• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun makinelere ilgisi

Bizimkide merakli. Tanidigim diger bebeklerde merakli. Merak etmemesi asil problem degil mi zaten... hemsire agir sacmalamis. Merak etmeyen, ilgisiz cpcuklar genelde travma gecirmis ve mutsuz cocuklardir.
Benim düşüncemde o yönde merak duygusunun olması gelişimi için çok iyi birsey dikkatini olmasida öyle ama hemşire böyle söylediği için sormak istedim kafamda kurmaktansa çünkü çok fazla çevremde çocuk yoktu oğlumla öğreniyorum

Ekranla yemek yemesini düzeltin ilerde çok problem . Damak tadı oluşmuyor ne yedigini bilmiyor. kardesimde öyle büyüttü 6 yaşında bianda kesti şuan. Azaltmak ise yaramiyor . Anaokulunda da hiç birşey yemiyormus. Rehberlik konusmus ekran olayını yemek yerken bitirin diye . Çok seçici yemekte yedikleri belli şeyler yumurta ,makarna, pilav ,tavuk, surulebilir çikolata dışındakileri kabul etmiyor zaten.
Klima konusunu bilmem fakat bu olayı söndürebilirsiniz. Klima yerine babaya iyi geceler diyin☺️

Ekranla yemek yemesini düzeltin ilerde çok problem . Damak tadı oluşmuyor ne yedigini bilmiyor. kardesimde öyle büyüttü 6 yaşında bianda kesti şuan. Azaltmak ise yaramiyor . Anaokulunda da hiç birşey yemiyormus. Rehberlik konusmus ekran olayını yemek yerken bitirin diye . Çok seçici yemekte yedikleri belli şeyler yumurta ,makarna, pilav ,tavuk, surulebilir çikolata dışındakileri kabul etmiyor zaten.
Klima konusunu bilmem fakat bu olayı söndürebilirsiniz. Klima yerine babaya iyi geceler diyin☺️
Ekranın yerine koyabilecek birsey bulmam gerekiyor verdigimi agzindan cikariyor yada hic agzini acmiyor mama sandalyesine oturtamiyorum bile bazen ve malesef nasilsa acikinca yer diyemiyorum cunku ac oldugu icin surekli emmek istiyor yetmiyor ama bırakmıyor verdiğimizde yemiyor böyle kısır döngü içindeyiz ama ekranı bende kesmek istiyorum zaten tv hiç açılmıyor evde

bence hemşire ekranı kesmeli 🤣🤣🤣
Hemşire muhtemelen uyaran eksikliği ile alakalı sıkıntı olabileceğini düşünmüş ve çok yerinde bir öneride bulunmuş.
Uyaran eksikliği/otizm olan çocuklarda aletlere, ışıklı oyuncaklara vs gereksiz bir ilgi oluyor. Benim oğlumda çok ilgiliydi, sonuç olarak özel eğitimde 4 sene bitti.
Hiçte hafife alınacak konular değil

Benim düşüncemde o yönde merak duygusunun olması gelişimi için çok iyi birsey dikkatini olmasida öyle ama hemşire böyle söylediği için sormak istedim kafamda kurmaktansa çünkü çok fazla çevremde çocuk yoktu oğlumla öğreniyorum
Bende sizin gibiyim ne olmayan dertlere dertlenerek buyuttuk, hala da oyle.. hepsi saglikla buyusun insallah.

Hemşire muhtemelen uyaran eksikliği ile alakalı sıkıntı olabileceğini düşünmüş ve çok yerinde bir öneride bulunmuş.
Uyaran eksikliği/otizm olan çocuklarda aletlere, ışıklı oyuncaklara vs gereksiz bir ilgi oluyor. Benim oğlumda çok ilgiliydi, sonuç olarak özel eğitimde 4 sene bitti.
yaaaa gerçekten mi bilmiyordum 😔 doğrudur vallahi bana normal gelmişti ama demek ki değilmiş 🫶

Bilmiyordum bizimkinin ilgisi o şekilde değil diye düşünüyorum daha çok klimayı açıyoruz o hoşuna gidiyor kumandasını gösteriyor mesela açalım diye bizde gece gündüz istediği için uyuycak şimdi hadi bay bay de falan dedik oğlum da onu öğrendi genelde uyuyacağı zaman gösterip bay bay. Yapar normal zamanda aklına geldikçe gösterir gülümser ama tabi çokta bir bilgim yok bu konuda o yüzden sormak istedim zaten ekranı bende kesmek istiyorum zaten çok sık açmıyorum 1 -2 ay her ogun acmak durumunda kalmıştım onun dışında hep kısa süreli arada bir açtım benim niyetim 3 yaşına kadar ekransiz buyutmekti bir yere gidince bile tv kapattirirdim ama şu yemek yeme durumu yüzünden çaresiz hissettim her yolu denedim ne yazikki

Olabilir . Bizim komşunun oğlu ufacıktı 2 yaşında bütün beyaz eşyaların isimlerini bilirdi marka olarak sayardı
İnstagramda çocuk psikiyatristi Cem Gökcen var,bu konu ile ilgili soruya "çocuğun beyaz eşya markalarını eksiksiz ezberlemesi çok istediğimiz birşey değil "diye yanıtlamıştı..takıntı belirtisi olabilirmiş..çocuklarımızı iyi gözlemlemek gerek

Back