Oglumun makinelere ilgisi

Isis19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
911
418
53
Kizlar 18 aylık oğlum bugün aşı ve kontrolde oğlum odadaki klimayı sürekli gösterigi için bizde makinelere ilgisi var dedik hemşire çok ilginç ya falan dedi şaşırdı sonrada cikarken ekranı kesin siz davranışları farkedecektir dedi şimdiye kadar ben oğlumun bu davranışlarını yadırgadım ama bugün işte bir kürt düştü içime evde de oğlum klimayı gösterir klima kardeş baybay ya falan deriz vay bay yapar kumandayı fırını falan gösterir aklına geldikçe ben bunu hep ses ve ışık çıkarmaları bağladım parkta banklarin kenarlarindaki vidalar kaydiragin kenarlarindaki vida gibi yerler falan ilgisini cok ceker ben hep normal buldum hatta dikkati iyi bisey diye düşündüm ama yanlışmış düşünüyorum ??

Olabilir . Bizim komşunun oğlu ufacıktı 2 yaşında bütün beyaz eşyaların isimlerini bilirdi marka olarak sayardı

Olabilir . Bizim komşunun oğlu ufacıktı 2 yaşında bütün beyaz eşyaların isimlerini bilirdi marka olarak sayardı
Degilmi yani bencede çok normal oğlumda dedi cikariyo ışık cikariyo diye ilgi duyuyo bence ve ama hemşire öyle sasirinca bende şüpheye düştüm

Makinelere ilgisi olmasının nesi sorun ki acaba?

Bebeğim 22 aylık eve yeni aldık klima bayılıyor.kimin evine gitse ilk klimayı gösterir puf puf deriş makinelerine ayrı bir hayranlığı var saatlerce kepçe kamyon izler. Dediğiniz gibi parklardaki gıdalarla deliklerle mutlaka oynar parmağını sokar.Bende eskiden her yaptığından bir anlam çıkarirdim saldım arkadaşım sende sal

Aynı oğlumda öyle kitap alirim araba yapıp üstüne oturur oyuncakların yüzüne bakmaz ama öyle alet makine falan bayılıyor her gece klimaya el sallayıp uyuyoruz

Ya normali öyle nesi ilginç, asıl merak etmemesi ilginç olurdu çocuk keşfediyor, merak ediyor, öğreniyor, oğlum da çok severdi makinaların dokunabildiklerinin hepsinin tuşunu herşeyini karistirirdi, çocuk doktoruna da danisirsin kafan rahat etsin ama bunun nesine şaşırıyor hıc anlayamadım

Makinalara ilgisi olabilir ama 18 aylıksa ekranı kesin her türlü nacizane.
Yemek yerken acıyorum yavaş yavaş azaltmaya başlamıştım zaten malesef yemeğe oturunca izlemek istiyor ağlıyor baska turlu sofraya oturmuyor inşallah tamamen kesicem

Aynı oğlumda öyle kitap alirim araba yapıp üstüne oturur oyuncakların yüzüne bakmaz ama öyle alet makine falan bayılıyor her gece klimaya el sallayıp uyuyoruz
Hatta şunu da ekleyeyim hastaneye cafeye ne bilim farklı bir ortama girdiğinde klima varsa ben onu görene kadar püf puf diye bağırıyor evet oğlum klima hadi klima uyuyacakmis diyip by by yapıp ancak çıkıyoruz

Hatta şunu da ekleyeyim hastaneye cafeye ne bilim farklı bir ortama girdiğinde klima varsa ben onu görene kadar püf puf diye bağırıyor evet oğlum klima hadi klima uyuyacakmis diyip by by yapıp ancak çıkıyoruz
Aynı bizimkide ya markette dukkanda nerde görürse pufff pufff diye parmakla gösteriyor içim rahatladı demek normalmiş

