Bebek Beslenmesi oğluşum ne yesin teyzeleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

brcsrkn

annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
847
7
96
kızlar oğluşum 6.ayını bitirdi ama kabızlık sorunu var bu nedenle patates elma muz pirinç yiyemiyor daha mevsimi değil oyüzden kayısı falan vermiyorum hazır kavanoz mamaları içime sinmiyor bende kuru kayısıyı haşlasam blendrdan geçirip versem olurmu birde kuru üzüm verebilirmiyim sebzelerden de sadece havuç ve kabak veriyorum başka ne vermeliyim

kuru üzümü kaynatıp suyunu içir canım kabızlığına iyi gelir bebişinin

suyu ihmal etme canım,kuru kayısı veya kuru incir verebilirsin,sebze meyve ağırlıklı besle

Daha öncede yazmıştım ben iki günde bir , bir gün önceden suda beklemiş kayısı kuru üzüm yaban mersini kaynatıp blendırlayıp yulaf unuyla pişiriyorum kabızlığa iyi geliyor .Ayrıca muzunu elmasını da yediriyorum .....................

kan damlasına başladıgımızda ömerinde kabızlık sorunu olmuştu daha 4 aylıktı doktoru kuru kayısıyı ( tazesi yoktu o zamanlar ) rendele yada incecik doğra kaynat hem pütürlü hem suyundan yedir demişti oğlumun ilk yediği şey kayısı olmuştu çokda faydasını gördük üzüm hakında bilgim yok birde artık kahvaltılara başlarsın belkide başladın bilmiyorum ben her sabah kahvaltısına kayısı da koyuyorum bizim aldıgımız kayısılar kuru ama yumuşacık incecik incecik doğruyorum kahvaltısına karıştırıyorum bazende çay yerine kayısıyı yine doğrayıp kaynatıyorum onun içinde hazırlıyorum birde ceviz veriyorum hem besliyo hemde kabızlığada iyi geliyo

sebzeye gelince pırasa bulursan mutlaka her çorbasına koy pırasa ıspanak kabak havuç irmik çok mercimekte koyabilirsin aşırı gaz sorunu yoksa tabi ve buz poşetleri var ben kemikli et kaynatıp suyunu bu poşetlere boşalttım dondurdum ve her sebze çorbasına mutlaka 3 tane koyuyorum yavaş yavaş herşeyden yemeye başlıyolar
zaten bebeğin sana yol göstericektir ağzılarının tadını iyi biliyolar

kızlar teşekkürler önerilerinz için
sezencim başladım kahvaltısına çaylamı başladın normal çay veriyormusun ben sütü suyla karıştırp kaynatıp bisküvisini doğruyorum bi kaşıkta pekmez kan damlası vermiyorum çok kusturdu efeyi dr uda 1 aşında kan testi yaptırırız ozaman gerekirse başlarsın demişti geçenlerde hastalndı efe ozaman kan sayımıda normal çıktı pekmez ve d vitamini kan yaparmış zaten
pırasa kalmadı havuç ve kabak veriyorum kayısıyı yemedi ama kaynatıp suyuna kahvaltı hazırlamayı düşünüyorum en azından tanesini yemesede kaynatıcağım için suyuda işe yarar her halde irmiği herşeyine koyuyorum valla irmiiksiz yediği tek şey yoğurt :)

normal çay hiç vermedim uzuuuuuuuuuuun bi sürede vermeyi düşünmüyorum zaten kansızlıa neden oluyo siyah çay ben ıhlamur çayıyla başladım bazende papatya çayına hazırlıyodum kahvaltısını ama pek sevmedi işte şimdide kompostonun içine hazırlıyorum gerçi artık bizim gibi yiyo çayıda tek olarak veriyorum kayısı kompostosunu blenderdean geçir içine kahvaltısını hazırla tanesinide yemiş olur çorbalarına prinçte vereblirsin hep irmiğe yüklenme bence

bide pekmezle kalsiyumlu ürünleri karıştırma canım demir bağlıyo kalsiyum malum pekmezdeki demiri alamaz ben emzirdikten 2 saat sonra filan kahvaltısını yaptırıyorum kahvaltıdada en az 1 tatlı kaşığı pekmez veriyorum birde ben elma püresinin içine hep pekmez koyardım emilimi hızlanırmış daha çok emilim olurmuş kan damlasınıda meyve suyula önerirler zaten

sezencim sağol bilgiler için bende siyah çay hiç vermedim pekmezide ya sadece veriyorum yada kahvaltısında veriyorum pirinç çok veremedim kabız oluyo die ama kayısı yiyince coşuyo zaten
kayısı verecepim gün pirinçte yediririm artık deneye deneye öğrenice< emzirirken rahattı ama oğlum beni iatemi artık öööğğğ yapıo emmiyor ona artık püre yemek vs şeyler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…