• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğluşuma ek gıda önerileriniz lütfenn

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ankara36

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
73
0
86
Ankara
mrb hanımlar oğlum 5ay 10 günlük ek gıdalar ufak ufak başlıyorum inek sütü larjisi olduğu için yoğurt veremiyorum meyve pürelerinden başladım 1haftadır gnlük meyve püresi veriyou bide papates ve havucu haşlayıp püre yaptım onuda yedi şimdi menüsünü zenginleştirmek istiyorum sebze çorbası yapayım diyorum ama gün içinde hangi zamanlarda nasıl vermeliyim bunları yani hergün birinimi vermeliyim yoksa meyve püresi ve çorbayı aynı gün vermelimiyim bua rada sadece anne sütü alıyor kilosuda iyi 10 gün önce boyu 69 cm kilosuda 8,200 kg di fikirlerinizi bekliyorum

mrb hanımlar oğlum 5ay 10 günlük ek gıdalar ufak ufak başlıyorum inek sütü larjisi olduğu için yoğurt veremiyorum meyve pürelerinden başladım 1haftadır gnlük meyve püresi veriyou bide papates ve havucu haşlayıp püre yaptım onuda yedi şimdi menüsünü zenginleştirmek istiyorum sebze çorbası yapayım diyorum ama gün içinde hangi zamanlarda nasıl vermeliyim bunları yani hergün birinimi vermeliyim yoksa meyve püresi ve çorbayı aynı gün vermelimiyim bua rada sadece anne sütü alıyor kilosuda iyi 10 gün önce boyu 69 cm kilosuda 8,200 kg di fikirlerinizi bekliyorum

mrb benim oğluşumda 5,5 aylık ben günlük sütten yoğurt yapıyorum benim doktorum bana bebek beslenmesi hakkında kitap verdi ondaki saatler 13,00 sebze püresi ve yoğurt ama ilk olark çorbasında başlanacak 17,00 meyve püresi 21,00 muhallebi

KEÇİ SÜTÜNÜNDE ALERJİ YAPMA RİSKİ YÜKSEKMİŞ doktorumuz onuda yasakladı 1yaşına kadar süt ve süt ürünleri malesef yiyemicek anne sütü aldığı için ben kalsiyum ilacı kullanıyorum muhallebi falanda su ile yapıcakmışım cevaplarınız için teşekkür ederim

canım bende bugun başladım.ilk olarak seftali püresi-suyu verdim.çok sevdi ama ben 2 tatlı kaşığı verdim.fazlasını vermedim.yarın yine vericem akşamada kavanoz mamasından biraz vericem.bebelacın pirinçli sebze püresini aldım.havuç karnabahar pataes ve pirinç var içinde.sizin aranızda bu kavanoz mamalarından kullanan varmı???

canım bende bugun başladım.ilk olarak seftali püresi-suyu verdim.çok sevdi ama ben 2 tatlı kaşığı verdim.fazlasını vermedim.yarın yine vericem akşamada kavanoz mamasından biraz vericem.bebelacın pirinçli sebze püresini aldım.havuç karnabahar pataes ve pirinç var içinde.sizin aranızda bu kavanoz mamalarından kullanan varmı???

bence kendin evde yap canım sebze pürelerini.ben hiç hazır bişi vermedim.ne meyve püreleri ne kaşık mamamları ne sebze püreleri.hep kendim yaptım.bir yere gezmeye bile gidicek olsam evde hazırlar yanıma alırdım.bence sende dene.
patates ve havuç ana malzemen olsun.birgün bunların yanına brokli kat,bir gün karnıbahar,bir gün ıspanak,birgün bulgur,pirinç.....her gün haşla yedir.robottan geçirme çatalla ez ki pütürlü gıdlara alışsın.kolay gelsin canım

benim kizimda da var inek sutu alerjisi bende dusunup duruyorum ne yedirsem diye..bir kac oneri verebilirim..inek sutu alerjisi olan bebeklere ozel devam sutleri var onlardan kullaniyorum kahvaltisini onunla hazirliyorum arada corbalarina katiyorum.. bebekler icin olan pirinc unlari var mulipa yada bebelacta vardir sanirim onunla ve devam sutunu karistirarak muhallebi yapiyorum icine biraz muz,seftali,armut,elma katip blendirdan geciriyorum cok severek yiyor tabi benim kizim 11 aylik olmak uzere biraz agirdan al derim kilosu gayet iyi bebeginin

nilim bu özel mama dediğinşu nocitch mamaydı sanırım adı omu ben mama vermek istemiyorum açkçası doktor muhallebi yapabilisin dedi şu pirinç unlarının sütsüz olanlarından al suyla yap dedei içine meyve katabilirsin deedi öyle yapmayı düşünüyorum sebze çorbaların abaşladım zaten gündüzleri patates havuç ana malzemeem içine kabak pirinç irmik falan katıyorum hergün severekte yiyor herkese cevapları için teşekkürler sizce kahvaltıya nezamn başlamalıyım ve kahvaltı olarak neler veriyorsunuz

nilim bu özel mama dediğinşu nocitch mamaydı sanırım adı omu ben mama vermek istemiyorum açkçası doktor muhallebi yapabilisin dedi şu pirinç unlarının sütsüz olanlarından al suyla yap dedei içine meyve katabilirsin deedi öyle yapmayı düşünüyorum sebze çorbaların abaşladım zaten gündüzleri patates havuç ana malzemeem içine kabak pirinç irmik falan katıyorum hergün severekte yiyor herkese cevapları için teşekkürler sizce kahvaltıya nezamn başlamalıyım ve kahvaltı olarak neler veriyorsunuz

bizim burada daha farkli mama var canim nutricia nutrilon pepti onu veriyorum ..suyla yapilan pirinc unu kof sismanlik yapiyor diye biliyorum senin bebeginin kilosu gayet iyi muhallebi vermene gerek yok bence meyve yedir onun yerine..kahvalti olarak hazir mama kullaniyorum ben malesef peynir,ceviz,tereyagi,yumurta alerjimizde var

Back