocuklarımda da ateş yaptı.oğlum da bilmiyordumhep sağlık oçağında vurdurdum.onların özel olanları varmış,kızlarda öğrendim.kızlara özel vurdurdum ateş yapmadı.hemde bir arada üç kerede değil bir kerede vuruluyor.

kimyonu kaynatıp,,tülbentten gecırin..ve bunu çay kaşıgı ile bebişinize içirin..ayrıca sizde için..süte gec er ve bebişe çok faydası olur,,gazsancısını,karın agrısını kesiyor kimyon.....aşı vurulduktan hemen sonra 1çay kaşıgı calpol ,ateş düşürücü vermemı önermişti doktorum.çok faydasını görmüştüm...gecmiş olsun...

Birde bebeği emzirirken yatay değilde bebeği dik bir pozisyonda emzirmeliymişim,doktorum öyle söyledi,böylece hava yutması ve içitiği sütün kulağına burnuna kaçmaması sağlanırmış.Tabi gaz olasılığıda en aza inermiş

kızlar tesekkur ederım ogleden sonra asıya gıdıyorum napıcam ya kafayı yemek uzereyım oglumun aglamasına dayanamıyorum

Benim oglumda cok gazlıydı su an 5.5aylık ve hala gazi var eskisi gibi olmasada..Sutum olmadigi icin 2ay emebildi ve mamaya basladik ve daha cok gazi oluyordu.Ben zinco,nurse harveys,sab ve annemle babamin iddasina gore plegisil die bi damla..plegisil hem hıckırıga iyi geliyorr hemde gaz cıkariyormus onlar bizde bunu kullanmislar(en fazla 8 damla verdim) .Birde bebek beslendikten sonra kesinlikle 20 dakka dik pozisyonda tıpıslanıcak sabir gerekio gecenin bi vakti zor oluyor ama 10dk sonra gark die bi ses hem sizi hemde bebeginizi rahatlatio :)4aydan sonra gaz gecicek diyorlar guluyorum cunku bu aylardan sonara kati gidalara geciliyor cocuk alistigi besinden farkli besinlere geciyor eee buda esittir gaz .Bence cocuk 1yasına kadar anca gazdan kurtulur heralde die dusunuorum..O gunler cok kotuydu ya hatirladikca ikinci cocuga cesaret edemio insan..Hepinize kolaygelsin :çiçek:

canım zaten emzırdıkten sonra gazını muhakkak cıkartıyorum oyle yatırmıyorum

benim cevabım çok geç kaldı ama yine de yazayım benim kızım çooook gazlıylı dört ay boyunca bezinde kakasını da göremedik hep kulak temizleme pamuğunu zeytinyağına batırıp makatını uyararak yaptırdık zaten hastanede de dereceyi vazelinleyip uyarmış ve öyle yaptırmışlardı işte bu gaz sancımız başlayınca -tabi göbek kordonu düştükten sonra- soğanı rendeleyip suyunu sıkıyorduk bu suyu unun kepeğiyle hamur haline getiriyorduk yumuşak bir bezin arasına sarıp bebişimin göbeğinin altına gelecek şekilde koyup bağlıyorduk ortalık soğan kokuyordu ama sancı şıp diye kesiliyordu

arkdşım ben kızıma sab (simplex] diye gaz ilacı kullandım çok memnun kaldım ilk aylarda 4 damla veriyorsun bebeği bayağı rahatllatıyor sende kullan memnun kalacaksın gçmiş olsun.

karnın çevresine saat yönünün tersine elinin ayasıyla masaj yap.karnın altına ısıtılmış havlu koy karın üstü yarırıcaksın ama yanında ol Allah korusun reflekslerini ayarlayamadıkları için henüz ter sbişey olmasın.
kucakta dik tutup pış pış bi de:)
bu gazı ve kaka yapamayı çok çektik en gözde yöntemler bunlar:)

Back