• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun velayeti

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.387
15.840
298
Merhabalar arkadaşlar,bir ay önce çekişmeli boşanma davası açtım.Oglumuz 2.5 yaşında bile değil,geçici velayeti bana verildi,500 TL de nafaka bağlandı.Babasi da cevap dilekçesinde hem nafakayi ödeyemeyecegini ileri sürüp kaldırılmasını talep etti hem de velayeti istedi.Bugun sosyal hizmet uzmanı ile görüşme yaptık.Sorular sordu cevapladım,yazdı.Rapor hazırlayıp mahkemeye sunacak.Babasina verilse sizce bakabilir mi dedi,iyi baba mıdır ? Sevgi gosterir oynar fakat temel ihtiyaçlarını görme konusunda eksik kalır ve güvenliğini sağlayamaz dedim.Mesela ağzında çerez varken çocuğu güldürüyor çocuk yere yatıp kahkaha atıyor o da buna gülüyor, birkaç kez boğulma tehlikesi geçirdi.Cocuk ona gittiğinde aklım kalıyor dedim.Aynen de öyle.Bu arada çocuğun bensiz uyumadigini söyledim.Bir gün deneme yaptık uyumadı bununla ilgili mesajlarimiz da var çıktısını aldım fakar dosyada olmayan şeye bakamıyorum dedi,olsun mahkemeye sunarız.
İnsan ister istemez geriliyor.
Sizce sonuç ne olur ?

Son düzenleme:
O cocugun temel ihtiyaclari 500 tl den cok. O bakamaz. Bakmasi icin bakici tutmak zorunda. Anlasilan 500 tl vermemek icin velayeti istiyor. 500 tl vermeyen bakici hic tutmaz. Muhtemelen annesine falan baktirir. Ancak o yastaki cocugun velayetini babaya vermezler kolay kolay. Ya sizin akil sagliginizin yerinde olmamasi lazim almasi icin ya da kendi rizanizla velayeti babaya vermeniz. Sosyal hizmetlerden gelenler usulleri yerine getiriyor. Bu cocugun velayetinin babaya verilecegi anlamina gelmez. Babanin velayeti almasi biraz zor. Hakimler o yastaki cocugun anne sefkatine ihtiyac duydugunu biliyor.

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar,bir ay önce çekişmeli boşanma davası açtım.Oglumuz 2.5 yaşında bile değil,geçici velayeti bana verildi,500 TL de nafaka bağlandı.Babasi da cevap dilekçesinde hem nafakayi ödeyemeyecegini ileri sürüp kaldırılmasını talep etti hem de velayeti istedi.Bugun sosyal hizmet uzmanı ile görüşme yaptık.Sorular sordu cevapladım,yazdı.Rapor hazırlayıp mahkemeye sunacak.Babasina verilse sizce bakabilir mi dedi,iyi baba mıdır ? Sevgi gosterir oynar fakat temel ihtiyaçlarını görme konusunda eksik kalır ve güvenliğini sağlayamaz dedim.Mesela ağzında çerez varken çocuğu güldürüyor çocuk yere yatıp kahkaha atıyor o da buna gülüyor, birkaç kez boğulma tehlikesi geçirdi.Cocuk ona gittiğinde aklım kalıyor dedim.Aynen de öyle.Bu arada çocuğun bensiz uyumadigini söyledim.Bir gün deneme yaptık uyumadı bununla ilgili mesajlarimiz da var çıktısını aldım fakar dosyada olmayan şeye bakamıyorum dedi,olsun mahkemeye sunarız.
Sizce sonuç ne olur ?
Bilir kişi herşeyi teyit etmek zorunda. Ve çocuğun hayatını tehlike oluşturacak durum yoksa anneden ayrılması için rapor hazırlamazlar genelde. Babaya da bilir kişi gidecektir. Oda olumlu rapor hazırlayabilir ya da hazırlamaz. Mahkemede ikinizinde raporu olumlu ise kanaati hakim verecektir. Ve genelde anneye verir hakim. ( sizi tenzih ederek söylüyorum şimdi söyleyeceğimi. Gerekli araştırmalardan sonra Hayat kadınlarına bile velayet verilebiliyor bunun mantığı da şudur: annelik güdüsünden ötürü kendi hayatına cocuğunu dahil etmez düşüncesidir.)

