Doğuma Hazırlık Oğluşuma islami isim arıyorum teyzelerii.....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

CLeOpaTRa

Mina ile Yasir'in Annesi
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
6.908
34
35
kızlar oğlum olucak ama daha ismine karar veremedik eşimle..
huzeyfe
esedullah
zeyd
ammar musab
vs....
qibi değişik isimler arıyoruzz .. bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim sizde bildiğiniz bebeğime koyabileceğim sahabe ismi söyler misiniz..? şimdiden teşekkürler..a.s.

bu isimler çok zor türkiyede yaşayan bir çocuk için.arabistanda degiliz..
talha
taha
bera
eymen
eyüp
sahabeden diye düşünürseniz..

bu isimler çok zor türkiyede yaşayan bir çocuk için.arabistanda degiliz..
talha
taha
bera
eymen
eyüp
sahabeden diye düşünürseniz..

bu söylediğiniz isimler çok bilindik ve etrafımızda çok sıkca duyduğumuz isimler
ama benim örnek verdiğim isimler duyulmamış isimler bu isimleri
koymak için arabistanda olmak qerekmiyor diye düşünüyorum sonuçta sizin
bu söylediklerinizde arap asıllı isimler kaydirigubbakcemile3

bu söylediğiniz isimler çok bilindik ve etrafımızda çok sıkca duyduğumuz isimler
ama benim örnek verdiğim isimler duyulmamış isimler bu isimleri
koymak için arabistanda olmak qerekmiyor diye düşünüyorum sonuçta sizin
bu söylediklerinizde arap asıllı isimler kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile5

sahabe isimlerinden Enes;

Peygamberimiz'den en çok hadis aktaran sahabelerdendir..
Ve bence hem söyleniş olarak kolay hem de anlaşılır.. sanırım bir önceki arkadaş da başka dilde bilinmedik isimlerin kullanım zorluğu olabileceğinden öyle söylemiş.. Düşündüğünüz isimler dilimize uzak olduğu için çocuğunuza ileride zorluk çıkarabilir, yine de siz bilirsiniz elbette.

ayrıca islami anlamı olan isimlerden:

Aziz (muhterem, ermiş, Allah'ın izzetli kıldığı, mü'min)
Furkan (hakkı, batıldan, doğruyu yanlıştan ayırma, tefrik)
Tarık (hem sure adı, hem de bir islam komutanının adı)

hem islami, hem anlaşılır hem güzel isimlerdir bence.. Umarım bir fikir verebilmişimdir

Anlamlarının güzel olmasının yanında söylenmesi kolay isim verilmesini öneririm.
Taha ve Talha için sizinle aynı görüşte değilim arkadaşlar.

çift isim düşünürsen eyub ensar güzel bi ikili olur sanki...

evet aslında ben çift isimden yanayım ama eşim bu konuda biraz kararsız =)
ensar sina
yada
ensar yasir de olabilir opuyorumnanaktan

arkadaşım arap kökenli olmasın demedim.sadece zor isimler dedim huzeyfe turkiyede kaç çocukta var ileriki hayatını da düşünün..onun yerine bilinen guzel isimleri verin illa sahabeden istiyorsanız dedim..
dini konularda da son derece bilgim var..hangi ismin hangi kökene ait olduguna dair gibi...

ensar da pek degişikmiş ayrıca:)))benim önerdigim isimleri herkeste var demişsinizde dikkatimi çekti ensarı hiç dıuymadım ben:))
islam tarihinde ensar muhacir okumadık biz ya....

canım benim oğluşum olursa furkan enes yada furkan eymen koymayı düşünüyoru.furkan kuranda sure.enes ve eymen de sahabi isimleri.birakaç hafta sonra cinsiyetini öğrenicem inşallah.çok merak ediyorum bakalım hayırlısı yeterki sağlıklı olsun farketmez

evet ensar bizimde çevremizde hiç yok.. sina da ilqinç qeldi bana .. hem anlamlarıda çok ağır değil çocuk taşıyabilir diye düşünüyorum

canım benim oğluşum olursa furkan enes yada furkan eymen koymayı düşünüyoru.furkan kuranda sure.enes ve eymen de sahabi isimleri.birakaç hafta sonra cinsiyetini öğrenicem inşallah.çok merak ediyorum bakalım hayırlısı yeterki sağlıklı olsun farketmez

ya bizim çevremiz o kadar qeniş ki bu isimlerin hepsi etrafımızda var maleseff:umursamaz:

araştırdım canım ensar ismini eşimde bende beğendik ben sina ismini çok seviyorum o yüzden belki ensar sina koyabiliriz opuyorumnanaktan

X