• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun iştahsıZlığı

TomrisHatunn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
55
61
38
Merhaba hanımlar,
Benim 2 yaşında bir oğlum var ve çok iştahsız doktora götürdüm bir sıkıntısı olmadığını söyledi ama resmen yeme reddi yaşıyoruz hiçbirşey yemeden o günü bitirebiliyor çok üzülüyorum vitaminsiz kalır diye biraz zorlayayım dedim o da uykusuna yansıdı geceleri uyanıp hayır olmaz diye ağlamaya başladı ne yapacağımı bilemedim 3 ay önce severek yediklerinin şimdi suratına bakmıyor sizin durumlar nasıl böyle olup aşabilen var mı bana neler önerirsiniz ?

Anne degilim ama gelişim psikolojisinden yola cikarak 2 yaş geçiş dönemidir. Bir cok hareketi degisebilir. Yedigini yemez yemedigini yer. İstahliysa kapanabilir istahsizsa acilabilir. Sirf inatlastigi icin bile yemiyordur. Ama kalıcı değildir gecici bir donem. Acikinca illaki yer üstüne dusup zitlasmayin bu donemden sonra otorite guven problemleri uzayabilir. Aciktigini belli ettigi zaman vitaminli seylerden yola cikarak aldirin. Yada oyuna dökün kendi istegiyle yiyormus gibi hissetsin. Ama bir cok kiside bu görulur bir sey olmaz 😊

Merhabalar,sizi o kadar biyi anlıyorum ki bilemezsiniz.Oglum haftada bir kez yerdi neredeyse,yapmadığım şey isitmedigim söz kalmadı hatta teyzenin biri sütünün içine kemik suyu katmamı tavsiye etmişti hiç unutmam.Ufacik minyon bir çocuktu büyüsün diye gözünün içine bakıyordum hergun tartardim o da hiç kilo almazdı sağolsun.Simdi büyüdü 15 yaşında doymak bilmiyor kabu gibi😊.Kendinizi boşuna üzmeyin .

Ahh ahhh... 20 aylık oğlum var aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben beceremiyorum ama annem zorla yediriyo artık yada önüne koyuyoruz kendi yedigi kadar oynaya oynaya yiyo. Herkes geçici olduğunu soyluyo bende bunu umut ederek bekliyorum bakalım🌺

Büyüme gelişimi persentili nasıl? Kan değerlerine baktırdınız mı? Demir eksikliği de iştahsızlığa sebep oluyor. Bir çocuk aç kalmaz acıkınca mutlaka yer, ama seçici şeyleri yer. Yemediğinde alternatif şeylere yönelmeyin peşinde tabakla koşmayın ısrarcı olmayın az sabırlı davranın ki sorunu kronikleşmesin.

Merhaba hanımlar,
Benim 2 yaşında bir oğlum var ve çok iştahsız doktora götürdüm bir sıkıntısı olmadığını söyledi ama resmen yeme reddi yaşıyoruz hiçbirşey yemeden o günü bitirebiliyor çok üzülüyorum vitaminsiz kalır diye biraz zorlayayım dedim o da uykusuna yansıdı geceleri uyanıp hayır olmaz diye ağlamaya başladı ne yapacağımı bilemedim 3 ay önce severek yediklerinin şimdi suratına bakmıyor sizin durumlar nasıl böyle olup aşabilen var mı bana neler önerirsiniz ?
Ara ara olabilir cocugu zorlamayın nasil etkileniyorsa gece uykusuna yansımış
Bırakın ac kalsin biraz cocuk benim kizimda böyleydi yemeğinde diretmiyordum hiç kuru ekmek kemirirdi sonrasında herseyi yemeye başladı.
Benimde yakında 2 yaşına girecek bi oglum var yememiz cok güzeldi su sıra reddediyor sürekli

2 yaş büyük gelişimlerin yaşandığı bir dönem. Benim kızım da iştahla yendiği şeyleri acııı deyip itiyor. Eğer gelişiminde bir sıkıntı yoksa zorlamayın. Okuduğum bir kaynakta yemekle ilgili şöyle diyordu. Karşınızda abartılı bir şekilde pazarlama yapan biri olsa o ürüne yaklaşımınız nasıl olurdu? Bazen biz anneler yemek konusunda aynısını yapıyoruz. Abartılı mimikler, ısrarlar… Çocuk bunların anormal olduğunu okuyor. Önüne az az her şeyden koyun. Mıncıklasın, tadına baksın. Düşünsenize hiç bilmediğimiz bir şeyle karşılaştığımızda onu elleriz, koklarız, dilimizin ucuyla tadına bakarız. Çocukların da yemeğe yaklaşımı bu şekildeymiş. Ellemek, koklamak isterlermiş. İster etmek, zorla ağzına tepmek zararlı. Özellikle oral dönem çocuğu için nahoş. Acıkınca yiyecektir.

