• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun diş sorunu

DunyalaraBedelsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
274
135
33
32
Kızlar iyi akşamlar. Bir sorunum var bilginiz varsa lütfen yardımcı olun. Bir oğlum var altı yasını doldurmasını dört ay var. Bir yasından sonra ön dişleri kırılmaya basladı üst dört dişi. Arkadada bir çürük diş daha var buzamana kadar ağrısı filan hiç olmadı. Bu ön dişler için kimisi cekilmesi lazım diyo kimi kendiliğinden düser yenisi gelir diyor Gecen hafta annemi özel dişçiye götürdüm gitmişken oğlumuda gösterdim ooo ikisi muhakkak çekilmesi laxım dedi. Bn çok korkuyorum çekilse bir sorun olurmu yada erkenmi. Çekildikten sonra nezaman yeri dolar özellikle oğlum çok korkuyo nasıl onu o koltukta oturtabilcem. hastaneden randevu aldım bakalım o doktor ne diyecek

Süt dişleri pek önemsenmiyor ama yerine gelecek olan dişlerin sağlıklı olabilmesi için süt dişlerine özen gösterilmeli. bir doktora daha gösterin çekelim diyorlarsa çektirin bence. zaten 1 yıl içinde düşmeye başlar dişleri.

Benim gorumcrmin oğlu 4 yaşında dişleri hep kırıldı çektiler.ilk başta korkmuyordu düzgünce oturduğu için rahat çektiler,sonradan korkmaya başlayınca genel anestezi yaparak çektiler.

Evet çok ürkü hastane iğne filan. Onun ağrısı filan mı oldu çekildi. Yerleri doldumu bi aparat koyuyorlarmiş erken cekilince hemen yerine diş gelmesin diye

Çocukların süt dişleri zamanından önce düşerse yerine demir bir yerlik takılıyor. Yeni gelen diş yanlış yerden çıkmasın diye. Benim kızımın azı dişi zamanından önce çekilmek zorunda kalmıştı yerine demir yer belirleyici takıldı. Halen ağzında duruyor. Çünkü azı dişi daha çıkmadı. Bu uygulama ön dişlerde de varmıdır bilemiyorum tabi. Doktora danışmakta fayda var. Geçmiş olsun

Bende oglumun dıslerını 5 yasındayken cektırdım estetık amaclı
suanda 6.5 yasında 2 ay once yenı dıslerı geldı

Kızlar iyi akşamlar. Bir sorunum var bilginiz varsa lütfen yardımcı olun. Bir oğlum var altı yasını doldurmasını dört ay var. Bir yasından sonra ön dişleri kırılmaya basladı üst dört dişi. Arkadada bir çürük diş daha var buzamana kadar ağrısı filan hiç olmadı. Bu ön dişler için kimisi cekilmesi lazım diyo kimi kendiliğinden düser yenisi gelir diyor Gecen hafta annemi özel dişçiye götürdüm gitmişken oğlumuda gösterdim ooo ikisi muhakkak çekilmesi laxım dedi. Bn çok korkuyorum çekilse bir sorun olurmu yada erkenmi. Çekildikten sonra nezaman yeri dolar özellikle oğlum çok korkuyo nasıl onu o koltukta oturtabilcem. hastaneden randevu aldım bakalım o doktor ne diyecek
On dişlerinin yenilerinin gelmesine az bi zaman var zaten onlar cekilmesi gerek muhakkak dediyse çekilebilir yerine bişey yapılmasına gerek yok. Ama arka dis dediginiz süt azı disiyse onların yerine ana dis gelmesine çok seneler var ki bu durumda o diş çekilirse alttaki dis o boşluğu hemen doldurmayacagi icin diğer dişlerin kaymasına caprasiklik yaşanmasına sebep olabilir. Kanal tedavişi ile kurtarilabilirse kurtarilsin ama çekilecekse yerine yer tutucu yaptırın.

Back