Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Oğlumun saçları çok dökülüyor.Yardım edin lütfen

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

hulya-unal

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
44
5
298
55
benim oğlum 16 yaşında ama saçları çok dökülüyor şakakları açıldı bile ve bu onun pskolojisini çok kötü etkiliyor büyük ihtimalle genetik ama babası gibi kel olmak istemiyor üstelik bu yaşta bunu için yapabileceğim bişi varmı gelişme çağında olduğu için herşeyi deneyemiyorum bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun şimdiden teşekkür edrim

piyasadaki şampuan vb ürünlerden zaten kullanmışsınızdır sanırım.bir de doktora görünürseniz daha iyi olur çünkü genetik nedenlere bağlı olarak mı yoksa psikolojik nedenlere bağlı olarak mı dökülüyor emin olursunuz en azından.genetikse sanırım yapılacak çok şey yok ama psikolojikse yani ne bileyim stresten falan dökülüyor olabilir.bunu anlamanın en iyi yolu da doktora gitmek diye düşünüyorum. kolay gelsin

sarımsak yağı falan kullansanız bu aralar alternatif tıp çok popüler daha bugun ikbal gürpınarın progaramında 50 yaslarında bi bayanın saç diplerine bi yağ sürdüler kadının diplar bayağı acıktı fayda eder dediler ama hiç dikkat etmedim ne yağıydı ama aktarlar bilir boyle seyleri bide tabi sampuanı da cok ozenle secmeniz lazım

mrb bende 16yasındayım benımd ecok dökuluyor yaklaısk 1yılıdr vede cok cokmazaldı ne yaptıms afayda etmedı doktra gttım kanıszlık cıktı o sorun ortadan kalktı ama hala dokulmekte

Benim erkek kardeşim üniversiteye başlar başlamaz yağmur gibi saçları kaybetmeye başladı dermatoloğa gitti Organicum Yeşil şişe vermiş 2 şişe bitirdi saçlar aynen geri geldi şimdi eskisi gibi yağlanmıyor diyor

bizim güvenlik görevlimizde organicumla kurtarmış saçları kasket bere vb. de erkeklerde saç döküyormuş

Ben mavisini benim adamda yeşilini kullanıyor ikimizinde dökülmesini kesti, ben doğumdan sonra başlamıştım çok etkili olduğunu görünce kocamada aldım uzun saçlı boyalı hanımlara mor şişe kremini özellikle tavsiye ederim sentetiksiz doğal yağlar içeren bir krem diplere de sürülüyor

Bu saç dökülmesinin temelinde erkeklik hormonlarına genetik olarak duyarlı olan kişilerde yaptığı etki yatar. Erkeklik hormonlarının (androjenler) genetik olarak hassas saç kökleri üzerindeki etkilerinin sonucu olarak bu tip saç dökülmesi gerçekleşir.

Saç dökülmesinden sorumlu genler anne veya babadan gelebilmektedir.

Ancak bu genleri taşıyan kişilerin hepsinde androgenetik alopesi gelişemez. Bir kişinin saçları dökülmüyorsa ; ya o kişi saç dökülmesinden sorumlu gene sahip değildir ya da mevcut gen aktiflenememiştir.

Androgenetik alopeside androjenler (erkeklik hormonları) rol oynarlar.

Androjenlerin sakal veya vücut kıllarını uyarırken saçlı deri kıllarında nasıl dökülmeye neden oldukları sorusuna net bir cevap henüz verilememiştir. Vücudun farklı bölgelerindeki kıl kökleri androjenlere farklı yanıtlar verirler.

Erkekte saç dökülmelerinin % 90´ ından fazlası androgenetik alopesidir. Beyaz ırka ait erkeklerde bu tip dökülmeye daha fazla rastlanır. Otuzlu yaşlardaki erkeklerin % 30-40 kadarı bu tip saç dökülmesi yaşarlar. Bu oran 60 yaşını aşmış erkeklerde % 80´i geçer.

Dökülme genellikle alın kısmından başlar. Dökülme aşamalı olarak devam eder. İleri evrede kalan kıllarla saçların kaybedildiği saçlı deri arasında keskin bir ayrım olacaktır. Yağ bezlerinde kayıp olmaz; sıklıkla fonksiyonları yani sebum üretimleri artmıştır.

Saçlı derinin yağ dengesini ayarlayan doğal şampuanlar ve ağızdan alınan çeşitli takviyeler yararlı olabilir.

