oğlumun pipisi

elf.elf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
225
0
erkek anneleri bebeklerınızın pipi deliği dar mı. banyo yaptırırken pipsini sıyırıyormusunuz bitik olmasın dıye..benım bebegımın delıgı dar.çişini rahat yapıyor.ama sıyrılmıyor..ilerde sorun oluyormuş.iltihap topluyormuş doğru mu.yaşayan oldu mu..cocuk cerrahına da,doktoruna da götürdüm normal dıyor..ama yegenıminde dardı erken sünnet demişler.
bu arada oğlum 2 aylık.

Canım merhaba,aynı durum bizde vardı,(Zamanla pipi ucu tıkandı)ve sünnet ettirdik çünkü çiş yapamaz oldu ve çok sıkıntılıydı,inşallah bizim yaşadığımız sıkıntıları siz yaşamayın da , sonu sünnettir bence...

cnm bızım sorunumuz yok cok sukur ama sunu soyleyebılırım.bızım dr.umuz kesınlıkle ve ksınlıkle pıpı ıcını temızlemeye kalkma dedı yanı etı sıyırma ısını asla yapmamamı soylemıstı.ben de hız yapmadım zaten.cunku kılcal damarların kanamasına neden oluyormus bunu yapmak.ama sunnetı ne kadar erken yaptırırsan o kadar ıyı bence.bız ınsallah nısan mayıs gıbı yaptırcaz.gec bıle kaldık aslında.

canım bizde var aynı problem kendi doktorumda aile doktorumuzda pipinin hafifçe sıyrılması ve deliğin kapanmasına mani olunması yolunda bende bu yaz sünnet ettircem inşallah geç ben yeni doğduğunda istemiştim ama malum büyükler bu konuda geri kapalı anlamıyorlar ama sağlık açısından 2 yaşa kadar mutlaka yapılması konusunda yoksa 7 yaşına kadar beklemek lazım o zamana kadar geç olupta sonradan pişman olmayın bence sonra istemediğin ve zararlı olan yaşta sünnet ettirmek zorunda kalırsın buda seni üzer tatlım çok dikkat etmemiz lazım erkek anneleri olarak

evet haklısın bende kısmet olursa 1 yasına kadar yaptırmayı düşünüyorum..öyle bir konusu açılmıştıda kayınvalıdem yok yaptırma cocuk görsün sünnetını demıstı..cocuk sünnetını görse ne olacak görmese ne olacak..sonucta kısmet olursa sünnet düğününü de ılerde yaparız.. kim ne derse desin kararı eşimle biz verecegiz...:nazar:

ben pipisini asla sıyırmıyorum,yanlış olduğunu biçok yerde okumuştum..dokunmamak en iyisi diye düşünüyorum..
sünneti doğduğunda düşündüm ama sonra vazgeçtim iyi ki öyle yapmışım ben kendim zorlandım çünkü..

darlıgını nasıl anlıyorsun ben anlamadım
onemlı olan tuvaletını rahat yapabılıyormu o

bızde erken sunnet ettırdık oglumu
6,5 aylıkken aslında daha erken yaptıracaktık ama kıstı ve bronsıt oldu dıye erteledık
ne kadar erken olursa o kadar ıyı
sunnet operasyonunu degıl dugunu hatırlması yeterlı bence
o operasyonda ben bıle kalpten gıdıyordum kı buyudugunde bu strese gırmesını ıstemedım

bence erkenden sunnet ettır hem sen rahat et hem de oglusun

bizimkide darmış
yaza ettircez sünnetini
gerçi dar olmasaydıda yaza düşünüyodum sünneti

benin iki oğlumda da aynı durum oldu.ben düzenli kontrollerini yaptırdım problem olmasın diye.allah a şükür bir sorun yaşamadım. sakın sıyırmaya falan kalkma. mümkünse 2 yaşından önce sünnetini yaptır.sünnet sonu hijyene dikkat edilirse bir haftada iyileşir merak etme..

X