- 17 Ocak 2013
- 387
- 353
Merhabalar 2,5 yaşinda oğlum var ve ön dişlerinde biberon çürüğü oluştu ileri derecede ćürük surekli apse yapiyor ve agri yapiyor gecen sene bulundugumuz sehirde doktora goturduk ve doktor yasi ufak yapabilecegimiz birsey yok dislerin dokulmesini bekleyin dedi bizde dis uzerine baska bir dr goturmedik bu sure zarfinda yine apse yapti uyku uyuyamadi agrisindan cok rahatsizlandi normal dr goturduk antibiyotik verdi yani kisa sureli tedavi oldu bu aralar disleri yine apse yapti. İzmirde bir dr bulduk ozel muayenehanesine gittik bugun ama dr cok kafamizi bulandirdi tuhaf bir dr anlam veremedim cocuga resmen isgence yapti ve dislerini cekmemiz yada kanal tedavisi yapmamiz lazim ama bana kalirsa cekelim dedi cekersek dis kokunden alinacak dis kokleri hasar gorebilir yerine cikan disler yamuk olabilir dedi kanal tedavisi yaparsak meşakatli olur ve kesin sonuc vermeyebilir disi cekersek lokal anestezi yapicaz ama lokal anesteziyide yapma taraftari degilim aslinda ama en uygun lokal anestezi ile disleri cekmemiz gerekli dedi ve o sirada sinirlerim zipladi tuhaf bir dr anlam veremedim ayrica bu curukler ileride romatizma yapar bobreklere kalbe iner vs. Bir sürü şey saydi moralimi bozdu ne yapmaliyim sizce dusüncesi ve bilgisi olan yardimci olursa sevinirim. Birde sunu soylemek istiyorum dişin apse yapmiş olmasi durumunda apse gecene kadar dişi cekmezler diye biliyorum ben sakincasi varmis ama doktor apsenin gecmesini beklemeden cekmee durumunda ya cidden moralim cok bozuldu ne yapmaliyim fikri olan paylassin benimle.