Ben mavisini benim adamda yeşilini kullanıyor ikimizinde dökülmesini kesti, ben doğumdan sonra başlamıştım çok etkili olduğunu görünce kocamada aldım uzun saçlı boyalı hanımlara mor şişe kremini özellikle tavsiye ederim sentetiksiz doğal yağlar içeren bir krem diplere de sürülüyor

Kocam terfi edemedi diye 6 ay felaket saç döktü o ara sigarayıda çok arttırmıştı eczane organicum verdi dökülme durdu, şimdi sigarayıda bıraktı terfide etti ama bu organicuma bende alıştım birde mor kremi var harika tavsiye ederim canım

Doktor ve hormon testi... 16 cok erken... Kadinlarin nasil kil deri varsa erkeklerin de kellik derdi var. Bizimki daha kolay cozum gibi gorunuyor uzun surse de...

Hormon tedavisi verebilir belki, ama nedenini doktorun aciklamasi lazim.

genetıktır ve engellenemez nu erkeksı dokulme
yavaslatmak adına
jole vs kesılır
bıtkısel bakımlar yapılabılır
ve prıorın gıbı bıtkısel sac gurlestırıcı vıtamınler alınabılır benden tavsıye

Bu saç dökülmesinin temelinde erkeklik hormonlarına genetik olarak duyarlı olan kişilerde yaptığı etki yatar. Erkeklik hormonlarının (androjenler) genetik olarak hassas saç kökleri üzerindeki etkilerinin sonucu olarak bu tip saç dökülmesi gerçekleşir.

Saç dökülmesinden sorumlu genler anne veya babadan gelebilmektedir.

Ancak bu genleri taşıyan kişilerin hepsinde androgenetik alopesi gelişemez. Bir kişinin saçları dökülmüyorsa ; ya o kişi saç dökülmesinden sorumlu gene sahip değildir ya da mevcut gen aktiflenememiştir.

Androgenetik alopeside androjenler (erkeklik hormonları) rol oynarlar.

Androjenlerin sakal veya vücut kıllarını uyarırken saçlı deri kıllarında nasıl dökülmeye neden oldukları sorusuna net bir cevap henüz verilememiştir. Vücudun farklı bölgelerindeki kıl kökleri androjenlere farklı yanıtlar verirler.

Erkekte saç dökülmelerinin % 90´ ından fazlası androgenetik alopesidir. Beyaz ırka ait erkeklerde bu tip dökülmeye daha fazla rastlanır. Otuzlu yaşlardaki erkeklerin % 30-40 kadarı bu tip saç dökülmesi yaşarlar. Bu oran 60 yaşını aşmış erkeklerde % 80´i geçer.

Dökülme genellikle alın kısmından başlar. Dökülme aşamalı olarak devam eder. İleri evrede kalan kıllarla saçların kaybedildiği saçlı deri arasında keskin bir ayrım olacaktır. Yağ bezlerinde kayıp olmaz; sıklıkla fonksiyonları yani sebum üretimleri artmıştır.

Saçlı derinin yağ dengesini ayarlayan doğal şampuanlar ve ağızdan alınan çeşitli takviyeler yararlı olabilir.

Eczanede satılan Organicum'un yeşil (yağlı saçlar için) olanını denedinizmi ?

benim oğlum 16 yaşında ama saçları çok dökülüyor şakakları açıldı bile ve bu onun pskolojisini çok kötü etkiliyor büyük ihtimalle genetik ama babası gibi kel olmak istemiyor üstelik bu yaşta bunu için yapabileceğim bişi varmı gelişme çağında olduğu için herşeyi deneyemiyorum bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun şimdiden teşekkür edrim

hülya hanım merhabalar forumda konuyu görünce yazmak istedim benimde oglum 15 yaşını bitirdi ve sacları cok dökülüyor yastıgında banyoda tarakta bu durum bizi cok üzüyor tepe bölgesi seyrekleşti ve ben okadar üzülüyorum ki stresten benim saçlarımdada hızla dökülme başladı doktora gittik tahliller yapıldı hepsi normal hatta 2 farklı doktora gittik ne yapacagımızı şaşırmış durumdayız siz ne yaptınız oglunuzun durumu nasıl saçları düzeldimi uygulayıpta işe yarayan bir şey varsa ögrenmek isterim lütfen bilgilerinizi paylaşın çok üzgünüm çok şimdiden tşkler.

Back