• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları oğlumun şekerleri :)))

gulll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
2.841
8
116
kızlarrr oğlumun şekerlerini kendim yaptım çok keyifliydi ve çokta ucuza maal oldu. yapmak isteyen olursa belki fikir edinir :)) içine lavanta koydum patiklerin arkasınada magnet yapıştırdık böylece daha kalıcı olur diye düşündük. tek eksiği isim etiketleri kaldı onuda doğum tarihimiz belli olsun öyle hazırlıcam :hulya:

çok güzel olmuş ellerine sağlık opuyorumnanaktan ka tane ördün bunlardan birde nasıl ördün ayrıntı verirmisin?

sağolun kızlar 45 tane yaptım ben. 1 yumak ip yetti :)

yapılışını merak eden arkadaşlar için;
30 ilmekle başlıyoruz,5 sıra haroşe örüyoruz(yani 5 kez gidip geliyoruz).sonra 11 ilmek örüp 2 ilmeği bir alıp 4 ilmek daha örüp yine 2 ilmeği 1 alıyoruz(bu 6 ilmek patiğin üst kısmını oluşturuyor)geri dönüp 5 ilmek örüp 6.ilmeği 2ilmeği 1 arada örüyoruz,geri dönüyoruz yine 5 ilmek 6.yı iki ilmek bir alıp örüyoruz.şişte 18 ilmek kalıncaya kadar böyle devam ediyoruz.1 sıra düz örüp sonraki sırada 3 ilmek ör bir arttır şeklinde devam edip 23 ilmek olduktan sonra 4 sıra daha haroşe örüp bitiriyoruz.tersinden dikip çeviriyoruz.uç kısmına biraz pamuk doldurup petek tül yada organzeye sardığımız badem şekeri yada lavantayı koyup kurdelasını geçirip bağlıyoruz.arkasına da mıknatısımızı yapıştırıyoruz.bebek şekeri buzdolabı süsümüz hazır.hepinize kolay gelsin :)

ben lavanta koydum sonuçta hatıra olarak saklanacak şeker koymaya gerek yok diye düşündüm :)

ip olarakta nakonun ince olan ipi varya onu kullandım 3,5 numara şişle ördüm.

Eklentiler

• $resim-012.webp
    $resim-012.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
cok güzel olmus ellerine saglik. Kendi emegin oldugu icin tabi ki ayri bir anlam tasiyor herkes severek saklar.
Bu ara gördügüm kadariyla (tabi 8.7.2010 dogum tarihi ise) oglusun askimla benim yildönünümümde hayirlisiyla dogacak :)
Insallah en kisa zamanda bebegini kucagina alabilirsin Canim...

teşekkür ederim kıslarrr oğluşumla kavuşmaya çok az kaldı :)) daha iyisi sizlerin olsun inşallah :))

Back