Bebek Beslenmesi oğlumun beslenme sorunu :(( tecrübeli anneler yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

xsxekerkxixzcandy

İyi ki geldin pamuğum..
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
5.069
4
156
Bursa
arkadaşlar benim oğlum 18 aylık, halada emiyor maşallah
ama o kadar problemliki bişey yedirmek işkence hergün
asla mama sandalyesine oturup yemez
ya kaşık elimde peşinden koşuyorum ya bir oyuncak veriyorum eline oyalanırken açıyor ağzını, yada lavaboda sularla oynarken veya pencereden bakarken açarsa açıyor ağzını oda bir kaşık ,
aç diye üzülüyorum ama hergünde bu işkenceden bıktım
düşündüm ki;
yarın sabah mama sandalyesine oturtayım, oğlum yersen burda ye yemessen sen bilirsin diyim
1 gün yemez aç kalır, 2 gün yemez , 3. gün yer gibi geliyor
ama nasıl dayanıcam o açken

daha iyi bir fikriniz varmı, mama sandalyesinde oturarak yemeye nasıl alıştırabilirim
lütfen yardım edermisiniz

canım o yöntem hoş bi yöntem değil bence.onun yerine ödülleme yöntemini deneyebilirsin.mesekla mama sandalyesinde oturup yemek yemesi karşılığında ona çok sevdiği bi şeyi hediye edeceğini yada parka gideceğinizi filan söleyebilirsin.veya tabağını önüne koyup kendi yemesini sağlayabilirsin.çevremde biçok anne bu yöntemle başarılı oldu ..kolay gelsin sana canım

şekerkız buna benzer bir konu açılmıştı bir kaç gün evvel.orayada yazmıştım.benimde oğlum var 17 aylık.aynı sıkıntıyı bizde yaşıyoruz.neleri denemedimki...elimde mama kasesi parklarda mı dolaşmadım.babası karşısına geçip şebekliklermi yapmadı,eline evde değişik bulabileceği ilgisini çekecek neleri vermedikki...?? ama nafile..bende ne sabır nede sinir kaldı...her yemek macerasının sonunda ya oğlum ağlıyor ya ben...
hatta daha az evvel sırf kavanoz mamasından başka bir şey yemiyor diye kavanoza püreyi kendim yaptım koydum hazırlar gibi olmaz daha vitaminli olur diye ama ağzına almasıyla tükürmesi bir oldu.eşimde bende çok çaresiz kaldık ama yapabileceğimiz bir şey kalmadı..
bende senin düşündüğün gibi bir gün ne yerse onu yesin kendi haline bırakayım dedim oda olmadı sabahtan akşama kadar aç durdu.ve ertesi gün dr.gittik ve dr.bunun doğru bir yöntem olmadığını aksi halde midesinin küçüleceğini ve eskisine nazaran çok daha az yiyebileceğini söyledi.zaten o açken bende yiyemiyorum ve psikolojik olarakta iyi olmuyorum.o sebeple onuda yapamıyorum yani...
gelincik arkadaşın dediği gibi ödül yönteminide deneyeceğim son derece yalnış bulmalarına rağmen pedagogların...ama aha var o zamanımıza çünki anlayacak yaşta değiller.en az 2 yada 2,5 yaşında olmalı.çünki ödülden anlayacak kadar büyümediler...
ama çocuğa koşullu sevgiyi öğretiyor o şekilde davranmakta.yani ödüllendirmek.çok okuyorum bu konudaki kitapları ve öğretmenim aynı zamanda.çocuğa iyi bir şey yapması karşılığında bir şeyler elde edebileceğini aşılamak onu sadece çıkarları için iyi davranan bir çocuk yapmaya itiyor.her zaman olmasa bile yemek yemediğinde ara sıra yaparım gibi düşübüyorum bende.anla o kadar çaresi bırakıyorlar insanı....allah kolaylık versin hepimize..insan anne olmadan annesinin kıymetini anlayamıyormuş...

Merhaba, aynı sorun bizdede var. mama sandalyesinde önceleri arkasına geçip ellerini tutuyodum çünkü kaşığa vuruyor ve heryeri batırıyor. ben hiç yapmam dediğim birşeyi yapmak zorunda kaldım malesef. reklamlarla yedirmek( başka hiçbir yol bulamadım. şimdi kucağıma oturtup kollarını kıstırıp tv. de kanal kanal reklam arayıp sadece bu şekilde yemek yiyiyoruz. çok az yiyiyor ama başka çare bulamdım. denemediğim şey kalmamıştı. yemeğini ne zaman iterse ağlarsa bırakıyorum yoksa ağlayıp duruyo. mama olayı biter bitmez tv. yi kapatıyorum. belki işe yarar.