Yani dediğiniz gibi merak etmemesi ilginç bencede bende bir anlam veremedim o tepkisini öyle bir tepki verince insan ister istemez acaba bir sorunmu var diyor sıradan bir insan değil de bir de hemşire olunca gerçi şimdiye kadar hep birseylerde şüpheye düşürdü beni bir ara şaşı gibi dedi ,bingildagi kapanmalı 18. Aya kadar doktora sorun mutlaka diye telaslandirdi bir ara 1 yaş kontrolünde söylediği ufak birseyi insan büyütüyor konu çocuk olunca

Ya hemşire bana başı büyümüyor bı sıkıntı var dedi ben de ilk bebek ya bı telaş bı korku uyku uyuyamadım dua ediyorum ağlıyorum zaten psikolojiler Allah versin ilk bikac ay hıc yerinde değil, doktora salya sümük ağlaya ağlaya gittim doktor dedi öyle bir şey yok düzenli takip ediliyor hıc dedik mi böyle bir şey herkes kendi işine baksın yorum yapmasın dedi, inanmadım gittim başka doktora, o doktor da dedi bı sıkıntı yok gayet iyi gidiyor, bı süre o korkuyu atamadım ben, bı de boş boş büyüsün kafasi diye dua ediyordum, her şeye de olur olmadik yorum yapmamak lazım yani, hele de anneye, hasta ediyor düşünmek stres yazık yani

Ekran neden var çocuğun hayatında, çok küçük daha.
Makineye ilgisi var diye sorun nerede?
Bebeğim yaklaşık 10 aylık çamaşır makinesine, davlumbaza bayılıyor, sorunlu mu yani!
Bebek bu, ışıklı, sesli, hareketli şeyleri sevecek, çok normal.
Etiket dislemeye bayılıyor, düğme görse deli oluyor, hele şişe en sevdiği şey.... Anormal mı yani?
Hiç mi çocuk görmediniz etrafinizda?
Ekrana maruz kalıyor, aklıma kötü şeyler geliyor diyorsanız, hatayı kendinizde arayın, bebekte değil ve ekranı kesin. Yavrunuz daha çok küçük

Galiba yazdığımı tam okumadınız ben çocuğuma bir hata aramıyorum hemşire şaşırdıgi için ilk defa görüyorum böyle ilginç dediği için sormak istedim yani benim cocugun makinelere ilgili eyvah sorun var falan demedim ayrıca ekran konusunda açıkça yazdığımı düşünüyorum mama sandalyesine dahi oturtamiyordum ve evet burda hata benim kilo alımı bir dönem durduğu için başka çare bulamadım hanımefendi ayrıca herkes öncesinde çocuklarla ilgili olmak zorunda değil ilk çocuğum ve evet daha önce çocuk falan görmedim gördüğüm de dikkat etme gereği duymadım

Aynen sonra oturup gece gündüz bunu düşünüyoruz valla zaten kendimi kurup duruyorum yemiyor uyumuyor diye birde bunu soktu kafama hani hemşire bir çok çocukla ilgileniyor diye her dediğini takıyorum

Aynen sonra oturup gece gündüz bunu düşünüyoruz valla zaten kendimi kurup duruyorum yemiyor uyumuyor diye birde bunu soktu kafama hani hemşire bir çok çocukla ilgileniyor diye her dediğini takıyorum
İlgilense de hepsini dışarıdan biliyor, ben iki doktora danışmadan sağdan soldan duyup kurulmamaya çalışıyorum artık yoksa insan kafayı yer, ay boşver hıc gerek yok zaten yeni annelik streslidir, daha fazla kafanı bulandirma, sen takip et bebisini yanında olan sensin, kimse daha iyi bilemez bı hareketi tuhafıma giderse doktorla görüş, herkesin yorumunu takma kafana

Bizimkide merakli. Tanidigim diger bebeklerde merakli. Merak etmemesi asil problem degil mi zaten... hemsire agir sacmalamis. Merak etmeyen, ilgisiz cpcuklar genelde travma gecirmis ve mutsuz cocuklardir.

Çok haklısın en iyisi her soyleneni takmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…