How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Oğlumu süt içmeye nasıl alıştırabilirim?

patya77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
25
0
86
İstanbul
Oğlum 22 aylık günde bir bardak sütü zoraki içiyor onuda ya içinde muzla yada nesguikle
istiyorumki gecede uyanınca içsin yada yatarken içsin ama hayır içmiyor?nasıl sevmesini sağlayabilirm sizce :asigim:

evet benim kızımda küçük paket sütleri pipetle içmeyi çok sevmiştide öyle alışmıştı. şimdi 1 litre süt versem içecek nerdeyse:) çok seviyor bence de deneyin

evet benim kızımda küçük paket sütleri pipetle içmeyi çok sevmiştide öyle alışmıştı. şimdi 1 litre süt versem içecek nerdeyse:) çok seviyor bence de deneyin

çok teşekkürler aslında pipet benim arada aklıma geldi ama denemedim inşallah sever benim oğlumda deneyeceğiö.:lepi:

slm küçük paket süt hiç aklıma gelmemişti çünkü hep günlük süt kullandım şu şişelerde olandan sekin benim oğlum aslında öyle kutu şeylere meraklı en azından akşamları deneyebilirim yoğurdunuda ben mayalıyorum hazır yoğurt kutusuna koyuyorum kutuda hoşuna gidiyor yiyor kesin sütüde sever güzel fikir teşekkürlervereliniortak

Benim doktorum yatmadan önce süt vermeye hatta gece uyanıp da süt verilmesine kesinlikle karşıydı. Öksürük yapabiliyormuş zannedersem. Mümkünse sabah saatlerinde ver diyordu. Akşama bile izin yoktu. Günde 1 bardak yeterliymiş fazlası kabızlık demir eksikliği gibi durumlar da yapabiliyormuş. Mümkün olduğu sürece de günlük süt öneriyordu. Bana hiç kutu süt kullandırmadı.Benimkiler de çok yoğurt yedikleri için süt içme konusunda ısrarcı olmadım doğrusu.CADIARZU

Benim doktorum yatmadan önce süt vermeye hatta gece uyanıp da süt verilmesine kesinlikle karşıydı. Öksürük yapabiliyormuş zannedersem. Mümkünse sabah saatlerinde ver diyordu. Akşama bile izin yoktu. Günde 1 bardak yeterliymiş fazlası kabızlık demir eksikliği gibi durumlar da yapabiliyormuş. Mümkün olduğu sürece de günlük süt öneriyordu. Bana hiç kutu süt kullandırmadı.Benimkiler de çok yoğurt yedikleri için süt içme konusunda ısrarcı olmadım doğrusu.CADIARZU

merhaba ben de hastanede çalışıyorum aslında doktorumuz bizede 1 bardak süt yeter dedi ama benim oğlum o birdak sütü bile daha 17. ayında almaya başladı hiç içmedi milupanın devam sütünden verdim yaşından beri 16.17. ayına kadar sütün tadına çok tepki gösteriyordu mecburiyetten verdim yani..... ben boyun uzaması için sütün şart olduğunu düşündüm hep akşam yatarken süt içen çocuklar gerçektende daha boylu oluyor çevreme baktığımda yoksa süt içmediği dönemler yoğurdunu eksiksiz verdim ben halen veriyorum ama ozamanlar daha özenle
ve çok yemesi için özen gösterdim şu ana kadarda hep günlük süt aldım şişede halen daha günlük süt alıyorum yarım bardak sabah yarım bardak 16:00 gibi içiyor hepsi bukar..
ben 2 bardak olursa daha iyi olur diye düşünüyorum .......sütün boy uzattığı gerçek ama...

slm patya77 aynı sorunu bende yaşıyorum 5 yaşında kızım var sütü bir türlü sevdiremedim en azından günde bir bardak içireyim diyorum ama inan çok zor içiriyorum.. prematüre doğdu benim kızım gerçektende süt e çok ihtiyacı var anne sütüde alamamıştı çok küçük doğduğu için napıcam bilemiyorum :(

slm patya77 aynı sorunu bende yaşıyorum 5 yaşında kızım var sütü bir türlü sevdiremedim en azından günde bir bardak içireyim diyorum ama inan çok zor içiriyorum.. prematüre doğdu benim kızım gerçektende süt e çok ihtiyacı var anne sütüde alamamıştı çok küçük doğduğu için napıcam bilemiyorum :(

Bahar34 süt içmiyorsa bolca yoğurt yiyecek onudamı yediremiyorsun doktorum bana 1 bardak sütle yapılmış pirinç unu mama yerse yine olur demişti sende sütlü tatlılar yapıp verebilirsin ateşte çok kaynamayan sütlü tatlıları tercih edersen daha iyi olur herhalde sütlü irmik tatlısı ,pirinç unu mama, kakaolu muhallebi gibi vs. ama yoğurda muz katıp
vermeyi tercih et yoğurdun tadını sevdirmeye çalış değişik yollar dene sürekli sütüde muzla dene arkadaşların bana dediği gibi pipet yöntemini denemediysen dene bende yeni deneyeceğim bu yöntemi çok kolay gelsin...

bo sorunda en büyük muzdarip olan ve kızımla verdiğim mücadelenden galibiyetle ayrılan biri olarak anlatayım canımcım. Kızım 18 aylık olana kadar anne sütü aldı maşallah çok güzel sütüm olduğu için ayrıca süt vermeye hiç gerek duymadım 18 aylık olunca mecburiyetten kestim. Kızım o zamana kadar ne yalancı emzik nede biberon almıştı asla tutmuyordu, hiç imrenmedi bile. Neler yaptım 2-3 çeşit biberon aldım uyku arasında oyun arasında ama bir türlü başaramadım, sonunda netten bunun çok ilgisini çeken reklamlar, çocuk videoları falan indirdim. Sütü hazırladım kızım kucağımda elimde biberon damla damla verdim ağzıma o oraya daldığında baktım olacak gibi değil bibrona bir kaç delik açtm oda olmadı birazcık keserek büyüttüm biberonun ağzını çünkü kızım hiç çekmiyordu ben ağzına akıtıyordum, aylarca hatta rahat 6-7 ay sürekli bu şekilde içirdim 1 saatten fazla sürede içirdiğimi bilirim ama sabrettim yılmadım,sonunda kızım alıştı şu anda 4 yaşında sütü o kadar çok seviyorki süt saati geldiğinde hadi bekliyorum anne getir artık sütümü diyor.

slm arkadaşlar....inanın saydıklarınızın hepsini denedim ama malesef bir sonuç yok ama en azından patya77 nin dediği gibi yoğurt yedirmeye çalışıyorum ve yoğurdu seviyor..tek problemimiz süt ve peyniri sevdiremiyoruz..napalım artık yoğurtla idare edicez gibi gözüküyor

Back