sağol canım tavsiyen için, ama işe yaramıyor bizde denedim kaşığı yaklaştırdığım anda eliyle vurup kaçıyor
ellerini kıstırırsamda katılana kadar ağlıyor
bu aralar blenderla oynarken yediriyorum oda bir iki kaşık

Canım, benimki küçük mama sandalyesinde yemiyor.
Bende mama sandalyesini şu anda ona oyun yeri gibi yaptım sevsin diye. Belki mama sandalyesini severde sonra yemeğe başlar diye.
Canım aç bırakma onlar çok küçük, gerekirse yesinde evin neresinde yerse yesin.

arkadaşlar mama sandalyesine alıştırmak için 17-18 ay bana biraz geç gibi geldi. benim kızımda 18. ayın içinde ve ben 5. aydan beri mama sandalyesi dışında hiç bir yerde yemek yedirmiyorum. mama sandalyesinde otururkende hep onu eğlendirecek bişeyler buldum. 5-6 aylıkken şarkı söyleyen 6. aya uygun oyuncaklarla oynadı, yoğurt yerken önüne koydum elini soktu, biraz büyüyünce kaşık verdim bana ve kendine yedirmeye çalıştı, 12. aydan itibaren fotoğraf makinesindeki kendi kamera görüntülerine bakıyor. buna bayılıyor ve babaannemiz bile makineyi öğrendi:)bir arada bebek dergileri ve kitaplara bakarak yemek yiyorduk. ne bileyim hep onu eğlendirecek şeyler yemeği eğlenceye dönüştürün diyorlar ya elden gelen bu

arkadaşlar bayramın ilk günü başalayan ateşle acilde soluk aldık ve kızım larenjit olmuş. boğazı balgamlı. antibiyotik, sekrol ve peditus kullanıyoruz. bu hastalığı geçiren var mı çok zor iyileştiğini duydum ve korkuyorum:2:

canım siz yerken sizle birlikte oda yemiyomu bizinki biz yemek yerken hemen geliyo yanımıza benim kızımda 12 aylık bende reklemlerla yada çizgi filmle yediriyorum ama bizimki aç olsun her şekildede yer yemeyen çocuk zaten 1 , 2 kaşık alıp ısrar edincede ağlıyo bizim kuzenn kızı öyle mesela yemek yedirmek işgence nasıl ağlıyo ısrar edince ben bizim kıza şükretm onu görünce yada yemek yedirikrn şarkı fln söyle daha küçükken öyle yediriyodum sonra reklem daha kolay geldi yedikten sonra kapatıyorum bende

Tekrar merhaba,
aklıma gelmişken hemen yazmak istedim. geçenlerde bebeğime neler yedirmeliyim diye sağlık ocağına gitti.m orda bir hemşire var çok güzel anlatıyo. özel doktorumuz olmasına rağmen çok daha güzel bilgiler veriyo. ona oğlum 1 yaşını doldurunca neler yedirmeliyim (aslında biliyorum ama yinede sorayım dedim belki farklı birşey söyler diye) ve hiç birşey yemiyor ne yapmalıyım diye sordum. yemek yemesinin demir eksikliğinden olabileceğini söyledi. kanda demire bakılması gerekir dedi. birde demir bağlanması diye birşeyin iştahsızlığa yol açabileceğini söyledi. belki bebeğinizde böyle bir durum olabilir. doktorunuza bir sorun isterseniz. zaten bebekler 1 yaşını getikten sonra kan ve idrar tahlilinin yapılması gerekiyomuş. canları yanıyo kan alınırken ama bu onların iyiyliği için. doktorumuza iştahsızlığını sordum. iştah artıran vitaminlerden verdi. belki böyle bir şurupta işe yarayabilir. kolay gelsin.

sağolun arkadaşlar
naz , gerçekten işkence daha elimde tabağı görür görmez istemiyorum diye ağlıyor
flowersgarden sağol canım, birde kan testi yaptırayım bakalım

hmm öle yapıyosa canım fazlada inatlaşıp zorla yedirmeye çalışma çocuğun psikolojisini bozuyomuş inatçı huysuz oluyomuş sevdiği şeyler varsa öyle dene bakalım

larenjit... oğlum 20 aylık ve 4 defa geçirdi çok zor.... hep iğneler ve antibiyotiklerle iyileşti yavrum.. hatta daha dün akşam antibiyotiği bitti yine larenjit yüzünden... ateşi 39.5 buluyo iğnesiz düşmüyo.. ayrıca aynı yememe sorunu bizdede var kuzum 10 kg düşünün kan idrar tahlili yaptırdık normal çıktı çok şükür....

Son düzenleme:

geçmiş olsun,en kısa zamanda iyileşir umarım.allah şifa versin yavruna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…