5 yaşında olacağız.benim ki hep öyle.bazen imdat diye bağırdım geliyor.yemeyen çocukla uğraşamak ne kadar zor . biximki zorla verince dayak yemiş sanki öyle ağlıyor.

Zorla yedirmek de bir nevi dayak zate şiddet oluyir. Size biri zorla yemek yedirse ne hiss3dersiniz.

Geçis donemidir. Emiyorsa emmeyi biraktirın biraz yemege düşer. Mesela haslanmis makarnayi sehbaya koyun. Meyve tabahi yapip koyun oyun oynarken dokkatini cekerse yer gidip gelip. Her oğün otursun yaninıza istedigi ne sorun ama israr etmeyin kesinlikle. Gecis donemidir merak etmeyin

PRD600 veriyorum kızıma iştahı şaha kalkıyor.. dene istersen ?

Merhaba hanımlar,
Kara mürver özü istahsızlıga cözüm oluyormus.
Temiz iceriklli olanlara bakabilirsiniz.

Bebem 1 yaşında bu aralar başladı istahsizligi dusmuyorum uzerine yediği kadar yesin . Kızım 6.5 yaşında o da isgahli bir çocuk hiç olmadı ama çok şükür gelisiminde sıkıntı yok. Bugünlerde geçecek biz kendimizi yiprattugimizla kalıyoruz.

Merhabalar,sizi o kadar biyi anlıyorum ki bilemezsiniz.Oglum haftada bir kez yerdi neredeyse,yapmadığım şey isitmedigim söz kalmadı hatta teyzenin biri sütünün içine kemik suyu katmamı tavsiye etmişti hiç unutmam.Ufacik minyon bir çocuktu büyüsün diye gözünün içine bakıyordum hergun tartardim o da hiç kilo almazdı sağolsun.Simdi büyüdü 15 yaşında doymak bilmiyor kabu gibi😊.Kendinizi boşuna üzmeyin .
Benim kızımda 15 yaşına girecek ve tencereyi masaya getirmiyorum, tabağına kaşıkla sayarak yemek koyuyorum neredeyse. Bıraksam kapılardan sığmaz.

Annesi hepimizin çocuğunda yememezlik iştahsızlık oldu. Hatta benimki ağzını kitlerdi yememek için. Biz anne olarak rahat edemiyoruz uykularımız kaçıyor çocuk yemeyince. Ben kendim yedirmiyordum ama yemekleri masaya koyuyordum ister yalasın ister eliyle yesin yeter ki ağzına bir şey girsin diyordum. Benimki köfte severdi tek, doktorumuz da bunu fırsat bil köftenin içine koy koyacağını ya da köfteyi kızartma, suda pişir derdi. Sebzeler atardım suyuna, ıspanak havuç patates gibi. Sonra da köfteyi koyardım önüne.

İnatlaşmayın çocuğunuzla, yabancı anneleri görseniz hiç dertleri değil. Acıkınca ister ve yer modundalar. Yemek masaya bir kez konur, onun dışında yemek hazırlamazlar. Çocuk bir sonraki öğünü bekler ve hepsinin de çocukları gayet sağlıklı büyüyor.

Merhaba hanımlar,
Önüne koy. Yediği kadar. Meyve seviyorsa meyve ver annesi. Benim kızım benim ona yemek yedirmemden bunalmıştı. Başkasının elinden yiyormu. Baba, yada bi komşun olabilir. Bi dene. Ben yedirmiyorum. Önüne koyuyorum.

Merhaba hanımlar,
İnsan çok üzülüyor. Ben çok geriliyordum. Çoçukta geriliyor. Hatta dayak yemiş gibi vucudum ağrırdı sitresten

Back