• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi oğlumun tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

figenk24

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.567
6
316
49
Kütahya
merhabalar oğlum 3 yaşında tuvalet eğitimine başladık şimdi oturağına oturtuyorum çeşmeyi açıyorum su ile oynuyor tası dolduruyor döküyor falan sonra kaldırıyorum bakıyorum yapmış seviniyorum tabi ama normalde soruyorum çişin var mı çişini söyle gidelim tuvalete diyorum tamam diyor ama altına yapıyor söylemiyor baştada dediğim gibi ama oturtursam suyuda açarsam işiyor ama anladım ki suyu oyun yapıyor suyla oynamak için oturuyor o aradada yapıyor bana yardım edin böylemi başlar tuvalet eğitimi böyle devammı etmeliyim az önce gene işemiş bende bağladım heryer çiş olduu :(

cok daha kucuk olsa ıdı oynaması ıcın bıseylerle ugrasması mantıklı olabılırdı. Ama 3 yasında ve eger suyla oynarsa her defasında
tuvalet alıskanlıgından cok suyla oynarken farkında olmadan tuvalet yapmaya alısır.
Artık cıddı cıddı tuvaletın ne oldugunu nasıl yapılacagını bılerek egıtılmesı lazım.
Bu ıste tek yol ıstıkrar.
Bunları bılıyorsunuzdur muhakkak.
Ben de ınanamıyordum ama sabredersenız bı anda herseyın halloldugunu goreceksınız.
kolaylıklar...

merhabalar oğlum 3 yaşında tuvalet eğitimine başladık şimdi oturağına oturtuyorum çeşmeyi açıyorum su ile oynuyor tası dolduruyor döküyor falan sonra kaldırıyorum bakıyorum yapmış seviniyorum tabi ama normalde soruyorum çişin var mı çişini söyle gidelim tuvalete diyorum tamam diyor ama altına yapıyor söylemiyor baştada dediğim gibi ama oturtursam suyuda açarsam işiyor ama anladım ki suyu oyun yapıyor suyla oynamak için oturuyor o aradada yapıyor bana yardım edin böylemi başlar tuvalet eğitimi böyle devammı etmeliyim az önce gene işemiş bende bağladım heryer çiş olduu :(

ılk bır hafta 10 gun cocuk soylemeyebılır ama sız sıvı tuketmesıne gre mesela 20 dk bı tuvalete goturun,suyu açmak yerıne artık çişimizı ve kakamızı buraya yapıcaz dıye sureklı soyleyın,sifona onun basmasına ızın verin,bırde kesınlıkle bezını acmışsınız tekrar baglayıp cocukta kafa karısıklıgı yapmayın gece ve gunduz uykularındada bezı bırakmalısınız mutlaka kacıracaktır altına sıvı gecırmez alaz sererek tuvalet egıtımıne devam,bırde anne baba veya abla abıler daha etkılı oluyor sızlerde tuvaletınızı yaparken cocuk gorsun ve sız ona deyınkı bızde buraya yapıyoruz.tuvalet egıtımıne yenı başlayan cocuklar genelde kakada zorlanırlar yapmak ıstemezler bu nedenlede kabızlık sorunu yaşarlar popları acıyıncada kaka yapmayı erteler bu nedenle beslenmesıne dıkkat ederek kabız olmayacak gıdalar yedırın,tuvalet alışkanlıgı emme refleksı gıbı dogdugu andan ıtıbaren başlamdıgı için kazanılan bır davranıştır annenın kesın kararlı olması ck nemlı sıkıntı yaşamamak ıçın.
not:kazalar elbettekı olacak altına çişinide kakasınıda kacıracak ama bezı olmadıgını farkına varacak kendısı artık bez baglamak ıstemeyecek

çok tşk eerim arkadaşlar çiş eğitimine devam sık sık götürüyorum işetiyorum kendisi söylemedn elinden tutup götürüyorum işiyor bazen uzun kalıyoruz tuvalette o zaman kakasınıda yapıyor aynen dedşiğinizi uyguluyorum çok tşk ederim :)

selam arkadaslar tuvalet egıtımı zor bı sürec amaa bız anneler ne kadar rahat olursak cocuklarımız o kadar kolay ogrenır rahattan kastım sinirlenmemek gerilmemek onlara kızmmak bagırmamak korkutmamak vs.bizde tuvalet egıtımıne baslıyalı 3 hafta oldu ama sonuc süper ılk 15 gun hep altına yaptı sorasında kendı ıstegıyle tuvalete gıtmek ıstedı sımdı arada soylemıyor ama o da oyuna dalıyoo tv ızlıyo ona baglıyom .hersey cok guzel gıdıyoken oglusum kakasını ayakta yapıyor oturmak ıstemıyor bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım

Back