Sizce sonuç ne olur ?
O yaş çocuk annenindir rahat ol

Kızlar bede bir şey sormak istiyorum.daha 1 aylık bebeğim var. Boşanıyor uz. Ne sıklıkla görüş veriyorlar bu kadar küçük çocukta?
Alıp götürmesine izin verirler mi sonuçta daha süt çocuğu yavrum.

Çocuğun çok küçük bir kere, afedersin bi tarafını yırtsa alamaz, paşa paşa nafakayı verecek, tek derdi seni yıldırıp beş kuruş vermeden boşanmak; şu saatten sonra asla ona gelmeyeceğini biliyor senden umudu yok, bu bir. Dedim ya, çocuk umrunda değil, yeter ki cebinden 5 kuruş çıkmasın bu iki. Şu kendine faydası olmayan sümsükten amma da çok korkuyorsun bu üç.

Kızlar bede bir şey sormak istiyorum.daha 1 aylık bebeğim var. Boşanıyor uz. Ne sıklıkla görüş veriyorlar bu kadar küçük çocukta?
Alıp götürmesine izin verirler mi sonuçta daha süt çocuğu yavrum.
Bir yerlerde iki haftada bir 3 ya da 4 saat diye okumuştum

Çocuğun çok küçük bir kere, afedersin bi tarafını yırtsa alamaz, paşa paşa nafakayı verecek, tek derdi seni yıldırıp beş kuruş vermeden boşanmak; şu saatten sonra asla ona gelmeyeceğini biliyor senden umudu yok, bu bir. Dedim ya, çocuk umrunda değil, yeter ki cebinden 5 kuruş çıkmasın bu iki. Şu kendine faydası olmayan sümsükten amma da çok korkuyorsun bu üç.
Ya ne bileyim ben her şeyin hep en kötüsünü düşünüyorum çok faydaliymis gibi 🙄
Evet sosyal hizmet uzmanı kanaatini benden yana kullandı,takdir hakimde

Ya ne bileyim ben her şeyin hep en kötüsünü düşünüyorum çok faydaliymis gibi 🙄
Evet sosyal hizmet uzmanı kanaatini benden yana kullandı,takdir hakimde
Korkmayın, bebeğiniz daha çok küçük.
Hakimler annede belirgin bir problem olmadığı ve velayeti istediği sürece çocuğu anneye veriyorlar. Ayrıca bakamayacağından eminseniz uzman kanaatini sizden yana kullandıysa alırsınız her türlü. Nafaka içinse belli bir ay geçip ödmeeyince icraya verebiliyorsunuz. Bu kadar stresli olmanıza gerek yok.

Korkmayın, bebeğiniz daha çok küçük.
Hakimler annede belirgin bir problem olmadığı ve velayeti istediği sürece çocuğu anneye veriyorlar. Ayrıca bakamayacağından eminseniz uzman kanaatini sizden yana kullandıysa alırsınız her türlü. Nafaka içinse belli bir ay geçip ödmeeyince icraya verebiliyorsunuz. Bu kadar stresli olmanıza gerek yok.
Teşekkürler.
Nafaka belli olur olmaz icraya koydu avukatım,o konuda sıkıntı yok,her ne kadar kaldırılmasını talep etse de.

500 TL nafaka ödeyemiyorsa çocuğu aldıktan sonra nasıl bakacak diye sorsalar keşke
Aynen.Sosyal hizmet uzmanına da söyledim,velayet verilse bakabilir mi dedi,nafaka ödeyemiyorum dediğine göre maddi olarak yetemez demekki dedim.Formaliteden istiyordur

Back