- 3 Ekim 2010
- 11.466
- 3.717
- 448
Arkadaşlar merhaba, oğlum bebeklikten beri ağlayan, uykuları problemli bir bebekti. Ne zaman uyuduğu belli değildi. Belli uyku saati döngülerimiz yoktu. Her sese uyanır olduğundan o uyuyunca evde hayat dururdu. Büyüdükçe zorlukları daha da arttı. Arabaya bineriz oto koltuğundaki kemerden rahatsız olur olmadı, olmadı diye ağlar bir kolumuz hep arkadadır. Klimayı kapatın, müziği kapatın. Oradan değil buradan gidin. Montunun yaka kısmı çenesine değmeyecek, ayakkabısını hiç bir zaman tek seferde giydirip evden çıkamayız çıkar çorabını düzelt bilek kısmını kontrol et. Kolu asla sıvalı olmayacak, alt giyimi de aynı şekilde, kot pantolon giydirmek bir kaos. Yemek yemiyor, ama verirsem 2 tane hamburgeri yiyor. Hamburger ekmeğinin içinden eti kaymayacak, ayarla tekrar ver. Dün elma istedi soydum dilimledim. Bu böyle olmaz, ne yaptın sen dedi? Şekli istediği gibi değil diye yemedi.
Bu esnada çocuk psikiyatrdan randevu aldık. Otizm olduğunu düşünmüyorum dedi ama oğluma bazı yönergeler söyledi sandalyeyi çek masanın yanına öyle oyna gibi, sandalyeyi sadece ittirdi hafif bıraktı. Tekrarladı doktor, afalladı bir, boya kalemlerinin olduğu kutuyu sandalyeye götürdü. Doktor sonra o şekilde oynayamazsın, kutuyu masaya koy sandalyeyi çek dedi. Kutuyu masaya koydu ama sandalyeyi teyzem gösterdi o şekilde çekti. O sırada resim yapmaya başladı, bir taraftan anne kırmızı, sarı, yeşil diye renkleri söylüyor bana, sonra topla oğlum bunları gidiyoruz dedim. Doktorda söyledi aynı şekilde, kutunun içinde bir de metal ofis kalemliği vardı onu da masaya çıkarmıştı bizimki kalemliğin içine koydu kalemleri kutuya demiştik halbuki, resim yaptığı kağıdı doktora verdi sonra, doktor gelişim testi istedi. Gelişim geriliği mi gözlemledi bilemiyorum?![KK42 :KK42: :KK42:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk42.gif)
İnsanlara çok ilgilidir, anlamasında, algılamasında bir problem gözlemlemedim hiç, merhaba, nasılsın, anne sen nereye gittin? Cümle kurabiliyor. Beni sürekli sever, öper. Aralık ayında 3 yaşına girdi. Bu aralar dinazor videoları izliyor. Dinazoru ingilizce telaffuz edebiliyor. İşe gittiğim yolu biliyor, başka yere gidecek olsak o yola girince işe gitme anne diyor. Evimizin yolunu biliyor. Teyzemin evini biliyor. 2 yaşında değildi ingilizce 10' a kadar sıra atlamadan sayıyordu. Ama sandalyeyi teyzem gösterdikten sonra çekebildi.
3 yılda 13 yıl yaşlanmış gibiyim, ben bu takıntı halleriyle boğuşurken gelişim geriliği de olabilir mi diye eklendi bir taraftan şimdi, benzer sıkıntılar yaşayanlar var mı acaba?
Bu esnada çocuk psikiyatrdan randevu aldık. Otizm olduğunu düşünmüyorum dedi ama oğluma bazı yönergeler söyledi sandalyeyi çek masanın yanına öyle oyna gibi, sandalyeyi sadece ittirdi hafif bıraktı. Tekrarladı doktor, afalladı bir, boya kalemlerinin olduğu kutuyu sandalyeye götürdü. Doktor sonra o şekilde oynayamazsın, kutuyu masaya koy sandalyeyi çek dedi. Kutuyu masaya koydu ama sandalyeyi teyzem gösterdi o şekilde çekti. O sırada resim yapmaya başladı, bir taraftan anne kırmızı, sarı, yeşil diye renkleri söylüyor bana, sonra topla oğlum bunları gidiyoruz dedim. Doktorda söyledi aynı şekilde, kutunun içinde bir de metal ofis kalemliği vardı onu da masaya çıkarmıştı bizimki kalemliğin içine koydu kalemleri kutuya demiştik halbuki, resim yaptığı kağıdı doktora verdi sonra, doktor gelişim testi istedi. Gelişim geriliği mi gözlemledi bilemiyorum?
![KK42 :KK42: :KK42:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk42.gif)
İnsanlara çok ilgilidir, anlamasında, algılamasında bir problem gözlemlemedim hiç, merhaba, nasılsın, anne sen nereye gittin? Cümle kurabiliyor. Beni sürekli sever, öper. Aralık ayında 3 yaşına girdi. Bu aralar dinazor videoları izliyor. Dinazoru ingilizce telaffuz edebiliyor. İşe gittiğim yolu biliyor, başka yere gidecek olsak o yola girince işe gitme anne diyor. Evimizin yolunu biliyor. Teyzemin evini biliyor. 2 yaşında değildi ingilizce 10' a kadar sıra atlamadan sayıyordu. Ama sandalyeyi teyzem gösterdikten sonra çekebildi.
3 yılda 13 yıl yaşlanmış gibiyim, ben bu takıntı halleriyle boğuşurken gelişim geriliği de olabilir mi diye eklendi bir taraftan şimdi, benzer sıkıntılar yaşayanlar var mı acaba?